Смоленов: България върви към нещо ново

Експертът приветства борбата срещу купения вот
Обновена: 5 юли 2021 22:31 | 5 юли 2021 22:22, Веселина Йорданова
43

България върви към нещо ново. Така експертът по сигурност проф. Христо Смоленов коментира в студиото на "Денят ON AIR" разкритията за купен вот в Пловдив и Хасково.

"С огромно уважение към българския избирателен процес и с инстинктивно омерзение към купуването и продаването на гласове, призовавам българската общественост към равновесие в тези оценки. Фурията както в едната, така и в другата посока, е комична", заяви проф. Смоленов.

Той приветства борбата срещу купения вот и я определи като "удар срещу неграмотния вот".
"Най-вече неграмотният избирателски актив си продава гласовете. Естествено, че когато сме се възмущавали, че неграмотни хора определят съдбите на нашите деца, естествено, че трябва да има мерки", подчерта събеседникът на Ганиела Ангелова.

Експертът по международна сигурност изрази "известни резерви" относно обявяването на разкрития за купен вот, които "може да са верни, но може и да не са".

"Че 15 хил. избиратели в Македония с български паспорти се готвели да направят нещо некоректно. Сещате ли се как трети служби на трети страни могат да направят активно мероприятие в тази посока, за да привлекат вниманието на съответните местни македонски служби върху тези хора с българско самосъзнание", посочи проф. Смоленов пред Bulgaria ON AIR.

"Всяка една борба за власт опростява нещата, та чак ги опростачва", допълни той.
8 именити български професори, включително и проф. Смоленов, призоваха всички партии, участващи в изборите, да подкрепят специална декларация - че ще защитават българската позиция за Република Северна Македония и че няма да се поддават на външен натиск.   

"Опитът ни говори, че външният натиск е все едно дали идва от Коминтерна или от преобразуваните поделения на Коминтерна, които сега харчат парите, но се правят на европейски фактори. Този натиск е деформиращ истината, деформиращ справедливостта за българския характер (на Северна Македония, бел. ред.)", категоричен е гостът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Христо Смоленов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След идването на капитализма в България 1989 година, първи дойдоха финансовите пирамиди, екстрасенсите и теориите за извънземни и такива "експерти" като този. Всички лудди се кандидатираха за президент, като Йоло Денев, Кире Либерало и подобни. "Новото" привлича престъпниците и луддите.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България никога няма да се оправи, мафията печелеше битка след битка повече от 30 години, а българина е вече тотално опростял, деградирал и свикнал с действителността от брутална корупция. Простия народ се увеличава, а това значи повече бедност и престъпност, но пък лесен за манипулиране. Реформите, които трябва да се направят, никой няма да ги направи.
28
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
Като чуя в България думата експерт и се хващам за броунинга !
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доносник, слуга но комунистите. Безгръбначно животно...
26
5
 
7
 
! Отговори
.....ударен юмрук преди 2 години
на БКП-- ама всичко тече всичко се пронменя....
25
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Какъв беше псевдонима на това елементарно ченге?
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички нафталини от "експертния" кабинет говорят само за Коминтерна.
23
1
 
8
 
! Отговори
ответен удар преди 2 години
Моите почитания към господина Смоленова , за професурата - уважение дори!!! Обаче като експерт по сигурността да посочи поне ЕДНА криза в сигурността , която е прогнозирал,предотвратил или - не дай Боже! - разрешил през бляскавата своя кариера....... Поне една !!!!!
22
3
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Още един вампир изпълзя от гардероПа. Осветлиха го като ДС агент, превъплати се в професор по международна и национална сигурност. Бахмааму
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този си беше луд още в началото на Прехода към капитализъм.
20
4
 
8
 
! Отговори
SS преди 2 години
Вярно е ,че върви към нещо ново ! Върви към *** идеология,непознта досега на нацията ,и тотална маргинализация.А борбата за власт и мръсните номера които я спохождат го има във всяка държава.Тук предвид балканският ни манталитет е малко по опростачен!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България върви към нещо ново, но нищо старо не е забравено.
18
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 2 години
Има крадени гласове, значи - сети се сам, че гласовете се броят!? Фарсът наричан избори е назвачаването от Синедриона на нужните другари. А ББ защо да го сменят сега точно - че той си е от Давидовото Коляно- От Давидовото са и много други и даже Цар Киро, но на този етап на Демокрацията смяна не е нужна. Все още има доста българи в тази фъкана страна, че да си играем на политика.
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
22 От там ли го познаваш...
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този НЕ Е от гейпарада, човекът се изявява като познавач на прабългарите. Питам, ние сме 6 млн човека българите по света, не е ли крайно време да се обединим като етнос? Казвам го със цялото уважени към другите етноси. Има една притча за Л.Лулчев, че след 9-тоюнския преврат идват негови съратници да направят контрапреврат. Лулчев отказва с довод, че българин не трябва да убива българи. Това е твърдение важи и за траките.Искат земята ми, скарват ни със съседите, а вие се дърляте помежду си!
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България със сигурност върви към нещо ново, светът също. Ковидът е лакмусът за яснота доколко човечеството е с бедно мислене и доколко овчедушно приема с мълчание всяка г а вра.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да се обсъдят и покажат погрешките, може би това е законът за спасение на обществото". Това са думи на Любомир Лулчев пред Народния съд, който го осъжда на смърт, защото е ЧОВЕКОЛЮБЕЦ, ЗАЩОТО Е ГОЛЯМ. На фона на Лулчев разни не излезли от тийнейджърска незрялост индивиди стремящи се към "начесване на егото" на мен са ми смешни. ВМЗ Сопот продава СМЪРТ В СИРИЯ.Ако бяхте свестни, щяхте да сте на пристанище Бургас, БУГАРЕ!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и на времето вървяхме към нещо ново. после се оказа че комунизма си отмъщавал на народа, като го краде и уринира отгорее му.сега да не се задава само уриниране, че краденето е до време.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не можем да бъдем съдници. Ние трябва да бъдем лекари. Слънцето грее за всички, едни прави по-добри, други по-малко зли. Всички сме равни, всички сме хора. Ако отрежем главата на злото, няма да го спрем. Трябва да намерим начин да обърнем злото към добро.Ако не правим на другите това, което не искаме да правят на нас, животът ще е по-хубав. ПО ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ. ПОРАСНЕТЕ, БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ!НЯМА ИЗЛИШНИ БЪЛГАРИ!
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помня го от преди доста години - разумен човек за разлика от много други. После с години не бях чувал нищо за него,... до днес.