МВнР след санкциите, обявени от САЩ: Борбата с корупцията е приоритет!

"Върховенството на закона е в основата на демократичния процес"
Обновена: 2 юни 2021 21:58 | 2 юни 2021 20:10, Веселина Йорданова
232
МВнР след санкциите, обявени от САЩ: Борбата с корупцията е приоритет!
Снимка: БГНЕС

Върховенството на закона е в основата на демократичния процес във всяка правова държава. Това заявява МВНР във връзка с оповестена от Държавния департамент на САЩ информация за мерки по закона "Магнитски" спрямо български физически и юридически лица.

Още по темата
В отношенията с нашите партньори и съюзници недвусмислено сме споделяли убеждението си, че борбата с корупцията във всичките й форми следва да бъде безусловен наш принципен и практически приоритет.

В качеството си на стратегически партньори България и САЩ поддържат устойчив и резултатен Стратегически диалог. По своята структура, съдържание и обхват сътрудничеството между двете страни обхваща редица въпроси от националния, регионален и глобален дневен ред.

В този смисъл и въз основа на установените през годините традиции на взаимодействие изразяваме увереност, че София и Вашингтон остават в готовност за диалог по всички въпроси от споделен интерес, се посочва в съобщението.

По-рано стана ясно, че Министерството на финансите на САЩ налага санкции на трима българи и на 64 компании съгласно закона "Магнитски". Мярката е насочена срещу бизнесмена Васил Божков, Делян Пеевски, бивш член на парламента, и Илко Димитров Желязков, бивш зам.-директор на ДАТО.

Обявените днес санкции разкриват злоупотребите на Божков, Пеевски и Желязков с публични институции с цел лична печалба и прекъсва достъпа на тези лица и техните компании до финансовата система на САЩ.

С по-ограничени санкции са още трима българи. Като свързани с корупционни действия са определени бившият заместник-министър на икономиката Александър Манолев и бившите председател и секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и Красимир Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още по темата: МВнР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто БСП взе цялата власт естествено по нечестен начин ни залива всекидневно с поомия. Днес САЩ разби комунистическата партия на съставните и корумпирани престъпни части.
94
4
 
4
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Интересно , защо баш мафиота Бойко Методиев Борисов пак е изтърван от санкционния списък на САЩ?Г-жа посланничкага Херо Мустафа да не го е взела под закрила?А как ще се отразят престоящи демонстрации пред Американското посолство?Жалки американски интриганти!
93
8
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Браво на САЩ! Мачкай Джо, мачкай червените комунисти!
92
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А България кога ще наложи санкции на САЩ за липсата на демокрация и липсата на свободни президенски избори?
91
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ удари чудовищната корупция в БСП!
90
0
 
1
 
! Отговори
Казах нещо: преди 2 години
Колкото ни плащате в момента е приблизително колкото трябва, но и тая шепа не искаш да я напълниш колкото трябва за изкуство и култура и спорт - шепата е полупразна, като се има предвид последните 14 години по 160 часа отгоре на другите. Казах три шепи! Както трябва! Пълни догоре!
89
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А България кога ще наложи санкции на служители на ЦРУ заради намеса във вътрешните работи на други страни и подслушване на политици.
88
3
 
5
 
! Отговори
Кака Севда преди 2 години
- Буби! Какво ще правим! Имам незаконен заем за милиони! Кажи какво да правим, за да излезем от ситуация? --- - Не знам Севге. И не ме интересува! Да не сте крали къщи. Ваш е проблема, аз си имам мои проблеми...
87
1
 
9
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Пеевски - уличен в корупция!!! Божков уличен в корупция!!!! Е КОЙ ИМ ДАВАШЕ СДЕЛКИТЕ ??? ЗАЩОТО ТОЙ ТОЧНО Е КОРУМПИРАНИЯТ!!! КОЙ КОЙ КОЙ???
86
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние ще наложим ли санкции на висши чиновници в САЩ за нарушаване на човешките права и за разстрелите на протестиращите?
85
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези лица осъдени ли са, САЩ как решиха да им налагат санкции?
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами какво им остава на васалите освен да се наведат и да продължават да целуват задниците на господарите.
83
1
 
2
 
! Отговори
Не виждам няколко преди 2 години
Имена в тоя списък. Да ти разкажа ли една история - за Индия дето е една от най-древните цивилизации на света 5000 че н.е Чатал Хююк и Мохенджо Даро и близо 200 години 300 милиона индийци не могат да се освободят от властта на английската корона.Тук плана е никога да не се освободим.И докато има селяни дето се молят дано да не удари "негово величество Симеон 2" аз вече съм ударил негово нищожество.Промивката на мозъци е факт!
82
3
 
3
 
! Отговори
:D преди 2 години
Борисов е ОСЪДЕН за лъжа, но все още има бАлами, които му вярват. :D
81
6
 
6
 
! Отговори
Буци в Пенсия преди 2 години
Херо! Не бях аз! Честен кръст! Нямам нищо общо! Помниш ли как те возих в джипката! Моля ти се Херо! Нямам нищо общо! Заклевам се! Да пукна ако лъжа!
80
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес е 2 юни, денят на Христо Ботев и всички паднали за свободата на България.Поклон пред героите!Да оставим злободневието за утре!
79
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навързани са като свински черва. За тях няма партии и цветове. Единствено желание за несметни богатства. Желязков беше в борда *** директорите изграждащи газовият конектор с Гърция, който се построи от фирми на Пеевски и одобри лично от Борисов.
78
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
30 години се борите с корупцията,гооляма борба пада,ей!
77
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересното е че, Илко Желязков ченгето от второ главно на държавна сигурност е дълги години под крилото на Атанас Атансов един от основателите на Да, България.Също така по негово време Делянчо опоска до дъно държавният резерв, който възлизаше на милиард и нещо.Просто кукловодите сменят лицата за пред народа.
76
9
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Тиквата е...невинен.Влади Горанов е вземал...подкупите от Божков за милиони и с торби ги е изнасял в неизвестна...посока,а за награда Божков е...продавал на горките пенсионери...талони за търкане.Тиквата няма нищо общо,даже и ДАНС да е...знаел,не са му...докладвали,но най...вероятно ДАНС нищо не знае.Иначе и Гешефф щеше да...знае,ама и той нищо не знае.

Спонсорирани публикации