Висок тон в ефира на БНТ при гостуването на Велислав Минеков

Пред сградата на телевизията имаше протест
Обновена: 10 юни 2021 23:31 | 10 юни 2021 19:53, Анисия Иванова
425
Висок тон в ефира на БНТ при гостуването на Велислав Минеков
Снимка: БНТ

Висок тон и липса на диалог имаше тази вечер в ефира на БНТ при гостуването на служебния министър на културата Велислав Минеков в "Още от деня".

Минеков взе думата и не даваше възможност на водещата на предаването Надя Обретенова да задава въпросите си. Темата, около която се разрази сблъсъкът, бе прекъсването на предаването на Георги Любенов на 22 май, за да се предаде пресконференция на ГЕРБ за подслушването.

По думите на Минеков, ако това се е случило в европейска телевизия, Кошлуков отдавна е щял да загуби мястото си. Служебният министър твърди, че това е медийна политика на БНТ.

Вече седмици служебният културен министър Велислав Минеков и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и журналистите в телевизията си разменят писма с обвинения по повод това включването.

По време на разгорещения разговор двамата говореха едновременно и се стараеха да се надвикат. Водещата  се опитваше да задава въпроси, а Минеков не я слушаше.

В същото време пред сградата на телевизията имаше протест, който искаше оставката на Кошлуков. Гражданите се събраха пред сградата, а поводът за акцията им е правото на отговор на проф. Минеков, дадено му от БНТ, след серията от задочни словесни престрелки между него и директорът ѝ Емил Кошлуков. Конфликтът между двамата започна с изявление на министъра, че според него настоящият шеф на телевизията трябва да е свързано лице със санкционирани по закона „Магнитски“, заради предишното му участие в определена фирма, премина през обвинение за разпространение на клевети и завърши със заплахи за съд.

„Това обществената телевизия ли е, или е телевизията на генералния директор?“, попита Минеков, слизайки при протестиращите след участието си в предаването „Още от деня“ и бе посрещнат с аплодисменти.

"Лъжа е, че г-н Кошулов отстоява редакционна независимост", каза Минеков по време на предаването. Той попита водещата дали шоуто с джипката ще продължи, така както беше през последните месеци и уточни, че нито тя, нито журналистите в телевизията са извършили нарушение. "Законът е нарушен от генералния директор", каза още проф. Минеков по повод прекъсването на програмата заради пресконференция на политическа партия.

Протестът бе подкрепен с присъствието на две знакови за телевизията лица, прекарали дълго време в нейния ефир – водещите Искра Ангелова и Горан Благоев.

Протестиращите скандираха „оставка“ по адрес на директора Емил Кошлуков, напомняйки му, че неговата заплата идва от джоба на данъкоплатци. Те настояват още за оставка на СЕМ, както и залагане на нов начин на сформирането му чрез промени в медийния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МинeTков е поредното кpacтаво магаре от шайката на Фигуранта.
319
0
 
4
 
! Отговори
Бсп тв преди 2 години
Трябва ние да сме национална телевизия за да може нашите комунистически *** свободно да си развяват коня. Тия в БНТ много се опъват и искат да има справедливост. Как си позволяват да критикуват нашите кадри. Ние сме комунисти правим каквото си искаме и не се съобразяваме с някакви тъпотии като свобода , демокрация и принципи. Нас нали сега ни назначи Радев. Хората не ни искат и не ни дават властта но като сме назначени ще дерибействаме.... Сега ни е паднало. Соц. Соц.....
318
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Кошлуков навремето беше в затвора, бащата на минеков правеше метани на Т. Живков. Бащата на Минеков е прибрал 18 000 лв. от Живков за композицията Победата на 9 септември, докато Кошлуков е гниел в соцзатвора.
317
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В бнт са нагли и отвратителни и все още си мислят че бб е на власт, за да ги закриля! Г-н Минеков трябва незабавно да освободи некадърника нагаждач кошлуков!
316
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слаба,поръчкова журналистка,дори заданието на шефа си не може да изпълни като хората.Ако беше Тулупа от Банкя срещу нея дали щеше да кудкудяка като брактисала носачка?
315
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо Боко е развързал чекмеджето много активни гроба!
314
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Психично болни хора не е нормално да се допускат до министерски постове. Видяхме го Миневков миналата година една нощ отиде при жандармерията и се саморазправяше с тях. Беше изгубил човешки облик. Говореше в 3:20 ч. през ноща: Велислав Минеков държи слово пред полицията до Ректората. Може да го видите и чуете. Има запис. В същата нощ го гледах на живо. Беше 8 август 2020г.
313
1
 
