КНСБ ще протестира със служителите на "Пирогов"

Посягало се към най-голямата спешна болница, която изнесе пандемията
63
КНСБ ще протестира със служителите на "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

КНСБ и Федерацията на синдикатите от здравеопазването – КНСБ изразяват категорично несъгласие с уронването на доброто име на единствената болница за спешна медицинска помощ в България УМБАЛСМ „Н .И .Пирогов“ и предприетите кадрови промени в нея.

Още по темата

„Не приемаме констатациите за установени нарушения при лечение на пациенти с коронавирус, преди да са изяснени напълно обстоятелствата и фактите“, пише в позиция на синдиката.

„Притеснени сме от факта, че се посяга към най-голямата болница и водеща в областта на спешната и бедствената медицина, която изнесе голяма част от  пандемията  на раменете си. Това е болницата, в която денонощно работеха нашите медицински специалисти, в която медицинските сестри бяха с памперси заради липса на време за почивка и на отдих в домовете си“, посочват от КНСБ.

Според синдикалистите това е  един добър колектив с добри екипи,  в който всички служители са  работили,  получавайки  работните си заплати  и възнаграждения, без съкращения  или неплатени отпуски.

„В болница  УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ е сключен един от най-добрите Колективни трудови договори между синдикатите и ръководството на болницата  в страната. И това се дължи на неговия  изпълнителен директор  проф. д-р Асен Балтов,д.м. КНСБ и Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ  заявяват, че здравеопазването има нужда от реформи, но не и по този грозен и неефективен начин да се дискредитира една от най уважаваните болници и нейният изпълнителен директор“, пише още в позицията.

„Нашите здравни специалисти са изморени от безрезултатните приказки за реформа в здравеопазването. Нека се спре със всяването на смут и да се оставят медицинските специалисти да работят спокойно  в името на здравето на пациентите. Ако се докажат нарушения, нека се търси персонална отговорност за тях по предвидения законов ред. КНСБ застава зад исканията на работещите в УМБАЛСМ „Пирогов“ медицински специалисти и нейният директор проф. Асен Балтов. Присъединяваме се и активно ще участваме в протестните действия на колектива на болницата. Долу ръцете от „Пирогов“!“, обобщават от КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
КНСБ са ди един комунистически профсъюз - лапачи без съвест. Тук и самоят Балтов може да налее сериозно, защото е мултимилионер. Освен, разбира се, Ту лупа, който има интерес от размирици.
41
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
другарите от кнсб,да извикат и "фалшивия "болен Кацаров,нека той да им покаже документа с фалшивата м диагноза.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Служебното Къде видя способни?
39
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха -ха! преди 2 години
Много са ми смешни когато защитават уволнени, пенсионирани ,извикани в МВР,сменени.
38
3
 
1
 
! Отговори
Служебното преди 2 години
правителство е само мостра на това, което ни чака през Радевата зима - линчуване на най- способните и изявените, ликвидиране на народа с непосилни цени на всичко, полицейщина и теророр, чалгаризация и опростачване. Ами че те взеха МАТЕМАТИЦИ да изчегъртват!
37
0
 
2
 
! Отговори
дядо Йоцо, преди 2 години
ЗА БАЛТОВ НЕ ЗНАМ,НО ЩОМ Е В ПОЛИТИКАТА,....ТАКА Е!....НО ДА СТЕ ЧУЛИ,.... МАФИЯ С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ!....Аааа?....и то голяма?
36
0
 
5
 
! Отговори
Тия от МЗ преди 2 години
лекуват главоболие с рязане на глава. Вместо да натискат чиновниците в Здравната Каса и да променят закона дето превръща болниците в магазини, а лекарите в търгаши тея се захванали лекари да уволняват. И то на болници които НАИСТИНА работят и лекуват най-тежките и безнадеждни случаи - инсулти, инфаркти, катастрофи... Сигурно искат да оставят само ЧАСТНИТЕ дето да оправят хемороиди и слага цици... Тоя министър на здравеопазването май е много комерсиален.
35
2
 
3
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ,СИНДИКАЛ, преди 2 години
ТОЯ ПЛАМЕНЧО,ОТДАВНА Е ЗА СМЯНА!...КОГАТО ТРЯБВА,НЕ ПРОТЕСТИРА,А СЕГА!....ЗАЩО ЛИ?....КАКВИ СИНДИКАТИ,КАКВИ 5 ЛВ.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пръв път от 10 години Пламинчу ще протестира???????? Защо ли?????
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КНСБ какво прави там? Ако шефа на болницата е допуснал кражби е редно да бъде изгонен! Лъжа е също че помагат на корона болните! Моя приятел беше зле с диагноза корона и отказаха да го приемат, добре че в окръжна бяха човечни!
32
1
 
6
 
! Отговори
УжасТ преди 2 години
Не знаех, че КНСБ са слагачи на ГЕРБерухите. Ама какво се учудвам, те и ония другите КТ Подкрепа винаги са били като труженички от околовръстното. Въртят си дупарите на 360 градуса, от където текат паричките.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама и двамата ли?
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кънчо иска доказателства.Качи се Кънчо на колата си и премини по магистрала" Хемус"ама от край до край.Не можеш-нали?Защото я няма!За 12год.няма нищо.Но е платена от нас 4 пъти.Има ли кражби Кънчо или доказателства няма?
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСпасов, освен че е убиец е и сексуален маниякл Сума ти лекарки и сестри избягаха от правителствена болница заради него. Много подадоха и жалби, ама: "Политически чадър" Баце.
28
4
 
1
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
До Анонимен 42Ти лекар си ? Виждал ли си с очите си или някои по-надолу как се източва касата ?Ако не си / сте...можеш само да гадаеш. Затова трябват доказателства - така работи правовата държава. Всичко останало е инсинуация. Ако има доказателств..да го свалят не еми в затвора да го вкарват. Като няма доказателства е неговата дума срещу тяхната. Колко дела вече се водят за тия уволнения без причина, наясно ли си ? Да ти кажа че съда ще почне да ги връща на работа "изчегъртаните"
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кнсб 30г констатира че заплатите са под жизнения минимум ама нищо не прави по въпроса тоз пламен и той в за ...: пак какви спортни забави си правят кнсб с наши пари не е истина
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кнсб маи са се облажили нещо от тоя - милион
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам всички доведени от Балтов в Пирогов да напуснат болницата. Да не излизат да протестират, да не се правят на интересни, просто да напуснат, , преди да бъдат потърсени за прикриването на полицейски произвол над деца по поръчка на Балтов
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кънчо, кво се правиш на дръж ми шапката? Какви доказателства искаш за нещо, което е масова практика? Или всички тези, писали преди теб си измислят едни и същи работи?
23
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА бе, ти изобщо знаеш ли за какви хора и лекари говориш, работил ли си с тях, говорил ли си с тях.....Спасов бил убиец, Балтов крадял, стига с тия миризливи партенки, че нормалните хора в тази държава не са длъжни да ти търпят вонята.