Опашка за ваксини пред пункта в Борисовата градина

"Зелените коридори" на открито работят и в неделя
134
Опашка за ваксини пред пункта в Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

Опашка от хора се изви пред пункта на открито в Борисовата градина, където се поставят ваксини срещу COVID-19, предаде БГНЕС.

„Зелени коридори“ за ваксинация, които бяха разкрити в два от най-посещаваните столични паркове - Южен парк и Борисова градина и на паркинга на Т-маркет в „Красна поляна“, продължават работа и през днешния ден. В събота около 500 души се възползваха от мобилните пунктове и си поставиха ваксини срещу COVID-19. Пунктовете работят до 16 часа. Ако хората решат да си поставят от еднодозовата ваксина на „Янсен” ще получат сертификата си на място.

Елена, която вече се беше имунизирала именно с "Янсен" чака да ѝ издадат документа. „Една игла само, не ми се идва втори път. Така реших тази заран и дойдох”, обясни тя своят избор. Жената има съвсем ясен отговор на въпроса защо се е ваксинирала. „Трябва да махнем тия маски”, посочи тя. Сподели и че има внучка в чужбина, която очаква да дойде. Елена каза, че не е чакала много: „Аз бях седма подред, рано дойдох и не съм чакала”, каза тя.

Стойчо се ваксинирал също с "Янсен". „Както всички, така и аз - трябва да се предпазим,и да пазим другите и себе си”, сподели мъжът. Той каза, че е чакал от 8 часа сутринта, а повече хора започнали да идват към 9 – 9:30 часа.

Николай също беше сред хората на опашката и каза, че пази ред на майка си. „Тя е възрастна и трябва да се ваксинира, над 90 години е, но личната лекарка не е събрала достатъчно кандидати и ѝ каза, че не може да я ваксинира”, посочи мъжът, който също вече е ваксиниран. „Категорично съм за това да се ваксинираме, тъй като това ще намали разпространението на заразата. Категорично, извън всякакво съмнение е ваксинацията”, заяви мъжът.

Радостина също е на опашката на открито. „При лекарите няма ваксини, чакането е много, тук е организирано”, сподели жената, която е избрала да се ваксинира с препарата на "Пфайзер".

Имунизацията в пунктовете на открито в София се извършва от лекари от общинските болници - Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ и Пета МБАЛ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, добре. Не са 70% ваксинираните, а малко на 60%. 6 милиона души са това, от 9,3 мил. население.https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=ISR А тук *** се чеше дет' не го сърби и се фърга у размисли и страсти от типа: Аааа, ни мой да е тъй, те тия сакат да ме ликвидират. Уффф *** народ!И е смешно да умножаваш по 4 случаите в Израел, за да получиш реално боледувалите. Там ЛЛ не казват "не прави тест, за кво ти е". Мерките им бяха сериозни. Нямат скрито разпространение.
45
9
 
19
 
! Отговори
снимката горе :) преди 2 години
Само две-три каракачански кучета им трябват и един овчар с гега и ямурлук и картинката ще е пълна...С интерес ще следя статиите за последствията след 3-4 години, живот и здраве.
44
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно гледам вечерните реклами по ТВ. По принцип винаги се рекламират най трудно продаваемите неща, нещо качествено няма нужда от реклама. Показателно е, че въпреки насаждането на страх и агресивната реклама на ваксините от измисления щаб на Боко, у нас ваксиниралите се са под 10% от населението.
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен вече ме кастрираха с Пфайзер.
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опашката за ваксини, със понсорството на ЕК и със съдействието на българските медии. Чули сте рекламата предполагам...
41
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъдете хора, прекарайте ги първо през психото за освидетелстване.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 33, нищо не пазиш. Писна ми от *** и нагли индивиди.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казали са им, че ще ги ваксинират със "Sputnik V" и се е образувала опашка.
38
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно съм съгласен с 40.
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До докторска градина "абе къде е фигуранта да разясни отново на народа че вирус нема? тия от опашката явно не са го чули първия път" То реването на Фигуранта беше, щото трябваше Борисов да е "лошия" дето нарочно "ограничава правата" на хората, нищо че според Фигуранта "вирус няма". Сега, когато задачата е изпълнена и Борисов не е на власт е все тая, но, да не вземем да изпреварим Русия с ваксинациите, по всякакъв начин ги бавят, като с отмяната на зелените коридори от Понеделник до Четвъртък!
36
3
 
24
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Нека, българинът е свикнал да се реди по опашки!
35
5
 
10
 
! Отговори
Феликс преди 2 години
Супер! Пазете се, Българи, живи здрави всички!
34
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата Израел, за която народът и е свещен, първа започна ваксинацията и са с покритие 70% и повече. А тук някакви кукундрели ще ми разсъждават, че трябвало да минат 3 години изпитания. Ще помоля само любителите на естествено придобития имунитет при първи симптоми да спрат децата си от училище и ДГ, и да се самоизолират, за да не разнасят заразата.
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До деницаКазват 70 % пази но никой не казва кои 30 % не пази и никой не иска да попадне в тия 30 % които уж са ваксинирани но не ги пази и се заразяват без маска и умират.
32
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов има градина на неговото име. Радев какво има???
31
11
 
12
 
! Отговори
деница преди 2 години
Всеки ден ваксинират във ВМА със всичко - става за минути, няма чакане, желязна военна организация. През седмицата просто, ако има възрастен го пускат по-напред, но не се образуват опашки.
30
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВаксиниран е по-опасен от неваксиниран защото пренася зараза през границата но със сертификат и без тест.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем пази хем не пази хем 70 % хем 90 % хем не и индийска хем не и бременни хем не и сърдечно болни хем пренася хем не пренася и т.н.. Човек не знае какво да прави.
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената разумна причина е , за да не плащаш за тестове като пътуваш.Вируси винаги е имало и ще има и имунната система е за да се бори с тях. Просто правети профилактики, и се лекувайте на време ако имате проблеми. Другото са манипулации и празни приказки
27
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А защо този продукт се нарича въобще ваксина като не е минал всички етапи на клиничното проучване. Да се сезира комисията за защита на потребителите"М'чи кой ти казА, че не е минал всички етапи? Или звездите ти го говорят? Не се пъни в разсъждения, че не ти се отдава, а се ваксинирай. За да пазиш децата ми, както аз пазя твоите, щото съм с ваксина.