МВнР след санкциите, обявени от САЩ: Борбата с корупцията е приоритет!

"Върховенството на закона е в основата на демократичния процес"
Обновена: 2 юни 2021 21:58 | 2 юни 2021 20:10, Веселина Йорданова
232
МВнР след санкциите, обявени от САЩ: Борбата с корупцията е приоритет!
Снимка: БГНЕС

Върховенството на закона е в основата на демократичния процес във всяка правова държава. Това заявява МВНР във връзка с оповестена от Държавния департамент на САЩ информация за мерки по закона "Магнитски" спрямо български физически и юридически лица.

Още по темата
В отношенията с нашите партньори и съюзници недвусмислено сме споделяли убеждението си, че борбата с корупцията във всичките й форми следва да бъде безусловен наш принципен и практически приоритет.

В качеството си на стратегически партньори България и САЩ поддържат устойчив и резултатен Стратегически диалог. По своята структура, съдържание и обхват сътрудничеството между двете страни обхваща редица въпроси от националния, регионален и глобален дневен ред.

В този смисъл и въз основа на установените през годините традиции на взаимодействие изразяваме увереност, че София и Вашингтон остават в готовност за диалог по всички въпроси от споделен интерес, се посочва в съобщението.

По-рано стана ясно, че Министерството на финансите на САЩ налага санкции на трима българи и на 64 компании съгласно закона "Магнитски". Мярката е насочена срещу бизнесмена Васил Божков, Делян Пеевски, бивш член на парламента, и Илко Димитров Желязков, бивш зам.-директор на ДАТО.

Обявените днес санкции разкриват злоупотребите на Божков, Пеевски и Желязков с публични институции с цел лична печалба и прекъсва достъпа на тези лица и техните компании до финансовата система на САЩ.

С по-ограничени санкции са още трима българи. Като свързани с корупционни действия са определени бившият заместник-министър на икономиката Александър Манолев и бившите председател и секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и Красимир Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още по темата: МВнР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгара са го взели в комуна затова няма изявление у фейса. След месец го пускат да оправя българия :)
114
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Поклон! Целокупния български народ благодари и се покланя на САЩ!
113
13
 
8
 
! Отговори
Удар преди 2 години
Удара е по ГЕРБ,БСП и ДПС. Това говори едно: ИТН и Ива Митева ще са новите управляващи. Пожелавам им да им върви като по вода!
112
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Браво брадъри, продължавайте да мачкате комунистите!
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в САЩ има ли корупция?
110
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А те САЩ едва сега ли научиха за корупцията в България?
109
2
 
14
 
! Отговори
Ами да! преди 2 години
Божков и Пеевски са мутри. Но за да ги търпят толкова години, Гешев и Борисов какви са ?
108
2
 
13
 
! Отговори
Български Гражданин преди 2 години
Аз като български гражданин, който не е давал дори ЕДИН ЛЕВ за корупция, съм изключително възмутен от повсеместната корупция в държавата ни! От сърце приветствам тези санкции! Браво САЩ! Браво!
107
5
 
17
 
! Отговори
USA <3 преди 2 години
Доверието ми в партньорите ни от САЩ се повиши днес! Поздрави приятели от САЩ! Благодарим за подкрепата!
106
7
 
14
 
! Отговори
Браво на САЩ преди 2 години
САЩ удариха по чудовищната корупция в БСП! Червените са в ступор!
105
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борещата се с корупцията БСП издигна Пеевски за шеф на ДАНС.
104
0
 
0
 
! Отговори
Кой друг: преди 2 години
Ако не номадите ще намерят път за където трябва и ще измислят коня с който да отидат, което обаче не оправдава много неща ... Че чрез насилие е постигнато това, което искате. Не е цивилизовано. Не такава цивилизация ще ни заведе там, където има други .... И откъде знаеш - биха казали рудиментарно е кончето дето сте построили и може би сте подранили с него.Кришнамурти определено би се съгласил. Щом все още не признавате колониалният режим на Сакскобурга и неговите жестокости спрямо "диваците"
103
9
 
6
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
Троловете на ГЕРБ са в такъв ШАХ, че започнаха да обвиняват САЩ във фашизъм! :D Проличаха си комуниститe! Трябваше само да им разбутаме шубрака малко :)))))
102
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези чудовищни училища се запазват в Канада до 1998г. Още колко детски трупове ще бъдат открити!
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страна не взимам, защото всички политици у нас са във властта за да се докопат до корупцията и да се обогатяват от нея. Преди 20 г. на един министър му казваха Мистър 10%, а сега напрпаво си заделят 50 -70% и с останвалата част от парите се строи некачествено и затуй всичко новопростроено издържа не повече от 6 месеца!
100
1
 
12
 
! Отговори
:) преди 2 години
Хубави новини! *** са вече на тръни! Поздрави за партньорите ни САЩ! Знаят къде да бутнат! Комнетата са в АБСОЛЮТНА ПАНИКА! Чебурашка, Тонката и пияница мистик не са писали от вчера! :) :) :)
99
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Включително трупове на 3 годишни деца!
98
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада преди два дни (31.05.2021) отново намериха стотици трупове на деца в едно училище, 215 детски тела. Детски трупчета на деца от местното индианско население които са били затворени насилствено там да ги прявят демократи, изнасилвани, бити и измъчвани. България кога ще наложи санкции на Канада?
97
1
 
0
 
! Отговори
Бихте ме определили преди 2 години
Като дивак и неандерталец предполагам, но аз съм начетен човек. Винаги съм си мислел, че пътя на човечеството не свършва на тая планета. Аз съм толкова беден, че не мога да построят и макет на бълхата, обаче дясното ми полукълбо твърди, че вече няколко човека я направиха според инструкциите и тя проработи както трябва. И макар много да не са съгласни с този поглед към бъдещето, трябва да знаете, че в дългосрочен ще се окаже те са неандерталците.
96
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А България кога ще наложи санкции на САЩ за геноцида над коренното населени, а тези които оцеляха от геноцида сега са приндени да живеят в резервати?

Спонсорирани публикации