Филм за приятелство между 9-годишен и гей мъж разбуни духовете

Режисьорът: Обвиненията са нелепи и фанатични
176
Филм за приятелство между 9-годишен и гей мъж разбуни духовете

Един македонски филм, който е част от програмата на Sofia Pride Film Fest, предизвика възмущение и обвинения за толериране на педофилия.

Филмът "Змия" на Андрей Волкашин ще бъде излъчен на 6 юни, но вече се "радва" на полярни мнения, не липсват и закани за "групово гледане на филма".

В сигнал до Dnes.bg наш читател твърди, че филмът "налага педофилия" и изпрати самият анонс на заглавието.

Ето как е представен в социалните мрежи:

"Горчиво-сладка история за необичайното приятелство между деветгодишния смелчага Марио и ексцентричния гей мъж Борче, застрашено от предрасъдъците и омразата на родителите в едно малко македонско градче".

Читателят ни предостави снимков материал, от който е видно, че синопсиса на филма е променен.

И завършва с въпроса: Кой допуска излъчването на подобни филми?

Свързахме се организаторите на Sofia Pride Film Fest, които категорично отхвърлиха нападките.

Програмният директор на Дома на киното и артистичен директор на Sofia Pride Film Fest Христо Христозов е отговорен за селекцията на филмите от програмата.

Той предостави на редакцията възможност да види филма и заяви в отговор до нас, че "темата "педофилия" е удобна за тези, които са решили да използват нашето събитие за своя собствен евтин ПР".

Той ни предостави и мнението на режисьора и сценарист на филма Андрей Волкашин, което публикуваме без редакция:

"Подобни нелепи изказвания не заслужават да бъдат коментирани. Обвиненията към филма "Змия", че проповядва педофилия, базирани на краткия синопсис на филма, в който се споменава единствено и само ПРИЯТЕЛСТВО между гей-младеж и осемгодишно момче, са патетична политическа манипулация и са фанатични. Да спомена само, че филмът е показан на повече от тридесет фестивала по света до момента, от които някои специално за деца и младежи. Една от осемте награди за филма, и то за "НАЙ–ДОБЪР ФИЛМ", е именно от фестивала "Петит План" в Гърция, който е изцяло с тематичен фокус върху децата и младежите. Досега навсякаде филмът е приет като една сърдечна и човечна история, подходяща за гледане, както от възрастни, така и от деца. Сега, преди премиерата в България, за първи път се сблъскваме с такава реакция и то още преди филма да бъде видян. Преценете вие кой в цялата тази нелепа история е с порочни виждания".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и жените са малко така, уж само приятели а накрая глей кво става.
46
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново пропаганда на извратени лгтб "ценности" на прогнилия запад..
45
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не изглеждам филма, не мога да коментирам.Съветвам ви и вие да направите същото.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не славуца
43
3
 
26
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Примера със жабата е много точен и отлично обрисува това което се случва днес с нашето общество, а именно пълзяща деградация. Обществото вече няма ясна граница на търпимост, вече всичко се приема за нормално, утре сигурно и изнасилвачите ще бъдат оправдани като дискриминирано дълги години малцинство. Морала е толкова размит, че вече всеки може да излезе и да кажа, аз съм такъв и вие нямате право да ме съдите, това което правя е нормално, дори да ви дразни, травмира и т.н.
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ли ще открие премиерата
41
4
 
9
 
! Отговори
Няма нищо за гледане преди 2 години
Ама как набързо сменят фокуса от санкциите на черепаката и пеевски, и назначенията на РадеФ с някакъв филм. Само и само народа да коментира нещо друго, а не олигарсите!
40
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 Ахаха, как го измисли това, че гейовете ставали такива, защото били вербувани от педофили!?!? Поне като си пишеш глупостите, не се излагай така. Има една групичка, която ще ти се върже, но и сам знаеш (надявам се), че пишеш простотии.
39
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем във филма Змия нямало педофилия, хем авторите изрично натрапват на публикита сексуалната ориентация на един от главните герои!? Ясно е че филма е пропаганден, но тъй като става въпрос за секс, участието на 8 годишно дете е абсолютно недопустимо и обвиненията в педофилия са напълно резонни!
38
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
евроатлантически ценности , свиквайте
37
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми се мисли кое имат предвид под змия. Пак че не е едноокият смок. Догодина Оскар вероятно за оригинален сценарий.
36
2
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Какво ще рече думата "синопсис" в превод от суахили?
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересно се получите тук - едни увредени човечета се отрекоха и грозно нападнаха други увредени човечета.
34
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези дето налагат обратните са извратени психопати. Следващата стъпка ще е да пропагандират интимни отношения с деца. Не случайно има толкова педофили. Всичко е измислено и премислено. Имат една цел - тотално разрушение на нормалното.
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе я си гласувайте за Бойкикев и Женерал Жуже от "Гей България" и шапка на тояга! За когото и да гласувате - излиза МУН...чо! Споко, братя и сестри ЛГБТ-та, гъ..за ни е в кърпа вързан. С *** - НАПРЕД!
32
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големите български мачовци се уплашиха от една мека китка, че си говорила с някакво дете, а не го пребила от бой, както правят те. ХАХАХ
31
1
 
14
 
! Отговори
shmatarok преди 2 години
Синопсиса променили, а правописната грешка - същата. Пише се предразсъдък и предразсъдъци, но явно друго е по-важно ...
30
7
 
10
 
! Отговори
Либераст преди 2 години
Добре бе гейовете са с нетрадиционна сексуалност, педофилите също, както знаем всичко традиционно трябва да се заличи и унищожи, така че щом има гей прайд, трябва да има прайд и за педофили. Каква е разликата? Педофилите също са хора и те искат права, и те искат да се разкрият, и те искат да ги приемем радушно като гейовете, и те искат да вдигнат тежка сватба с обекта си на любов, и те искат да осиновяват деца - хайде бъдете толерантни, каква е тази омраза към различните.
29
0
 
26
 
! Отговори
филма завършва преди 2 години
Трагично / за гейчо / след намеса на бащата на детето .
28
3
 
30
 
! Отговори
само приятели ???? преди 2 години
ГЕЙ и 8 годишно момче...Бърььь,чак настръхнах от гадост!!!!