Комитова: Ще изплатим пари, след като се поправят грешките

На място ще се проверяват извършени строителни дейности
Обновена: 6 юни 2021 20:56 | 6 юни 2021 20:55, Веселина Йорданова
40
Комитова: Ще изплатим пари, след като се поправят грешките

Най-вероятно няма да изплатим извършените строително-монтажни работи, докато не се поправят грешките. Това коментира регионалният министър арх. Виолета Комитова пред Нова тв.

В строителството участват много хора и се допускат грешки - понякога неволно, понякога съзнателно, но в строителството могат и да се поправят грешки. Новото ръководство на АПИ констатира доста нарушения при проверката на участъка от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, като некачествено влагане на материалите, некачествена геомрежа, която се полага под асфалта. Ще разплатим на всички коректни фирми извършените строително-монтажни работи по републиканските пътища. Разчитам, че това ще касае всички, които очакват тези пари. Това ще стане след извършване на проверки на място на изпълнените работи като качество и количество, обясни министърът.

По повод раздадените 188 млн. лв. на 25 фирми, които имат задача да укрепят 84 обекта, тя напомни, че е изпълнен един от тях - на пътя за Рилския манастир, и че от останалите няма нито един с издадено разрешение за строеж. Министър Комитова припомни, че се прави проверка на „Автомагистрали“ ЕАД от НАП и Прокуратурата и беше категорична, че при констатиране на нарушения ще последва смяна на ръководството на държавното дружество.

По общото състояние на пътищата се работи много, коментира Виолета Комитова, като според нея се обръща по-малко внимание на пътищата от втори и трети клас, но ще дойде и това време. По думите й в този сектор се инвестира много. 5 млрд. лв. са определени за АМ „Хемус“, за четири нови пътя и за свлачища, което е ново строителство.

Министърът апелира магистралите да не се използват за пропаганда. Въпреки че според едните мнения те са много добре направени, а според други - нищо не е направено,  магистралите и всички пътища са на целия народ,  в тях се влагат парите на всички данъкоплатци, коментира тя.

След като бъдат събрани всички документи, ще бъде дадена информация за състоянието на Алепу, каза още министър Комитова и обърна внимание, че подпорната стена е един от елементите на обекта - подпорна стена и ваканционно селище. Подпорната стена е завършена и въведена в експлоатация.

Арх. Комитова подчерта, че с влизането си в служебното правителство не се е превърнала в политик за една нощ и смята до края му да си остане експерт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: МРРБВиолета Комитова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Само Боко *** даваше от джипката. От комунисти чакайте да видите пари, ама друг път :)))
12
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааа, значи Комитова ще фалира ББР, а не крадливата тиква, с чийто разпореждания Стоян Мавродиев раздаде милиарди на Шиши и Вълка?Вие гербавите наистина нямате абсолютно никакъв срам!
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комитова, ти с пари от евро фондовете построи 2 къщи на морето - уж за гости, а реално само за тебе и дъщеря ти. Ти си крадлива и лъжлива твар! Затова не вярвам, че ти и твоето крадливо и лъжливо правителство ще изплатите дължимото..... Е, за ваши другАре подготвяте кредити без залог, но с държавна гаранция....затова ще фалирате ББР. Вие, другАрете имате опит, вече сте фалирали 19 банки.
10
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хора нямат мярка. Ако бяха крали по-малко, вместо 10ина процента от БВП-то всяка година, ако бяха инсталирали главен прокурор някой що-годе грамотен и нормален човек, ако се опитваха да прикрият поне малко кражбите, наглостта и простотията си, можеха да изкарат още дълго.За щастие такъв тип хора нямат мярка, не знаят къде е границата на приличността и се показват в цялата си гнусна същност накрая.Тяхното време привършва и обществото се осъзнава за всичките им грешки. Борбата няма да е лека и да завърши бързо, но конструкцията на доскорошните местни феодали безвъзвратно се руши.
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧичоНай смешно и жалкото е че дават пари уж да са били чисти за пасища на свои хора луди пари. Самото село няма пьт канализация а и водата на режим.Бате на партийните каси за зелена площ Майбах. Овчар с последен клас Мерцеедес.Прав е бил Банкенския гури овчари без животни да сме ставали.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай да й направим и ние една проверка на вилите, а?
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с алепу е нов цирк,а бря госпожа ,има много голям стар цирк много добре знаете че има хотели по черноморието направо на пясъка ,и знаете собствениците ,кога ще ги съборите )никой не ги пипа на герб хората
6
3
 
23
 
! Отговори
Така преди 2 години
Тази с къщите за гости,без гости,много нарушения намери .
5
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ГЕРБ много са крали и затова няма да изплащаме нищо и заплатите ще се приравнят към руските или 200лв.да закръглим и пенсии по 100лв. Цените естествено ще се вдигнат защото бизнеса е зле след фалшивият вирус. И ще се фалират няколко банки най вече за европейските фондове. И това е преди Жанко светецът да дойде.
4
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голяма ***-щина да спрат парите просто не съществува. Това са хора, които хал-хабер си нямат от строителство. Нещата трябва да се случват едновременно. Кой работник ще ти седи докато се чудиш как да проверяваш и колко ще продължи това. И да им обясняваш, че нямя да плащаш. Борисовите калинки бяха гениални в сравнение с тия.
3
13
 
11
 
! Отговори
дърта кифла преди 2 години
Другарката Комитова да не остане назад и тя откри хиляди нарушения :) Утре ще започне да се плюнчи, че нещо не била доразбрала.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КомитоваЧак пък да го няма след няколко есеца, моля ти се недей лъжи!А пък Комитова как точно тя ще ти направи асфалт като има две луксозни вили на Черноморието просто бягайте пътища, че ида.
1
2
 
10
 
! Отговори
Комитова преди 2 години
Заповядайте в община Тервел,да видите второстепенни и третостепенни пътища.ремонт с асфалт за няколко месеца вече го няма.живея на село в тая община,изряден данъкоплатец съм,откакто съм роден,вече 65 годишен съм,улицата ни през 1960 година е с чакъл,винаги е с трева над 50 сантиметра,не си лечи къде е пътя.това го няма никъде дори и при аборигените.питам се защо живеем по селата,иначе се правят санирания,дървета с мартеници,коледни елхи всичко на фактура.общината с големи похвали и интервюта