Стоев: С Русия искаме да развиваме прагматични отношения

Външният министър обсъди туристическия обмен с руския посланик
43
Стоев: С Русия искаме да развиваме прагматични отношения
Снимка: МВнР

Между България и Русия съществуват дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски отношения. Това заяви министърът на външните работи Светлан Стоев, който прие посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова.

Двамата са обсъдили развитието на отношенията между България и Русия на основата на равнопоставения политически диалог и взаимноизгодното сътрудничество, включително в сферата на туризма, културата, науката и образованието.

Стоев подчерта, че в отношенията си с Русия страната ни се ръководи от своите национални интереси и от общата политика на държавите - членки на ЕС и НАТО.

"Искаме да развиваме отношения, основани на равнопоставеност и прагматизъм", изтъкна външният ни министър, цитиран от МВнР.

Той подчерта необходимостта от конструктивен диалог между Европейския съюз и Русия по международни въпроси от регионално и глобално значение. "Глобалните предизвикателствата, пред които сме изправени, изискват обединен подход и солидарност", изтъкна Стоев.

Сред темите на разговора бе и активизирането на туристическия обмен в условията на подобряване на епидемичната обстановка в България.

Министър Стоев подчерта, че българската страна е предприела всички необходими стъпки, за да гарантира сигурността на туристите през летния сезон. В тази връзка той напомни, че българските власти са отправили предложение към Русия за възстановяване на редовните граждански полети между двете страни и помоли руското посолство за съдействие.

В отговор посланик Митрофанова увери, че руското посолство е активно ангажирано и съдейства за положителното разрешаване на въпроса за възобновяването на самолетните полети към България.


43
Още от ЕС
Политико: САЩ санкционира българи за корупция, ЕС не прави нищо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
6
 
! Отговори
курниту преди 2 седмици
да живее българо-съветската дружба , да живее бкп-кпсс !
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А па ние нещеме никви отношения. Поне 70 години - може ли? Колкото ни тормозехте, избивахте и ни съсипвахте икономиката.
24
3
 
14
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
До АнонименТова е Радево правителство, а Радев го предложиха, след като питаха Решетников. Та не е чудно, че Радевият министър ги говори такива.
23
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде - чемадан, вакзал и Масква. И да кажеш на Путин повече дан тъ праща. И да си обере ората от Камчия - това е българска земя и никой не ги е канил.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До НезнайкоЗащо трябва да се споменава това глупаво старче от Казанлък въобще и болните му фантазии??
21
8
 
13
 
! Отговори
Кои преди 2 седмици
Сте вие които " искате" ,А?! Никой не вие избирал и нямате право да говорите от името на хората. Не подценявайте интелекта на българите, на всички ние ясно,че сте руски под логи.
20
7
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 седмици
От рушкото посолство привикват cлyrите си!!!
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Интересно е да се наблюдават и слушат нашите премиери и министри, общо взето пиндостански васали. Цяла година те хулят Русия и щом им свирнат от мустафера са готови да гонят дипломати, но дойде ли началото на юни и те веднага си спомнят, че между България и Русия съществуват дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски отношения.
18
11
 
5
 
! Отговори
Незнайко преди 2 седмици
За отравянето на Емилиян Гебрев - нищо;За взривовете в ЕМКО - нищо;За произхода на кирилицата от свещенната македонска земя - пак нищо??Само пълзене, коленичене, ***, близане, покорно гледане с лоени очички, задунайски.ДВЕМ!!!!!!!!!!!!!!!
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тая пък надзирателка от концлагер и тя цъфна да ни обеснява некои неща. Ма нема нужда, ние от 70 години знаеме какво искат да ни обясняват. АМЕ НИЕ НЕЩЕМЕ. ТОЧКА.
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе какво стана с готвача на ГЕРП Б.Борисов?
15
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ето какво написах преди 3 седмици: Ще дойдат. Само блъфират, за да излезе, че са ни много важни, а всъщност им са важни тия туристи точно само на руските собственици на хотели и апартменти. Ако България не се подаде на евтините манипулации пак ще ги пуснат, за съжаление. МОСКВА ИМА ИНТЕРЕС ТЕЗИ ТУРИСТИ ДА ДОЙДАТ В БЪЛГАРИЯ!
14
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хахахаха. Руските слуги на Радев направиха това, което ви казах по-рано: ще клекнат на руснаците, за да излезе, че са ни много важни туристи, когато на тях им е важно да идват в България. Ако бяхме останали една година без тях щеше да лъсне голата истина, че и с тях и без тях все тая. Сега гледайте как СКОРОСТНО Путин ще разреши на руснаците да идват в България това лято.
13
11
 
17
 
! Отговори
payak преди 2 седмици
Този чичо ли е външен министър? Какъв мазен лукав комунистически поглед има само. Перфектен комунист за външен министър!!!
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия освободи балканите и за това стана Първата световна война а революцията 1917 беше за да се унищожи руската империя после стана и ВСВ след което СССР като ръководители на коминтерна окупира източна Европа по времето на Сталин
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя пък от къде изпълзя?
10
14
 
7
 
! Отговори
Уау преди 2 седмици
Герберските троляци наскачаха. Споко скъпи мои не пикайте газ защото скоро,мн.скоро ще покажете кръв,но и то няма да е всичко. Идва по-страшното само споко бавно,без бързане да боли повече. Вие от друго не разбирате
9
7
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
значи първо националните интереси а после нато и ес тогава защо налагамесанкции и обричаме бълг фирми на фалит защо се водим по акъла на чуждиразузнавания и гоним руски дипломати заради идеята няма шпионски скандалив българия защото няма какво да шпионират само си навличаме белята а аз искаммир и дружба
8
4
 
7
 
! Отговори
1234 преди 2 седмици
Прагматичното е диектна тръба до България през ч Море, кое му е прагматично през трета държава?!?! Прагматично да се довърши Белене във века на ел коли които идват но ток няма, ще има ама като вносните домати и краставици. Голям внос ни чака от турция! А кунева и БМБ ттябва да ги обесим единия на входа на Козлодуй другия на Белене!
7
4
 
4
 
! Отговори
817 преди 2 седмици
Просто не мога да разбера какво става...