От Helpbook: Животът е непоносим в кв. Суха река заради шума

В платформата се оплакаха и от високи децибели от питейно заведение
2 юли 2021 18:00, Анисия Иванова
33
От Helpbook: Животът е непоносим в кв. Суха река заради шума
Снимка: Pixabay

Високите нива на шум причиняват редица здравословни проблеми у хората и за жалост някои от тях може да са фатални. В тази връзка получихме сигнал в платформата на Helpbook.info, който гласи следното:

"Живея в кв. Суха река, София от 2000 г. Към момента животът тук е непоносим, тъй като шумът от нископрелитащи самолети денонощно е непоносим. Най-страшно е през летния период, защото прозорците са отворени. Шумът и вибрациите от самолетите понякога са толкова силни, че чак стъклата вибрират. А ако гледаш телевизор или слушаш музика, трябва да усилиш съответния уред доста силно, за да се чува. За говорене по телефона - просто замлъкваш, докато отмине самолета. Смятате ли, че това е нормално и защо никой не прави нищо?

Моля, заповядайте в кв. Суха река, гр. София и се опитайте да почивате след нощна смяна - е, няма да можете. И вечерта няма да можете, през нощта също ще Ви е трудно!!! Моля за официално замерване на шума, когато прелита самолет, а не в редките случаи, когато няма такива!“

За високи нива на шум ни сигнализираха и от столичния квартал „Дружба“ 1. В междублоковото пространство от известно време са се самонастанили роми, които постоянно нарушават обществения ред със силна музика и викове.

В допълнение с горното, в същия район високите децибели от питейно заведение постоянно смущават нуждата от почивка и сън на живущите наоколо. Молбата е за проверка и взимане на адекватни мерки този тормоз да се прекрати.

Отново в „Дружба“ 1 скоро е извършен ремонт на канализацията, което е похвално, но възстановяването на тротоарната площ и част от улицата е извършено крайно немарливо и в резултат на това при валеж се събира вода на пътното платно, която не се оттича, а тротоара е деформиран и се е образувала дупка до самата сграда.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: шумСофияремонтHelpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, аз очаквам точно да преместят летището. Защо не? Това е единственото разумно решение. То иначе половин София трбва да се премести, самолетите стават все повече!
27
6
 
0
 
! Отговори
преди 2 години
Новите "столичани" се оплакват? Ха, ХА , ХА. Роден съм пред гара Подуяне преди повече от половин век. От бебе съм чувал самолетния шум. От витловите самолети беше по-шумно. При първа възможност, в зряла възраст си закупих жилище в срещуположния край на града ни и реших за себе си този проблем. НЕ забравяйте да събирате иформация за квартала предварително, а не да се оплаквате. Нали не очаквате да бъде преместено летището?
26
2
 
3
 
! Отговори
бивш софиянец преди 2 години
Изнесохме се от родния ми град преди 4 години и не съм съжалявам за трудното решение. Продадох наследствения си имот и се заселих в малък град на около 70 км от София. Имам не голяма къща с двор, радвам се на градината и на околната природа, но най-вече на спокойствието и тишината. Е, има и недостатъци, няма пълно щастие.
25
2
 
8
 
! Отговори
Сифилисчо преди 2 години
Цяла София стана доста неприятна за живеене. Рядко се намира някое тихо местенце, и то обикновено там е тихо поради много кал или прекалената теснотия.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същото е и в центъра на София, Дондуков и Раковски например. Денонощно минават нископрелитащи самолети
23
9
 
5
 
! Отговори
AcOrP преди 2 години
Да смени кварталът тоя дето се жалва от самолетите... Летището е започнало 37-*** година сухата река кога се е заселил не знам но със сигурност текущите обитатели едва ли са от първите заселници началото на векът.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе, да попитам, за един прЕятел: *** в този сайт да не са софиянци, че като кажа нещо накриво за софиянци и ми трият коментара?
21
1
 
8
 
! Отговори
Радо преди 2 години
И аз живея в сухата река и мога да кажа , че тук се чуват самолетите по-малко, от колкото по центъра !
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми и на ндк се муват самолетите. А на македония е като в сахара, частните строежи си мият гумите при влизане/излизане от обекта, а тук се вдига прах от 1940та година.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха, кисели гъ.за.ри, хак да им е
18
6
 
8
 
! Отговори
-- преди 2 години
Хаха, навремето какво беше в целия град като кацаха и излитаха Туполев, Антонов и Илюшин - към Люлин се тресеше земята :) Иначе да - квартала е близко до летището, самолетите се чуват. Мен звука ме успокоява...
17
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Преди да стигнат до летището самолетите прелитат ниско над цяла София. Този проблем не е на "Сухата река", а на почти цяла София. На колко метра летят при кацане над Народното събрание например?
16
5
 
20
 
! Отговори
и те така преди 2 години
жалващият се от самолетите явно е от новософиянците . и аз живея в кв.суха река и самолетите въобще не ми пречат . на други пък трамваите им пречат , тролеите , та даже и метрото . съвета ми е да си се върнат на село , там е тихо .
15
3
 
15
 
! Отговори
Гошето Гинчев преди 2 години
А какво да кажем ние в кв. Света Троица!!!!??? Вече три седмици събарят бившата сграда на ЧЕЗ на ул. Симеон 330, шумът е брутал от сутрин до вечер, без да спазват 14.00-16.00 ч. Прахта е на огромни облаци и се разнася навсякъде. Подавахме сигнали и на 112, и до Инспектората, и до район Илинден. Но само проформа сложиха едни пръскачки и си продължават. Така е като се ползваш от протекции и никой не смее нищо да направи.
14
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемите на ментално увредени не ме касаят. Като им пречат самолетите да затварят летището, кво се чудят.
13
2
 
2
 
! Отговори
Обетованата ливада преди 2 години
И там в Хонг Конг всичко е така... но умножено по десет ,все пак не живееш в мини небостъргач да ти се забие някой камикадзе.....
12
7
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Пускам сълза за парвенютата с регистрация в София, ако не изсмуквахте парите на регионите толкова години, нямаше да е толкова пренаселен тоя дол, ограден с камънаци, наречен софийско поле ;) !!!!
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не зная къде в София е тихо. Живея в Княжево в полите на Витоша. Много хора вече работим от вкъщи. Никакъв шанс. През деня всеки ден някой някъде прави ремонти-шумни.Пропуснах, че сградата е нова и непрекъснато идват новодомци. Вечер започват колите и лятото моторите. Няма отворени, няма затворени прозорци. Всеки път казвам, че София стана най-отвратителния град за живеене. Роден град ми е и нямам избор. Пренаселено, набити сгради една в друга и изгнили дървета, които падат върху колите ни.
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си купиш къща до гарата и да се оплакваш от влака... това летище е там от почти 100г., те чак сега откриха, че самолетите са шумни.
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Викам, летището да го преместят в Доброславци, а трамваите и метрото в Пловдив, че не мога да ги дишам мaйните. Болниците и университетите в Тутракан, че само разнасят зарази - ковид, трипер и какво ли не. А Сухата река да я направят резерват за кореняк софианци от вакарелските махали.