1
 
! Отговори
Четящ преди 2 години
А бе чета тук коментарите и от толкова много конспиративна теория не мога да отсея истината
312
4
 
17
 
! Отговори
ДОЛУ ШАЙКАТА РАДЕВ! преди 2 години
ЛУСТРАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИТЕ БОЛШЕВИКИ, ОКОЛО ПРЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКАТА!
311
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу разбойническата шайка Гроб! Забрана от закона и пълно разследване на всичките им роднини до девето коляно! Тази ОПГ ограби България за десетилетия напред!
310
2
 
15
 
! Отговори
PR преди 2 години
МИНЕКОВ Е НАЙ-ДОБРАТА РЕКЛАМА ЗА РУМЕН РАДЕВ........ ЗАЕДНО С РАШКОВ И КАЦАРОВ......... ЩЕ ГИ ЧЕРПЯ БОГАТО.....
309
5
 
11
 
! Отговори
БНТ Е.. СУПЕР... преди 2 години
АБСОЛЮТНО ЕВРОПЕЙСКА ТЕЛЕВИЗИЯ - 1,2,3........ОТКАК Е СЪЗДАДЕНА, СЕГА ИМА НАЙ-КАЧЕСТВЕНАТА ПРОГРАМА И ПО ТРИТЕ Й НАПРАВЛЕНИЯ.......... БРАВО..!.... И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ВСЕ В ИНТЕРЕС НА ОБЩЕСТВОТО... ПСЕВДОПОЛИТИЦИТЕ ВЪН, В *** - МИНЕКОВ, КАЦАРОВ, РАШКОВ, МАНОЛОВА, БАБИКЯН, ХАДЖИГЕНОВ, БОЙКИКЕВ,..... ДА НЕ РАЗВАЛЯТ ПЕЙЗАЖА В БЪЛГАРИЯ...
308
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Минеков...герберастите от ГРОБ вият на умряло...
307
5
 
15
 
! Отговори
Пчелата Мая преди 2 години
Чак мен ме е срам от държанието на отровения. А това значи че сме дъното!
306
5
 
4
 
! Отговори
Хаджията Тошко Афр преди 2 години
Тоя ми взе поста министерски, ама няма да му се дам . Аз съм по -голямо магаре и ще правя повече идиотии от тоя. Журналистката трябваше да бъде напляскана от моя другар - носещ ковчези! Да живее културата на министъра! Ура, ура.... Аз съм Тошко Африкански с бели *** бански. Лидер съм на сбор, чака ни позор!
305
4
 
7
 
! Отговори
X преди 2 години
Веднъж прекъснаха вечерните новини,за да включат онова *** ,социолога Стойчо ,да си каже мнението за протестите угодно за ГРОБ...Оставка за другото *** Кошлуков...
304
6
 
11
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 2 години
Комплексар на власт, пази Боже да не видим! Но доживяхме и тази абсурдна ситуация. Дай на *** власт и му гледай сеира. Жалкото е, че всички ние ще плащаме сметката.
303
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли не е уволнен есесовеца Кошлуков. Да си ходи в частна телевизия и да си прави фашизъм с Иво Никодимов. Вън от БНТ!
302
4
 
11
 
! Отговори
Слава Трифончукчук преди 2 години
Лелее тоя е по *** и от мен. Въйййй направо счупи ***. Добре че имам в повече от ароматния белезникав прах. Че да съм в съзнание поне. Но за да имам парички гласувайте за моята шайка *** -те може за нищо да не стават, но все пак .... Трябват ми парииииииии. И да знаете това ще е моя бъдещ министър на некултурата. Време е да официализирам това учреждение. Кой, ако не АЗ. Искрено ваш. Слава Трифончукчук.
301
22
 
12
 
! Отговори
ivailo преди 2 години
Браво на Минеков, направи за смях мисирката Обретенова:))