Топката се тупала по проверката на 38 политици и магистрати

Не случайно ВСС подкрепя категорично главния прокурор, заяви Бойко Рашков
20 юни 2021 11:35, Александър Попов
231
Топката се тупала по проверката на 38 политици и магистрати
Снимка: БГНЕС

"Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати, които имат имоти в чужбина, но не са декларирани тук. Имам доказателства за това. Прокуратурата е бавила изясняването на този въпрос, за да не си създава неприятности със силните на деня", каза пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Според него граждани, които са допуснали грешка и не са декларирали имуществата си, могат да се чувстват виновни, а така те стават лесни за манипулация:

"ВСС има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно. Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга.

Още по темата
Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия".

Рашков допусна, че е възможно тези политици или магистрати да не са декларирали имуществата си заради придобиването им чрез корупционно поведение.

Министърът на вътрешните работи засегна и темата с изслушването на бившия премиер.

"Оперативната служба трябва да направи необходимото да изслуша и Бойко Борисов. Има позорни факти за българската магистратура, за управляващите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да правят каквото си искат". Това мнение той изрази по повод извиканите за разпит бивши прокурори и действаща следователка, и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Рашков посочи, че след приключване на проверката ще бъдат направени изводи и преписката ще бъде изпратена на съответната компетентна прокуратура.

По повод отговори за твърденията за подслушванията Рашков препрати към "институцията, която е поискала и получила разрешения за подслушване на огромен брой хора, излезли да протестират" - специализираната прокуратура.

"Прокуратурата е сметнала, че хора, които упражняват своето конституционно право, трябва да бъдат подложени на наблюдение със СРС, ползвайки правното основание "престъпление против сигурността на републиката", каза той и добави, че знае имената на подслушваните.


231
Още по темата: Бойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
1
 
! Отговори
Тупай Сияко преди 1 месец
Топките, другарю Рашков.... !
210
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Както разбрахме, демокрацията за България е започнала след 20м-часов разпит на Евгени Михайлов от същия днешен Рашков! Тогава Рашков е крещял: "Никога няма да ви дадем власт на вас!" Днес демокрацията завършва жизнения си път за България с репресиите и разпитите на същия Рашков !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ура ! Следват Белене - Евразия- национална катастрофа - край на България !!!!!!!!!
209
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А апартаментите на рашкоф? Разследване? Кога? От къде са парите за тях? Защо са толкова много?
208
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боби Бога адвокатски , хванах те за топките!!! Дърт ***! Крадлив измамник ! Къде са парите за голямата къща ? И ти ли имаш сметки в чужбина ?Хванахме те на тясно !Утре си на разпит под 1
207
4
 
15
 
! Отговори
Лойко преди 1 месец
Мазно комунистическо ченге. Една дума няма истина в говоренето му.
206
2
 
8
 
! Отговори
EMIGRANT преди 1 месец
Тоа вам пир ще го гръмна само с един сребърен ку р шум точно в челото да не вампиряса отново и ще легна да се наспя след като за случая съм пил едно 10 годишно уиски!!Кажи му мръ сна ко му няга и не го обиждай повече!!Вместо мозък,всичките пл ъхове на руския аватар Грипена имат силно разре дени ла й на!!Живеят в техния си виртуален,червен свят и само искат да лапат,да рушат,да доминират и да се налагат на другите!!Сякаш са със 10 стомаха и 5 задн ика и никога няма да мр ът!!
205
1
 
15
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 месец
Егати сайта?!Занимават ни само с глупостите на Рашков и на цялата червена банда,а нищо не пишат за имотите му за милиони,дали е проверяван за платени данъци и дали ги е декларирал ,когато е заемал цял живот държавни длъжности и няма как да притежава толкова богатства само от една заплата?!Същата работа с татуирания мафиот ,шеф на НАП?!Първи крадец на републиката?!
204
15
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 1 месец
Боко Тиквата защо не е в ареста?Нима не е ясно ,че най-големия разбойник в държавата е Тиквата?Всеки друг щеше да е в ареста само заради заплахите за убийство на дебелия банкянски престъпник!!!Всеки друг!!!Каскета до кога ще варди боса на Шайката Герб?
203
3
 
4
 
! Отговори
АЗ БЪЛГАРИНА преди 1 месец
До BACKOЗащо говориш за събития от преди 29години , когато толкова много закони се промениха , настроиха се по европейските критерии , а ти ми говориш за неща от соца!!!
202
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 191Ти не си син, ти си малоу-мен глупендер, след като вЕрвша на бойкикевото муле, известен като най-добрия приятел на Доган....справка мария бойкикева.
201
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще проверите колко милиона е "спестил" от дънъци настоящия шеф на НАП, спецов??? До кога ще лъжете за подслушвания, канибализъм и други, и ще се правите на умрели плъхове за данъчния престъпник спецов, и за имотния мафиот рашков?
200
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко Рашков по подобие на Цветан Цветанов е прибирал имоти. Направил си е брачен договор, чрез който крие имуществото си пред обществеността. Очевидно над него има чадър. Това заяви юристът Даниел Божилов по повод придобитите апартаменти и къщи от вътрешния министър през 2019 г.
199
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде се скри най-скъпоплатеният в България със заплата от-15000лв. и той беше командващ на ВВС?И като такъв и той носи отговорност
198
18
 
5
 
! Отговори
до 191 преди 1 месец
Аз съм твърдо син, сега вече за ДА, България и приемам повече Рашков , отколкото мутрата Борисов. Това е истината. Дори и комунистите се оказаха за предпочитане предТиквата и Шайката. На второ място в света по смъртност от Ковид 19...дори и само за това сте за затвор......
197
13
 
7
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 1 месец
Стига сте ревали бе ГЕРБераси! Свърши вашата! Трета, трета пол. сила сте! Докъде я докарахте, за два месеца сте след БСПто и напът и след ДПСт0!
196
4
 
15
 
! Отговори
Я ! преди 1 месец
И какво стана сега ? Тоя ръб , със стъкления поглед нали по цял ден искаше махането на главния прокурор ? Защо така изведнъж секна и неговия порив и порива на попа Дионисий-Зарята, на сестра Галева и сие ....???? Е, зищо, бие ? Къвеши погледна страшно и вси проституиращи замряха - няма да се пипат и питат прокурори ! Нито в Европа , нито в държавите ! И каква стана тя ???
195
1
 
7
 
! Отговори
съвет преди 1 месец
Бойко Рашков да прочете житието на Трайчо Костов. Такава е съдбата на истинските комунисти. Язък за награбеното недвижимо имущество.
194
3
 
11
 
! Отговори
До Радев къде е? преди 1 месец
Скрил се е някъде и трепери като мишка. Защото е страхлив и безхаберен.
193
2
 
4
 
! Отговори
Б. Б. преди 1 месец
До Радев къде еБил е командир в Равнец, а не в Граф Игнатиево откъдето е загиналия пилот.
192
2
 
1
 
! Отговори
Омерзен преди 1 месец
До BACKOЖалко , защото не познаваш Конституцията на Република България !