Самоубилият се военен чакал дете и готвил сватба

Манчев бил санкциониран заради случая в Чешнегирово
22 юли 2021 15:30, Нели Христова
69
Самоубилият се военен чакал дете и готвил сватба
Снимка: Pixabay

Близки, колеги и приятели изпращат в последния му път 31-годишния старши лейтенант Тодор Манчев, който на 19 юли се самоуби в спално помещение на полигона "Ново село". Военният полицай ще бъде погребан в пазарджишкото село Дебръщица, откъдето е родом неговият баща, пише "Марица".

Разследването на самоубийството на военния се ръководи от Военно-окръжна прокуратура в Сливен. До момента не е ясна причината Манчев да вземе фаталното решение.

Още повече, че младият мъж готвел сватба с бременната си приятелка в края на август. Бъдещите съпрузи били капарирали и ресторант в пазарджишкото село Варвара.

31-годишният Тодор е завършил Икономическата гимназия в Пазарджик, след което военно училище. Преди да постъпи на работа във Военна полиция, младият мъж работил с баща си - предприемача Илия Манчев. Майката на Тодор е адвокат. Семейството има и дъщеря. Техни близки разказват, че военният полицай бил изключително скромен и отговорен млад мъж. Държал изключително много на работата си.

В Пазарджик и близкото село Дебръщица са потресени от трагедията и категорично не вярват на официалните версии, че случилото се няма общо с нахлуването на командоси в цеха до пловдивското село Чешнегирово преди месец.

Часове, след като Тодор Манчев се самоуби, от Министерство на отбраната съобщиха, че старши лейтенантът е бил санкционирани със забележка от директора на Регионалната служба "Военна полиция" в Пловдив заради нахлуването на американски военни в цеха.

Извършена била и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Георги Панайотов обаче не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба "Военна полиция" заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До готвил сватба"Готвил" , може да е от думата - приготвям,подготвям, а може и да е сготвя(ястие) , двете са вярни.
17
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати и военния-при най-малкита трудност в живота и се самоубива. Ами ако такъв трябваше да брани Дойран или превзема Одрин. И сега детето му ще расте без баща.
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има разследване на театралните сценки на ДБ при Росенец. Но няма да има истинско разследване на причините за самоубийството на военен (както е по закон).
15
4
 
31
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
До Анонимен 12 - точно това ме кара силно да се съмнявам във самоубийство.Прилича ми на класически презокеански начин за справяне с неудобен, който е знаел твърде много, или дори достатъчно. Сега вместо още повече да се интересуваме какво се случи с цеха и америтардските командоси, всичко ще бъде заметено - виновния се гътна от срам.
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военните полицаи не контролират ли военните? Мисля, че това вършат и това им е работата. Вероятно е мъртъв, заради службата си, нещо се е случило.
13
2
 
34
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Сигурно е бил пресиран от разни "политикани" и го е приел навътре...Може би му е дошло твърде много...Човек не се самоубива от нищо, но, честно казано, не съм сигурна, че изобщо се е самоубил...
12
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мракобесни времена! До къде са го докарали, та да избере смъртта вместо това да види детето си
11
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е чиста работата тука.Няма младо момче да се самоубие за една забележка.Може да са го самоубили, за да прикрият някакви далавери и престъпления, на които момчето е било свидетел.
10
0
 
18
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Началника гледа отгоре...
9
0
 
44
 
! Отговори
Последно кое е вярно преди 2 години
Бил ли е санкциониран или не е бил ***, ***? Не можеш ли поне един път да напишеш нещо смислено, в което да няма взаимно изключващи се твърдения? За грамотност вече не претендираме, ама поне малко смисъл да има.
8
4
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
А дали Буцката трябваше да подкрепим?!
7
18
 
8
 
! Отговори
готвил сватба преди 2 години
Дайте рецептата как се готви сватба. Какви са продуктите, подправките. Точната дума за такова събитие няма да ви я кажа.Трябвало е да я научите в 3.клас. А момчето да се гръмне само заради едната "забележка"????
6
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самоубил се е след като е видял колко пр0ст народ подкрепи слави трифонов и итн да са на власт!
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И естествено виновните са пак бушоните - момчета, дето съвество си бачкат. А кой толуп с генералски пагони е отговорен за това нахлуване? И кой американския пияндурник пак не е поел вина? Естествено там виновни няма. Само тоя ще е виновен, че не ги е спрял да нахлуят.
4
34
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на Радев е факт! Убити, наръгани, самоубити, смаоубиващи се, самозаплаващи се, кражби, грабежи, метежи, криза, мизерия, глад, нищета, безпърица! Докога ще търпиш, народе?!? ВРЕМЕ Е ЗА ОСТАВКА, СЪД И ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ФИГУРАНТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ - КЛЕПОУХИЯ РУМЕН РАДЕВ ВЕТОТО ВЕДНАГА! ОКОВЕТЕ САМАЛЬОТЧИКА В ТЕЖКИ ПРАНГИ СЕГА!
3
0
 
20
 
! Отговори
sherlock преди 2 години
старши лейтенантът е бил санкционирани(!!!???)
2
3
 
56
 
! Отговори
Паско Моньов преди 2 години
Натиснали са го момчето да поема вината, защото няма как нашите безгрешни партьори от САЩ и НАТО да бъркат. Те са единствени и безгрешни на тази земя, нали така?
1
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи са го самоубили "ненадейно" !