Стефан Янев отдаде почит пред подвига на Христо Ботев във Враца

Премиерът поднесе цветя пред паметника на революционера
51
Стефан Янев отдаде почит пред подвига на Христо Ботев във Враца
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Стефан Янев поднесе цветя на паметника на Христо Ботев във Враца по повод 145-ата годишнина от подвига на великия българин и неговата чета.

Събитието е в рамките на провеждащите се тази година Ботеви дни, отбелязващи делото на националния ни герой, поет, публицист и революционер, посветил живота си на свободата на България.

Във Враца премиерът заяви, че днес отдаваме чест на Ботев, прекланяме се пред безсмъртието на големия революционер и поет, както и предаваме завета на всички онези българи, които са жертвали себе си, за да ни има нас и България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Заедно с министър-председателя бяха областният управител на Враца Иван Сълов и началникът на кабинета на премиера Ралица Симеонова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
чалма преди 2 години
а фигуранто беше при мюфтията
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали е ревал
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анархия ама в добрия смисъл на думата
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уста няма, а яде; ръце няма, а краде. Що е то?- Добродетелната дружина.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чунчуру ведере на куку ведере, чунчуру дупка напълни копанка. Що е то?- Подновеното "Книжевно дружество" в Браила.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събраха се, наготвиха, кога да ядат - побягнаха. Що е то?- Читалището "Братска любов".
18
0
 
1
 
! Отговори
Не е лошо преди 2 години
Ерго - няма лошо.
17
3
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Янев, ако имаше малко доблест щеше да се гръмне а не да изпълнява мръсните поръчки на фигуранта Радев. Все пак е бил български офицер, при това генерал!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 юни е ден на детето. На 2 юни 1948 г. точно в 12 часа е даден първият сигнал за едноминутно мълчание в цялата страна в почит на загиналите за свободата и независимостта на България.
15
0
 
2
 
! Отговори
Хаджи Димитър,Ботев преди 2 години
Но съмна вече! И на Балкана <>юнакът лежи, кръвта му тече, <>вълкът му ближе лютата рана, <>и слънцето пак пече ли пече!
14
1
 
4
 
! Отговори
Хаджи Димитър,Ботев преди 2 години
Жив е той, жив е! Там на Балкана,...потънал в кърви лежи и пъшка...юнак с дълбока на гърди рана,...юнак във младост и в сила мъжка....На една страна захвърлил пушка,...на друга сабля на две строшена;...очи темнеят, глава се люшка,...уста проклинат цяла вселена!..Лежи юнакът, а на небето...слънцето спряно сърдито пече;...жътварка пее нейде в полето,...и кръвта още посилно тече!..Жътва е сега.Пейте робини,...тез тъжни песни.Грей и ти слънце...в таз робска земя!Ще да загине и тоя юнак...Но млъкни
13
8
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Христо Ботевъ е великъ! За разлика от Василъ Кунчевъ-"левски", който не турци,а българи убиваше. Същият този "левски",бидейки от nомаshки произходъ, прокламираше масоно-еврейска република, композирана от турци,цiganи и евреи. В това ли му е величието? Величие ли е да слагаш под общ знаменател хора,измъчени от робство и техните кървави робовладелци? Не, това не само ,че не е величие, но е падение пред нормалната човешка етика. Вечна памет пред делото на Христо Ботев! Забвение за пomacka "левски"!
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стефан ЯНЕВ, КОЙ Е ТОЗИ?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименБотьов,Левски,Раковски,Стамболов....Доган,Данчо Ментата,Сидеров,Копейкин....Къде сбъркахме бе хора ...Къде,бе?----------------------------------------------------------------------------И по онова време е имало предатели, както и сега ги има. Спомни си Ненко Терзийски, Черню Керемедчийски и Иванчо Хаджипенчович. Трябва време да се отсеят стойностните хора.
10
4
 
3
 
! Отговори
Помнещ всичко преди 2 години
До Анонимен 9 - Ако ми позволите да бъда максимално деликатен - сбъркахме на 14 декември 1989 ...
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ботьов,Левски,Раковски,Стамболов....Доган,Данчо Ментата,Сидеров,Копейкин....Къде сбъркахме бе хора ...Къде,бе?
8
0
 
5
 
! Отговори
Хайдути, Ботев преди 2 години
Я надуй, дядо, кавала,след теб да викна - запея...песни юнашки, хайдушки,...песни за вехти войводи -...за Чавдар страшен хайдутин,...за Чавдар вехта войвода -...синът на Петка Страшника!...Да чуят моми и момци...по сборове и по седенки;...юнаци по планините,...и мъже в хладни механи: ...какви е деца раждала,....раждала, ражда и сега... българска майка юнашка; ...какви е момци хранила,...хранила, храни и днеска...нашата земя хубава!......
7
1
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чекай сега да се изясниме. ДНЕС Е ДЕН НА ДЕТЕТО. Денят на Ботев и останалите дали живота си за България не беше ли втори юни?? Тия съвсем ни побъркаха. Дан би пък Радев ще слага цветя утре отделно?
5
0
 
6
 
! Отговори
Майце си,Ботев преди 2 години
Ти ли си, мале, тъй жално пела,...ти ли си мене три годин клела,....та скитник ходя злочестен ази....и срещам това, що душа мрази?....Бащино ли съм пропил имане,....тебе ли покрих с дълбоки рани,....та мойта младост, мале, зелена....съхне и вехне люто язвена?!....Весел ме гледат мили другари,....че с тях наедно и аз се смея,....но те не знаят, че аз веч тлея,....че мойта младост слана попари....Отде да знаят? Приятел нямам...да му разкрия що в душа тая;...кого аз любя и в какво вярвам -....мечти и мисли - от що страдая