Проф. Кантарджиев: Преболедувалите имат по-силен имунитет от ваксинираните

Лятото трябва психически да си починем от мерките , заяви професорът
Обновена: 4 юли 2021 12:12 | 4 юли 2021 12:10, Ния Христова
150
Проф. Кантарджиев: Преболедувалите имат по-силен имунитет от ваксинираните
Снимка: БГНЕС
Хубаво е през лятото психически да си починем от умората, която се натрупана от извънредните мерки, но да бъдем и предпазливи, заяви проф. Тодор Кантарджиев пред ТВ „Европа”, пише в. Монитор.
 
"Хората, които са преболедували COVID-19, имат по-силен и по-траен имунитет от ваксинираните", разясни професорът.
 
Проф. Кантарджиев, дългогодишен шеф на Националния център по заразни и паразитни болести, а сега - председател на Асоциация по микробиология, се позова на изследвания в Испания, според които при преболедувалите вируса е установен стабилен имунитет над 12 месеца.
 
"Ваксинирайте децата над 12 години, особено с хронични и сърдечно съдови заболявания, ваксината е безвредна", посъветва проф. Кантарджиев и се позова на опита на Израел, където това се прави. 
 
Той припомни, че в повечето държави е регистриран ръст на заболели, след като се появи индийският щам „Делта“. В Русия увеличението на случаи са с 31% всяка седмица. За разлика от Русия във Франция и Полша няма такива случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ше кацнете всички на мангъровия....
69
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73 изкарах го януари, точно преди да се заговори за ковид. Тогава в БГ масово народа беше болен и докторите под сурдинка обсъждаха, че е някакъв нов вирус правещ пневмония. Имах всички симптоми на ковид, но никой не го наричаше така, никой не знаеше дори че ще има пандемия. Третираха го като някакъв нов грип. Едва по-късно стана ясно какво е. Още тогава сме го карали сумати народ. После само 3 дни боледувах с температура. От тогава до днес нищо, а имам антитела. От къде са тогава?
68
11
 
44
 
! Отговори
психоваксър преди 2 години
Тъпите ваксери хем вярват, че ваксината ги пази, хем са много ядосани, че някой друг не се е набол също с биопродукта. Един вид "Не искам аз да съм добре, искам Вуте да е зле." Типично по балкански. Голяма мъка, че само те са се прецакали. Трябва да се прецакат абсолютно всички, за да не ги е яд.
67
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрата новина е, антиваксърите стават все по- вече, т.е. дойде им на хората акъла в главата. Лошата новина е, че ваксърите стават все по- зли и обществено опасни индивиди.
66
3
 
9
 
! Отговори
Беееее-е-е-е-е-е преди 2 години
Умните и красивите направо ги взеха за мезе с тея "ваксини".
65
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе ,защо в сл.бяг ,големите заведения и ресторанти ,персонала не спазват мерки ,а в малки кафенета и заведения ги спазват ,понеже съм в слънчев бряг и се вижда как нашите хора не спазват ,отново двоен стандарт на РЗИ и полиция
64
9
 
6
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
И как го изкара преди 2 години , като болестта е от 1,5 години? :))))))))
63
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 60 Абсолютно! Ковид сертификат = звездата на Давид, а за да е видно че го има и значка с надпис "Аз се ваксинирах". После и специален номер, точно като татуировките от концлагерите. Само че за да не са груби е в телефона, а не директно на ръката. Питам се, кога ли ще включат в действие газовите камери и газови ли ще са този път или някакви с вълново излъчване, например! И не, не съм конспиратор, просто асоциации, които няма как да не ти се наврат в очите.
62
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече стотици учени от цял свят сигнализираха, че пластмасата, от която е направено рнк-то във ваксината на Модерна и Пфайзер се натрупва във вътрешните органи, най-вече яйчници и гръбначен стълб, което е предпоставка за възникване на ракови заболявания след години, когато разбира се не може да се докаже връзка с ваксината и ще бъдеш оставен сам да се оправяш. Факт!
61
4
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОВА И БАБА ГО ЗНАЕ! ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ РАЗВИВАТ ШИРОКОСПЕКТЪРНА ЗАЩИТА И ТАКА СЕ СПРАВЯТ И С НОВИ ПОДОБНИ ЩАМОВЕ! А ВАКСИНИРАНИТЕ ИМАТ СПЕЦИФИЧНА ,ЗАЩИТА ЗА ОПРЕДЕЛЕН ЩАМ
60
1
 
4
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
Ангиген тест е друго :))) Той е за доказване на ковид в МОМЕНТА.
59
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантара усеща, че трибунала наближава и обръща палачинката. Късно е либе за китка. Бай Ставри чака.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В интерес на истината в много европейски държави приемат и тест за антитела. Плати си теста , плати за сертификат на английски и пътувай. Срокът му е обаче 3 месеца!!! След 3 месеца пак ще правиш.
57
6
 
9
 
! Отговори
Преболедувала съм преди 2 години
Безсимптомно и без да разбера Covid.Разбрах го,когато преди три месеца си направих антиген тест.Резултстът тогава беше 12000антитела,а преди седмица пак с тест бяха 3000.
56
6
 
14
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Аз вируса го изкарах и никога няма да се ваксинирам.
55
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
59 не се прави на лекар. Изкарах ковид в началото, още когато не беше обявено че е пандемия и още имам антитела. Това са 2 години. За какви титри ми говориш. Има хора, които им слагат ваксината и не правят никакви антитела, но се водят защитени нали? Сертификата е причината много хора да приемат, че тука не опира до ваксиниране, а до някакъв експеримент. Няма логика да приемаш за защитен пср боледувал, но не и такъв с обикновен тест. А пък да отказваш доказателство за антитела е направо шокиращо
54
3
 
17
 
! Отговори
до 59 преди 2 години
ПСР тестът не е бил задължителен. Защо сега ще те задължават за нещо в минало време? Защо ме задължават да ме имунизират, при положение, че вече съм имунизиран по естествен път, и това се доказва с тест за антитела, а не с ПСР? Съд до дупка за тези продажници!
53
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно от Израел излизат вече ужасяващите данни за страничните ефекти от ваксината. В докладите се казва че вътрешните органи се увреждат необратимо. Ваксините водят до осакатяване
52
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид сертификата е аналог на позабравената от мнозина жълта звезда на ревера.
51
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антителата са еднакви от преболедуване или от ваксинация. НО тези, които са имали леки симптоми като са били болни имат по- нисък титър, по- слаб имунитет. Който иска да рискува пак да го хване, този път с тежка форма, да седи и да си чака. Който се е крил и не се е тествал, сега да не са оплаква, че няма сертификат. Хитрата сврака с двата крака......