Янев: Някои бизнесмени и политици заслужават затвор за корупция

Премиерът пред швейцарска медия: Корупцията е проблем от години
254
Янев: Някои бизнесмени и политици заслужават затвор за корупция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Необходими са законодателни реформи, за да могат прокурорите и съдебната система да работи по-ефективно. Гласоподавателите трябва да изпратят ясно послание, че искат в политиката хора, които не мислят единствено за личния си интерес.

Това заявява премиерът Стефан Янев в интервю за швейцарското издание "Блик", цитирано от БГНЕС.

По думите му българите са наясно, че корупцията е голям проблем от години.

"Много политици не правят нищо по въпроса и дори когато медиите изнасят нарушения, обвинението често е неактивно. В България нито политици, нито бизнесмени са затворени за корупция, въпреки че някои го заслужават", заяви служебният премиер.

На въпрос на изданието какво той прави като премиер, Янев отговаря, че основната му задача е да организира предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

"Трудно ми е да допринеса с нещо значимо за толкова кратко време. Опитвам се да убедя хората да упражняват своите демократични права", заяви той.

Попитан дали финансирането от ЕС е контрапродуктивно, защото захранва корумпираната система, Стефан Янев отговаря: "Много сме благодарни за тези пари. Първоначално българите смятаха, че европейците ще се грижат за това как се изразходват парите. Но се оказа, че всяка държава носи отговорност за това. Всъщност днес мнозина вярват, че европейските пари не са изразходвани добре и това е довело до корупция".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: корупцияСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой Фигуранти и генерали отдавна са за затвора !
173
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Подкрепа г-н Янев,достоен Българин,Генерал от Армията на България!!!
172
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Георгивърховният комунист бе т.живков,пъдар му бе бойко методиев борисов...само факти,които Българите знаем...депутати на пъдаря носеха бюлетините от изборите в чували,те си правеха каквото искат с тях...имат си прокуратура,съд,администрация,медии...та и зависими ЕС политици си имат...нас Бог и сремежа към Свободен и Справедлив Свят...ще воюваме ...и няамате пари и лъжци които да ни спрат...и ще ви съдим...строго...живот за живот!!!
171
3
 
3
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Където вилнеят комунисти,след тях потоп! Докато не се лустрира червеният башибозук,демокрация няма да има! Янев лъже,че не работи съдебната система,за да замени " Темида с Наташа" и да озакони кражбите на комунистите като Баневци,Стойковци,Бобоковци,Божковци и много други!
170
1
 
5
 
! Отговори
Тези преди 2 години
Бедни люде кого си мислят, че мямят с постоянните си лъжи -- Янев се оптива да настигне Рашков, зер Божков ще се отплаща според това кой какви небивалици съчини
169
3
 
8
 
! Отговори
Ако преди 2 години
Ако на лъжатакраката са къси, то цялото правителство воглаве с Радев трабва да се влачи по дирнииците си.
168
8
 
3
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Dinosaurus: Гласувай за бат'си Бойко, никой не ти пречи. Но времето му отминава. Три мандата ни държа на дъното на ЕС - най-бедната и корумпирана държава с най-бързо намаляващо население. Изостанахме и от предпоследните, а преди него бяхме поне на нивото на Румъния. А с колко джипа пътувал Слави това не е проблем на никого. Но с колко милиарда са окрали държавата Бойко и гербаджийската му дружинка, това вече е друго нещо. Докато не се оттървем от Бойко и ГЕРБ няма да се отлепим от дъното.
167
2
 
5
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
До Истината 189; Гласувай си за Сл.Тр и си ходи с него у кукарника да те светне за някои факти от трудовата му биография. Колкото до мижитурки, дето превиват гръб, питай го него колко пъти е превивал гръб и пред кои мутри, окрали моите пари. Щото аз нр ходв с три джипа бронирани и девет горили ограна. И не си ти, който ще ми шъткаш да мълча от висотата на тоталния си примитивизъм и пр*ст*щина, слушай си там чалгата и си пий пиенето, докато можеш да си го позволиш
166
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комунизма си замина,но комунистите останаха, за съжаление.
165
10
 
12
 
! Отговори
Нали така преди 2 години
Например затвор за политика Румен Радев за корупция !
164
1
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Ей, гробавия Динозавър - пред фактите и боговете мълчат.Само дето вие не сте богове , а мижитурки превиващи гръб пред разни *** и тикви.Така че , мълчи си и не се излагай !!!
163
8
 
13
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Тази фуражка откога е съдия, прокурор и наказателна институция (затвор0 едновременно? Под някои политици Зеления чорап не попада ли? А под някои бизнесмени Сл.Тр с девет дущи охрана не попада ли? От кво се пази, от народната любов? Нещо Тошето-галошето от тогава ако си трае за джипко-бибитко! Щото Славето е три-джипко кукубитко, ама никой не вижда, че царят е гол, особено т.н. месии (носители) на т.н. промяна (подмяна0
162
6
 
7
 
! Отговори
Tochno преди 2 години
respect!
161
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, на първо място чиновникът милионер Рашков. Алчен и ненаситен на имоти.
160
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев- поименно можеш ли? В тоя списък и Узунов ли е? А ония Бобоков?
159
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да това е феса борисоф заедно с пеефски
158
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 185 След 12 години управление на ГЕРБ да питаш при управлението на Радев България на кое място е по корупция и бедност в ЕС, при условие, че той е назначил служебно правителство съгласно Конституцията, е гениално и достойно за Нобелова награда.
157
11
 
12
 
! Отговори
hitko преди 2 години
E, то Корупцията вие и вашите господари я създадоха бе другарю Янев. Що за наглост пак! Никога не сте искали да я премахнете, а просто да можете да събирате пачките без да ви осветяват. 10 годинки ви спряха далаверата и сега трябва бързо да влизате в час, че не се знае колко ще се задържите на върха. Повече от 1-2 години не успявате!Чудя се кое дъно трябва да стигнем, за да разбере тоз нискоинтелигентен народ, че с руски марионетки успешна държава не се прави.
156
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Време за промянаА защо толкова Иван Гешев ви пречи?
155
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Време за промянаА сега при управлението на Радев България на кое място е по корупция и бедност в ЕС?