Днес отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за Освобождението

Точно в 12:00 часа ще чуем и сирените
2 юни 2021 08:39, Нели Христова
82

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за Освобождението на България. Възпоменателни церемонии ще има в цялата страна.

За първи път денят се отбелязва през 1901 година, когато на връх Вола присъстват и живи четници.

По традиция всяка година родолюбиви българи изкачват връх Околчица, където се провежда традиционното всенародно поклонение. Поради ограничителните мерки и тази година на върха не е предвидена официална програма.

По традиция точно в 12:00 часа в продължение на 2 минути ще чуем и сирените, които ще прозвучат в знак на всенародна почит път към делото на Ботев и загиналите за свободата на България.

При подаването на сигнала пешеходците и пътните превозни средства спират на място до края на звука от сирените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наркоманчета а що не питате как така падишаха ви дал правото да имате собствен, а не грьцки (които са били против и цяла Бьлгария била залята от тях) Патриарх .
46
1
 
1
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
кога ще отбележим и денят от освобождение от краварския окупатор и агентите му!
45
0
 
0
 
! Отговори
Народе!!! преди 2 години
от козлодуй до околчица никой не му е отворил вратата да го посрещне!Всички оцеляли четници съден от законен турски съд стават богаташи след войната
44
1
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
В деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, в гугъл.бг се кипри снимката на някакъв пропаднал гей активист. БигТех поздравява всички българи. Ние никога няма да забравим, всичко ще предадем на децата си, никога няма да позволим либерализма да проникне в съзнанието им.
43
1
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Не ми се прави на по - голям българин от мене, ***! А по отношение на Васил Левски, не аз, в *** като теб позорите паметта му! Уроод!
42
0
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Страхливци като теб сте предатели, а не християните, ***! А по разсъждения срещу Християнството не си различен от онзи тангриски наркоман, ***!
41
1
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
А бе, боооклук, твоето скапано мнение няма никакво значение, смрадливо тангристко лайййно няма правото да говори за Християнството. Тази Вяра няма нищо общо с тангриски пропадняци. А по отношение на българското, не ми се прави на по - голям българин от мене и от мнозинството нормални българи, които не са тангристки наркоманчета като теб. Гледай си Луков марш!
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тангристки уууурод, защо пишеш на кирилица, на азбука, създадена от християни за покръстените българи? Тангристчетата нито с култура, нито с морал са допринесли за България, само с дивотия и Луков марш!
39
1
 
1
 
! Отговори
До фарисеина преди 2 години
Ти нямаш нищо общо с идеите на Исус.И изобщо начина ти на водене на дискусия са далеч от всяко християнско поведение.Нямам общо с тангриста по долу.Той може да е не прав,но ти си дважди не прав ,защото си лицемерен християнин-лицемер.Исус беше убит от вас.Не позори Ботев и Левски, защитнико на пеенето на турски по Великден.Срам сте.Продажници.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 37 доказателства и факти са че ти си НЕВМЕНЯЕМ и шuз0френик
37
0
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Никога, тангристко лаййно.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да " вервам", това са доказателства и факти, а вие, смрадливи тангристчета сте никои, дори и в България!
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Скапаният тангристко пък е изцяло против науката' ---------- а Исусчо не беше?
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо подобно, дрънкаш глупости, наркоманче! Скапаният тангристко пък е изцяло против и морала, и науката и против културата, понеже няма нищо общо с тях и си противоречи с тях, така че ти по - скоро трай!
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 33. вервай си, защото никой тук не го прави.
32
0
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Омразното на теб Християнство е изградило цяло Европейски континент и цял свят, вие, смрадливите уродливи тангристчета сте никои и по света и у нас. Само с Луков марш сте печално известени!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а между другото, Християнството не е открило Физика, Химията и прочее науки построили света. Точно обратното, то ги е потискало. Така че трай.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 30. лудите са построили нещо! със желание всичко става! и пирамидите са построени така!
29
0
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Разбира се, че Християнството носи свобода, Благодарение на Християнството има Европа и силни държави като Византия, например. Благодарение на Християнството в България има развитие и култура, ако беше тангризма, още щяхме да сме скотове.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Ти такъв си се чувствал, вероятно.' ----------- оооооо, а нима Христовото учение носи свобода? Свобода на личността и на действие? Не. Точно обратното. То поробва, то мачка, а после ти 'помага' като ти казва - МОЛИ СЕ И ЩЕ СИ СПАСИШ ДУШАТА. Каква свещена небивалица, евреиска схема.

Спонсорирани публикации