Две шествия - прайд и в защита на традиционното семейство

Освен в София паралелна проява ще има и във Велико Търново
12 юни 2021 09:28, Елка Василева
156
Две шествия - прайд и в защита на традиционното семейство
Снимка: архив, БГНЕС

Две шествия ще се проведат днес в столицата. Едното е в защита на традиционното семейство, а другото е София прайд, което подкрепя хората с различна сексуална ориентация.

В 16 ч. пред Паметника на Съветската армия се събират участниците в София прайд. Тази година е 14-ото издание на ежегодното шествие в подкрепа на равноправието на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър, интерсекс (ЛГБТИ) и куиър хората. Според организаторите "мисията на прайда е да повиши видимостта на тази общност, да поддържа обществения дебат за приемането им и да покаже на нехетеросексуалните в България, че не са сами".

В началото на седмицата Организационният комитет на София Прайд отправи призив към президентството, Министерския съвет, съдебната и местната власт за гарантиране на правата на всички български граждани, припомня БНР.

Преди това от 12.00 със сборен пункт НДК започва Шествие за защита на традиционното християнско семейство. Организатор е сдружение “Род Интернешънъл". Паралелно шествие ще се проведе и във Велико Търново.  Организаторите заявяват, че целта е се даде категорична заявка срещу приетата Европейска стратегия за детето, в която „родителите са дискриминирани, а детето е под ударите на новите "джендър" идеологии“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
4
 
! Отговори
Малко дете преди 2 години
Защо се казва гей парад, а не лесби парад? Тъкмо ще звучи повече като нещо познато - лейди парад :)
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време, казват.старите, при джебдърче в семейството, дълг на бащата е било, да го отведе навътре в гората с брадва или пушка и да се върне само един.Аз така останах без брад, но ... бе запазена традицията!
50
3
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
М О Ч А - най-правилното място за начало на такава деятелност.
49
5
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Само не се разбира ,от какво се гордеят прайдуващите.Може би ,че са генетично отклонение ,ама че повод за гордост.Та те анормални същества ерозиращи обществото и проводници на чужди влияния.
48
2
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АКО СТЕ ПРОТИВ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП ТЕ ДОКАЗАНО СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ОЩЕ ПРЕДИ СЪДА ДА Я ОБЯВИ ЗА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ! АКО СТЕ ЗА ТОГАВА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СЛАВИ ТОВА Е ПАРТИЯТА НА РАЗГУЛА И РАЗВРАТА ВСЕ ПАК Е ШОУ ПАРТИЯ! ГЕРБ-СДС И ВМРО СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ НО НА ТЯХ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА ЩОТО УЖ СА ПРОТИВ А РЕАЛНО СИ ПОКАЗАХА, ЧЕ СА ЗА)!
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОБРЕ ЧЕ Е ГЕЙ ПРАЙДА ТА ДА РАЗБЕРЕ БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО,ЧЕ ИМА ЦЪРКВА ОФИЦИАЛНА...А ИНАЧЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ СЪБИРА КАПАЧКИТЕ ОТ КОКА КОЛА ЗА ДЕЦАТА ,ДА СИ БРОИ СТОТИНКИТЕ В ДЖОБА И ДА ГО ЗАЛЪГВАТ,ЧЕ АКО СЕ ЗАБРАНИ ГЕЙ ПРАЙДА ЩЕ ДОЙДЕ РАЯ НА ЗЕМЯТА.НАИВНИЦИ...
46
0
 
8
 
! Отговори
Правослвани бойци преди 2 години
Ше упазим балгарийта!
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЪВРЕМЕННОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО Е ЗАТЪНАЛО ДО ГУША В ЛИЦЕМЕРИЕ!ОТ ЕДНА СТРАНА ИМАМЕ ЗАЩИТНИЦИ НА ТРАДИЦИОННОТО ХРИСТИЯНСКО СЕМЕЙСТВО...ЗАБЕЛЕЖТЕ ХРИСТИЯНСКО,СЯКАШ МЮСЮЛМАНИТЕ И ЕВРЕИТЕ СА БЕЗ СЕМЕЙСТВО.ЯСНО-ТУК Е НАМЕСЕНА ЦЪРКВАТА,КОЯТО СЕ ОБАЖДА САМО КОГАТО ИМА ГЕЙ ПРАЙД И РАЗБИРА СЕ ОКОЛО ХРИСТИЯНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ,КОГАТО СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ.ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ ЦЪРКВАТА Я НЯМА,А БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СА ПРИНУДЕНИ ДА СЪБИРАТ КАПЧАКИ ЗА ДЕТСКИ КУВЬОЗИ,ДА УМИРАТ ОТ СТУД И ОТ ГЛАД ПО УЛИЦИТЕ...
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уффф айде е хпрааа! Започвайте с наръгабите с нож, стреляните я тъмното, обесените в парковете ....че да е интересно :)
43
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРАЙДА ИЗЧАКА ПРЕЗИДЕНТА ДА НАСРОЧИ ДАТА ЗА ИЗБОРИТЕ И ТОГАВА ОБЯВИ ДАТАТА НА ПРАЙДА!! ВСИЧКО БЕШЕ НАПЪЛНО ОРГАНИЗИРАНО ПОЛИТИЧЕСКИ ЗА ДА МОЖЕ ПАРТИИ КАТО ВМРО ДА ИЗВЛЕКАТ ДИВИДЕНТИ! ИНАЧЕ ВМРО НЕ СИ ОТВОРИ И ВЕДНЪЖ УСТАТА ДОКАТО БЯХА В КОАЛИЦИЯ С ГЕРБ! ВМРО СА ПРОТИВ САМО КОГАТО ИМ ИЗНАСЯ!
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепяте ли забраната на джендърството и преследването му от закона?
41
2
 
5
 
! Отговори
намиг-намиг преди 2 години
"Дано" никой не се обади за бомба, че тогава ше.се наложи полицията, да пръсне панаира.Намиг намиг
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гробарите = джендърчета
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО ще осигури ли адвокати на тези били и уббивал протестиращи???
38
6
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Е, няма как да се отрече ,че "прайдуващите "/ама ,че чуждица/ са изключително противни.От къде се навъдиха толкова перверзници и извратени
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Воеводите дали ще посмеят да стрелят, а?
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И всичко това но фона на ***. Резила на София.
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички обратни ще бъдат заличени от лицето на земята...много поздрави от ....
34
6
 
7
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Някога преди много години,още по време на "Тъмният социализъм",когато бях млад,след завършване на казармата,започнах да следвам и продължих да тренирам.Понякога след тренировки минавах през Докторската градина,за да отида да пия кафе с баба и да си поговорим.В докторската градинка имаше и/продължава да има/ една тоалетна,край която винаги се навъртаха странни същества.Бях скромно и срамежливо момче и често за мен се "лепваше"някой от тях,ами просто се налагаше да го изпъна на земята с някоя техн
33
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиите крият, но.са намврени 4 убите шротестиращи!!!!