Заев обяви интензивна програма за срещи с българските власти

Надява се на първа междуправителствена конференция с ЕС на 22 юни
103
Заев обяви интензивна програма за срещи с българските власти
Снимка: БГНЕС, архив

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев обяви днес интензивна програма за срещи с българските власти с цел постигане на решение на спора с България преди юнската среща на върха в Европейския съюз, предаде агенция МИА.

Заев изрази оптимизъм, че на тази среща може да бъде дадена зелена светлина за първата междуправителствена конференция на Република Северна Македония с ЕС.

Той каза пред журналисти в Кавадарци, че до 22 юни ще има редица срещи, като спомена среща на високо равнище в Анталия на 17 юни, а като възможност за разговори с български представители посочи и срещата на върха на НАТО на 14 юни в Брюксел.

Премиерът добави, че интензивните срещи и приближаването до решение може да бъдат от помощ за "това силно ДА" за първата междуправителствена конференция, което се очаква на 22 юни.

"Предстои ни важен период, вярвам, че можем да използваме максимално всички възможни срещи, за да постигнем евентуален успех", подчерта Заев. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зайко, Зайко... и да идваш да си пиеш кафето в България - полза няма, докато не решите проблема с краденето на българската история. И това не е проблем който може да се реши за ден, два или за година. Даже да имахте намерение да го решите проблема - не виждам как ще се справите по-бързо от две или три години. А северняците нямат и намерение да решат проблема, тъй че се заформят къмто век, век и половина - докато им уврат тиквите. Нас не ни е зле: излизаме, бием вето и ходим да си гледаме кефа...
45
0
 
8
 
! Отговори
Прожектор преди 2 години
Уважението, солидарността и братската отзивчивост към България са ключов стимул тя да помага на РСМ. Отсъства ли той, не виждам защо трябва да помагаме не наши зложелатели !
44
0
 
4
 
! Отговори
Ха! преди 2 години
До Анонимен36Пингвините? Онези с бурките може! А можеш и да обясниш, как българите на Аспарух са говорили турски език, като тази държава е основана през 1923г.?
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТанграНяма македонска държава в 1945 г. Не знам къде го пише но Македония като независима е 1991 г. а в 1945 г. е Югославия. Македонския език е посръпчен бг.
42
0
 
12
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
В Македония местните политици от години са се упражнявали в анти-българизъм. Техните историчари са получавали научни звания и степени за съчинения по история, в които българите са "татари", "номади", а в по-ново време "фашисти" и "окупатори". Не му завиждам на Заев. Как ще се разбере с нас с такива хора зад гърба си. Няма да стане лесно. Трябват повече контакти, а толкова години една ж.п. линия и една магистрала между София и Скопие няма.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кръпелСелжукските турци отвличат много деца и ги потурчват и после правят яничаре.
40
0
 
11
 
! Отговори
кръпел преди 2 години
До Анонимен 36ей македонски пингвин , българската държава е създадена още през 4 век , а селджуските турци през 13 век ... какво да ти обиснявам да еуй да ти го набия ама то е акъл
39
8
 
10
 
! Отговори
Бмв преди 2 години
Дано продажникът Радев не ни продаде.
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИТО КРАЧК НАЗАД ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ
37
2
 
12
 
! Отговори
Jkl преди 2 години
Заев отпред е България, отзад Албания ..Ще единствено ще видиш още един сръбски
36
2
 
14
 
! Отговори
Нуждаещ се преди 2 години
Лъже като македонист кандидат за ЕС
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британия-Англия 80 милиона жители,Македония 2 милиона жители.Англия само във футбол има повече участия от Македония на Европейски Първенства.Македония ги превъзхожда в :Хандбал,Волейбол,Баскетбол,Джудо ,Карате,Водна Топка,Боди Бирмингам,Борба и даже по математика.Та нека се подиграват,че Панчев е по-възрасрен от С.Македония.
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия си направи Малка Сърбия и ни мъти водата пак искат Пляскане
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започвай да Работиш бе мързелан само думи
32
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се подиграва всеки,но Северна Македония е на Европейско Пръвенство и биха Германия у дома,след като никой не я беше бил 20 години.Да не им се реве на Англия като се срещнат с Горан Панчев.Комплексите са голяма работа.Това ,че държавата им е на 31 години,не ги прави по-некачествени хора.В спорта са силни в футбол,баскетбол,хандбал,волейбол,борба,карате,бодибилдинг,джудо и.т.н.Англия никога няма да бие Македония на хандбал.А Македония има само 1,5 мил. Жители.
31
3
 
21
 
! Отговори
Цървул преди 2 години
А днес английската преса буквално се е подиграла със западната ни съседка, след коментара, че най-известния им футболист Горан Пандев е по-възрастен от своята родина Северна Македония!
30
0
 
9
 
! Отговори
Ха! преди 2 години
До Анонимен 19Кави турци са българите? Турците са кюрди!
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който български политик клекне на натиска, моментално слага край на политическата си кариера - поне за проблема "Македония" имаме консенсус с България. 100% се опитват да представят приемането на Македония в ЕС като ограничаване на руското влияние, но защо трябва да е за наша сметка? гърците не отстъпиха и см от исканията си.
28
1
 
19
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Драйфа ми се от тая фурнаджийска лопата и от тия които са го избрали
27
4
 
25
 
! Отговори
4epa преди 2 години
МНОГО ЛУКАВ ТОЗИ ЗАЙКО- СТО НА СТО НЯКОЙ СЪРБИН ГО Е ПРАВИЛ !!!!!!!!!!!

Спонсорирани публикации