Съпругата на починалия пилот: Рапорти за оставки няма!

40 дни от една безсмислена смърт или едно убийство, написа тя
68
Съпругата на починалия пилот: Рапорти за оставки няма!
Снимка: БГНЕС

"40 дни от една безсмислена смърт, или едно убийство? А все още рапорти за оставки няма! И лица с чувство за вина няма! И виновни няма! Само една "пространствена дезориентация"...". Това написа Димитрина Попова, съпруга на загиналия на 9 юни пилот Валентин Терзиев, чийто изтребител МиГ-29 се разби в Черно море по време на учение.

В сряда Министерство на отбраната разпространи доклада на Военна полиция за авиоинцидента, в чийто заключение пише, че най-вероятната причина за настъпването на катастрофата е "загуба на пространствена ориентировка от екипажа при нощни полети над море".

Още по темата

Изтребителят, управляван от майор Валентин Терзиев, посмъртно повишен в подполковник, падна в морето по време на тактически учения на формированията за ПВО от Българската армия и авиационни формирования от ВВС - „Шабла 2021“. Черната кутия на изтребителя бе търсена в продължение на 2 седмици и извадена от 70 метра дълбочина, но със скъсан лентов кабел.

Веднага след оповестяване на доклада, Попова реагира с думите: "Много информация знам за ВВС, но не знаех че военнослужещите нареждат на ръководния състав. Кратко, ясно и достатъчно. Благодаря поне за реалните данни, с които посочената ОСНОВНА ПРИЧИНА всъщност не е основна".

Два дни по-късно служебният министър на отбраната Георги Панайотов заяви: "дебело подчертавам, че не става въпрос за пилотска грешка". От своя страна адмирал Емил Ефтимов допълни, че разследването е в началото си, но напомни, че системните проблеми с недофинансирането на отбраната у нас са част от докладите на щаба.

До 3-4 седмици предстои да бъде снет записът от т.нар. черна кутия в специализирана лаборатория на производителя в Руската федерация


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: майорпилоттерзиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
А дали самолета не е свален от някой американски,който е участвал в учението? Иначе защо крият черната кутия и не я носят в Русия за разчитане? Един бивш военен пилот обясни още като намериха кутията,че за минути се сменя "прекъснатия" лентов кабел с такъв от друга,каквито имало много за резервни части от стари самолети. Има нещо гнило,което упорито се крие.
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може пък и шофьора да е виновен
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знам ,че жената не говори празни приказки, с тези пенсионери в армията които гледат да смучат и пенсия и заплата и други работи смучат
25
2
 
1
 
! Отговори
ПОР преди 2 години
Да питам: пилота колко пъти го местиха в друг гарнизон? Лекият живот все с нещо се плаща ...
24
1
 
9
 
! Отговори
агент потапич преди 2 години
Няма да разчетат кутията. Няма да я пратят.
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, не може ли просто да му е прилошало на човека. Поне аз не видях такава версия.
22
7
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Руска ракета повали майор Терзиев по време на Учение!Неможе да е на САЩ, тъй като сме имали съвместно учение. Ти как виждаш Сащ да пратят ракета, докато има пилот в небето? Тъй.па нар. Такъв. Имало и сърби и всичко върви по Програма амса.ла.к. Виж изказването на Путин куха лей..ка
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До29.Вдовицата ще има военна вдовишка пенсия.
20
11
 
15
 
! Отговори
Уважавам мъката преди 2 години
На тази жена и изказвам искрени съболезнования.Но започвам да мисля,че е толкова навътре с нещата,че тя е трябвало да пилотира самолета и всичко щеше да е наред.
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следи от боеца няма. Духнал е с машината.
18
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор за навигаторите и ръководителите на полета, които са допуснали слидането под 2000 м заради постигането на mъпи натовски цели.
17
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо слушахме от госпожата как самолета бил виновен. После мишената,сега началниците. Като всичко е било толкова зле мъжът и да е напуснал тогава и да ходи да бачка на някой строеж да види какво е работа. Сега ще иска и обещетение да и плащаме,за да си живее спокойно до края на живота.
16
7
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Журналята ги е страх от Радев.
15
10
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Борба за истината докрай!Ударен е от ракета и то руска ракета. Вижте изказването на Путин ден след това към НАТО!
14
5
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Ами на война като на война..макар и измислена!То при истинска война ако всички почнат да си дават рапортите за уволнение ще останем съвсем без армия бе!Рисковете на професията!Не че не съжалявам но вместо пилот човека да беше станал аптекар за по безопасно и безрисково!
13
7
 
13
 
! Отговори
Аман преди 2 години
Спри се. То бива нахалност, ама чак толкова. Другите били виновни, той невинен. Оклеветяването е грях! И много излагаш мъжа си, излиза, че е разказвал всичко за работата си на жена си. За това си толкова осведомена.Единственото, което постигаш е излагация!
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съжалявам, но съпругите на военни трябва да са готови за най-лошото във всеки един момент повече от всички други жени. Такъв живот са си избрали просто... Самолети са падали и пак ще падат и то навсякъде по света.
11
2
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Намериха ли самолета най после ? :))
10
4
 
5
 
! Отговори
До2 преди 2 години
Мама и тати те уредиха в някой щаб или в ВА за да плюеш и обиждаш днес.Бил си уж на служба скатавко мързелива.Със сигурност и днес търсиш на работата лекото у на баницата мекото.Утре ще наричаш прости и сегашните си шефове.
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая пък не спря да пише и да нарежда кой какво да прави...

Спонсорирани публикации