Проф. Кантарджиев: Преболедувалите имат по-силен имунитет от ваксинираните

Лятото трябва психически да си починем от мерките , заяви професорът
Обновена: 4 юли 2021 12:12 | 4 юли 2021 12:10, Ния Христова
150
Проф. Кантарджиев: Преболедувалите имат по-силен имунитет от ваксинираните
Снимка: БГНЕС
Хубаво е през лятото психически да си починем от умората, която се натрупана от извънредните мерки, но да бъдем и предпазливи, заяви проф. Тодор Кантарджиев пред ТВ „Европа”, пише в. Монитор.
 
"Хората, които са преболедували COVID-19, имат по-силен и по-траен имунитет от ваксинираните", разясни професорът.
 
Проф. Кантарджиев, дългогодишен шеф на Националния център по заразни и паразитни болести, а сега - председател на Асоциация по микробиология, се позова на изследвания в Испания, според които при преболедувалите вируса е установен стабилен имунитет над 12 месеца.
 
"Ваксинирайте децата над 12 години, особено с хронични и сърдечно съдови заболявания, ваксината е безвредна", посъветва проф. Кантарджиев и се позова на опита на Израел, където това се прави. 
 
Той припомни, че в повечето държави е регистриран ръст на заболели, след като се появи индийският щам „Делта“. В Русия увеличението на случаи са с 31% всяка седмица. За разлика от Русия във Франция и Полша няма такива случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
4
 
! Отговори
До 92 преди 2 години
Може би ти си нулевия пациент в България??? Интересно.
89
2
 
5
 
! Отговори
До До №60 преди 2 години
До Анонимен Ами лесно е за обяснение. Този е Ковид-19, значи има 18 предци, чието съществуване е отдавна открито и доказано. Пише го дори в един учебник по биология за 8-ми клас. Цяла фамилия са ковидите и почти всеки се е запознал с някой от братовчедите на сегашния.И аз карах такова нещо през 2015 г. Личната лекарка беша полудяла, колко много нейни пациенти са като мен. Накратко ми обяснни, че това май е вирус от фамилията ковид и да внимавам, че обикновено има усложнения.
88
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забравиха кога и какво точно са лъгали и се омотаха като пате в кълчища...Вече са смешни.
87
6
 
4
 
! Отговори
Разбрал ама не преди 2 години
Всъщност изследването показва колко време след преболедуването има антитела и как се променят във времето. Намерих го. Никога не се е казвало, че имат повече антитела от ваксинираните . Пак разбрал, недоразбрал тоя.....
86
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксинирайте децата над 12 години, особено с хронични и сърдечно съдови заболявания, ваксината е безвредна". Е няма да ти дойде ума в главата и туй то. Ама и ти си го знаеш... Човек, които няма много ум, няма и срам. А ти нямаш и езикова култура да прочетеш и асимилираш колко деца в САЩ вече придобиха сърдечно съдови проблеми, аритмии и инекции, заради ВАКСИНАТА. Пък и тези новини не са много удобни, че да се допускат по мас медиите нали ?
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 85 Пак обяснявам. Всички симптоми от до, които станаха ясни после. Тогава не знаех че е ковид. Година по-късно когато всички се разпищяха се оказа че съм с антитела. Това ми е единственото боледуване от януари 2020 до днес. Как имам толкова много антитела тогава? Или е изкарано безсимптомно пак. Но това означава че 2020 съм се самоваксинирал с изкараното нещо, дето нямах вкус и мирис 20 дена. Направете си тестове хора, със сигурност повечето сме го минали още през зимата на 2020.
84
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е единственият който не си промени мнението от началото на Ковид-пандемията.Смешните некадърници заплатаджии на Банкянския академик чак сега дойдоха на неговия.
83
2
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Излиза, че Кантарът е председател на една от няколкото асоциации по микробиология. На коя от тях е председател? ""Ваксинирайте децата над 12 години, особено с хронични и сърдечно съдови заболявания, ваксината е безвредна. В противен случай ще трябва да върна парите, които взех от производителите за да рекламирам експерименталните им отрови" - уплашено сподели Кантарът
82
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще саботират Държавата до последно - тоест още една седмица.
81
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като са толкова загрижени за населението защо не направят едно проучване колко от нас имат антитела, преснички и такива от преди година-две. Има тестове и за двете. Бас държа, че ще се докаже груповия заветен имунитет. Но ако го направят, ще трябва нещо да се случи със закупените ваксини. Еми да ги продават на Африка.Няма логика да ваксинираш хора с имунитет, защото целта на ваксината вече е изпълнена. А който иска да се ваксинира, да го направи. Всеки сам знае дали го е карал или не.
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия се оплетоха като пате в калчища, не знаят какво говорят. Сигурно са "ваксинирани" .
79
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60 Интересно как разбра , че преди 2 години си карал Ковид ? Тогава е нямало никакви тестове , които да удостоверят болестта .Едва ли си си правил тест за грип и той е бил отрицателен .
78
1
 
9
 
! Отговори
Здрасти! преди 2 години
Откри Америка ... на картата!
77
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест при положение, че го преболедувах преди 3 месеца при това без симптоми, това означава, че нито една ваксина не е достатъчно добра да се мери с имунната ми система. Благодаря за потвърждението, никога няма да се ваксинирам срещу ковид. Лек ден.
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 77: Не си прав!! Не вярвам да се целуваш с всеки срещнат на улицата, или да го плюеш.. А дистанцията си е въпрос на възпитание/ първите седем години.
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирк!
74
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На професора му трябваше година за да стигне до същото заключение, което всеки средноинтелигентен човек стигна още през 2020-та. Неслучайно наричах него и НОЩ банда бавноразвиващи.
73
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кой измисли тоя експеримент, но един ден хората ще го съдят подобаващо. Между другото, помните ли че точно преди пандемията Тръмп излезе от СЗО и отказа да плаща членски внос. На последък се питам защо? Какво е знаел, че е постъпил така? Абе ще дойде Видов ден и тогава тежко и горко на фашагите!
72
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А стига бе! Тогава защо ти и останалите оли.го.фре.ни настоявате да се ваксинираме?
71
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е ***. Трябваше да не насъсква хората. Той искаше масово заразяване, а така не се прави. Прабаба казваше че градим имунитет така както се пазиш от отрова. Взимаш по малко и научаваш тялото да разпознава отровата, да реагира и да те пази. Мангъра искаше да обърнем цялата чаша на екс и да изпотрепем всичко дето може. Е не става така. Постепенно и контролирано заразяване, иначе става мор. Така и изградихме имунитет. На вън без маски, вътре пазейки се. Сега 70% сме го карали леко.