Днес отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за Освобождението

Точно в 12:00 часа ще чуем и сирените
2 юни 2021 08:39, Нели Христова
82

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за Освобождението на България. Възпоменателни церемонии ще има в цялата страна.

За първи път денят се отбелязва през 1901 година, когато на връх Вола присъстват и живи четници.

По традиция всяка година родолюбиви българи изкачват връх Околчица, където се провежда традиционното всенародно поклонение. Поради ограничителните мерки и тази година на върха не е предвидена официална програма.

По традиция точно в 12:00 часа в продължение на 2 минути ще чуем и сирените, които ще прозвучат в знак на всенародна почит път към делото на Ботев и загиналите за свободата на България.

При подаването на сигнала пешеходците и пътните превозни средства спират на място до края на звука от сирените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
И разбира се и на български език.
26
0
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Ти такъв си се чувствал, вероятно.
25
1
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
И аз не вярвах ,но беше потресаващо.Ако е било така, самите свещеници са направили грешка. Турският език като цяло е много противен, но иначе е подходящ само за виене в джамията. А на Великден в църквите предимно се чете Свето Евангелие на руски, гръцки,латински, английски,немски езици.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВО ПОСТИЖЕНИЕ - ДА СИ РОБ61111
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Св Неделя беше черквата.И аз не вярвах ,но беше потресаващо.
22
0
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Още малко ще плюеш и Васил Левски, пее говорил на турски, тангристко наркоманче.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На великден пяха.Гледах службата по БНТ.Какво е обяснението.Ако си свързан с БПЦ изискай обяснение.Проверете.
20
2
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Канален плъх, нито Европа, нито света ви знае вас, скапано тангристко наркоманче, такива *** като теб водите България към клоаката.
19
1
 
3
 
! Отговори
17 преди 2 години
Еми знаеме, нищо не сте постигнали, мръсни, миризливи, скапани тангристчета - наркоманчета. Цял народ ви сме смее на тъпият ви Луков марш,ьсамо с това сте печално известни в Бг, в чужбина и по света сте НИЩО!
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
онея 'неща' в коментар 2 се отнасят изцяло за Христовите овчици. Единствено те биха се унижили да живеят на заплата, защото са Победени, а Християнството е религията на Загубата. Така че, голямо постижение че е запазило Европа. Запазило е овците които ежедневно се стрижат от вълците.
17
0
 
3
 
! Отговори
15 преди 2 години
В никой Християнски Храм или църква по българските земи никога не се "пяли" на турски, като не си християнин и не си влизал в църковен храм, по - добре не коментирай!
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'един канален плъх като теб нищо не е постигнал, нито в личен план, нито в обществен' --------- много знаеш ти. постижение не е ли да видиш истината на нещата, от които Исусчо те затвяра очите 2000 г? или обичаш да бъдеш сервилен роб с голяма уста и нищо повече?
15
1
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Ами да, Това е Постижение на Християнството, един канален плъх като теб нищо не е постигнал, нито в личен план, нито в обществен, така че не коментирай!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти ми кажи защо се пее на турски за Великден в Св.Неделя.После ми кажи за това ли падаха дедите ни по бойките полета.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Християнството, което презрително наричаш небивалица, е запазило България, Балканите и Европа!' ------------- голямо постижение
12
1
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Нищо такова! Ако гледаме от всички бг революционери, то само Васил Левски е бил вярващ, Ботев не е бил въобще вярващ. Мисля, че Васил Левски е повече достоен за уважение и признателност.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Ботев е вярващ,но не и в продалите на турците попове.Слизайки на нашия бряг гпрдо заявява:Да живее християнска Европа.Уви,днес Европа е прегазена и ислямизирана,а в св.Неделя се пее на турски на Великден.Ами прав е да ви нарича Ботев,православни скотове.Персонално за тия попове в Св. Неделя е прав.
10
1
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
А бе, за повечето неща си прав, но Християнството, което презрително наричаш небивалица, е запазило България, Балканите и Европа! ***! А ако гледаме народните ни герои, най - читав от всички е Васил Левски, той поне е бил вярващ за разлика от Ботев, за разлика от другите. Иначе и Васил Левски, и Христо Ботев се срамуват от нас, ние сме позор и срам за онези българи, днешните българи са развратни и супер прости, чалгари, пияници, *** и наркомани!
9
1
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Не че и в миналото не е имало аморално пропаднали българи, но сегашните свободните българи посрамват собствената си страна, държава и родина! Днешна свободна България е под американско и европейско командване, на второ място в ЕС по брой деца, родени без брак и по двойки , живеещи на семейни начала! Новата свободна България е на първите места по брой аборти, на първо място в ЕС и света по смъртност и ниска раждаемост! Едва ли опълченците и онзи български народ са се жертвали за този позор!
8
3
 
2
 
! Отговори
За размисъл преди 2 години
Какво би казал Ботев ако види днес,че каузата за която умря е омаскарена от соц историци продали се на Турция.От президент и бивш премиер ,поздравяващи наследниците на башибозука за празника им.Какво би казал Ботев ако види една турска партия в парламента да определя икономическия живот на държавата.Може би ви казал:Вие сте и....и

Спонсорирани публикации