Карадайъ към ДБ: Търгувате и рекетирате всяка власт

"ДПС не е заложник и се ръководи от решенията на органите си"
90
Карадайъ към ДБ: Търгувате и рекетирате всяка власт
Снимка: БГНЕС

Вие търгувате и рекетирате всяка власт. ДПС не е заложник на каквото и да е и се ръководи съгласно решенията на своите компетентни органи. Това каза в декларация от името на ПГ ДПС председателят на движението Мустафа Карадайъ в отговор на декларацията на Христо Иванов от "Демократична България", който настоя от парламентарната трибуна за ясно разграничение на управлението от ДПС и ГЕРБ.

Карадайъ се обърна към Иванов с думите: "Вие сте част, и сте продукт, и заложник на една организирана олигархично, медийна, НПО политическа група. Става въпрос персонално за г-н Прокопиев, като олигарх и символ на задкулисието в българската политика. Като човек, който притежавайки медийна и икономическа власт, заграбва политическа власт, без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието завладяна държава и фасадна демокрация, които са ви любими етикети за ДПС".

"Вие приватизирахте дясната идея и дясното политическо пространство, впоследствие и големи части от българската икономика", заяви Карадайъ, цитиран от БТА.

Десетилетия наред извършвате активен политически инженеринг в цялото политическо пространство, включително и по външни указания. Пример - разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС чрез анти ДПС реторика, същата процедура приложихте и на НДСВ, активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг: ДСБ, Синята коалиция, Реформаторски блок, Да България, Демократична България и ред други, посочи Карадайъ. По думите му това е сериозен труд по "фрагментиране" на дясното политическо пространство. Като резултат вече две десетилетия България няма автентична дясна партия.

"Като цяло това се явява възпрепятстване на демократичния процес в България. Вие рушите демокрацията в България. Без да се явявате на избори, имате министри в почти всички правителства - Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Нона Караджова, Росен Плевнелиев или по думите на г-н Борисов пет-шест министри, вкарани от Иво Прокопиев и кръга Капитал", посочи председателят на ДПС.

"Твърдите, че споделяме общи либерални ценности, не, дори и на книга нищо не споделяме с вас, между вас и нас има морална пропаст. Ние от ДПС сме потомци и продължители на истински борци против тоталитарната комунистическа власт. Някои платиха цената на демокрацията с живота си, други със здраве, трети със свободата си и следователите и прокурорите от онова време ги виждаме във вашите редици", каза Карадайъ.

Той се обърна към "Демократична България" с думите, че са потомци на комунистическата номенклатура, обвини ги, че са яхнали българската демокрация и слугуват на чужди интереси. Карадайъ призова чрез диалог между парламентарните групи да бъде възстановена държавността, нормалността в политиката и демокрацията в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: ДПСМустафа КарадайъДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
29
 
! Отговори
Нормален преди 2 години
Не симпатизирам на ДПС, но в случая Карадайъ е 100% прав за ДБ. Тези истини трябва да се казват, колкото и да са неприятни за някои хора.
22
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС много добре знаят коя партия на кого е продукт. Те самите създават такива продукти. Вече я ясно видимо, че ИТН са техен продукт.
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дпс търгува и рекетира всяка власт. ДПС подмени протестите с партията на Трифонов, ДПС си измисли и ГЕРБ. Но ГЕРБ много изнагляха и изалчняха и сега ДПС пуска комичната си патерица. НЕОБХОДИМИ СА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ И ИЗЧЕГЪРТВАНЕ НА ТРИГЛАВАТА ЛАМЯ НА ДПС - ГЕРБ, ДПР И ИТН КОЕТО ЗВУЧИ И КАТО ПОДИГРАВКА С НАРОДА - И ТАКА НАТАТЪК /ПАТЕРИЦИ/ БЪЛГАРИТЕ ГЛАСУВАЩИ ЗА ДПС, ЗА ЦАР, ПЪДАР И ЧАЛГАР СА ЕДНИ И СЪЩИ И ТРЯБВА ДА ИМ СТАНЕ ЯСНО ЧЕ АКО СПРАТ ДА ГЛАСУВАТ КЩЕ Е НАЙ-НАЙ-НАЙ-НАЙ-ДОБРЕ.
20
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление тук Карадайъ казва 101%товата истина за ДБ и само заблудени овцe не могат да го видят.
19
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най накрая някой да каже истината за ДБ. Поздравления за ДПС.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верни думи, ама трябваше друг да ги каже! Е за сметка на това накрая ще има общо управление без да се носи отговорност и всичко ще си е на място! Сметката ще я плащат всички.Подмяната, пардон промяната идва от вън, защото протектората Тракия не може сам да взема решение!!!
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бас ,че този шофер не може да си напише имената без да правописна грешка ..Но нищо , Вервам му
16
20
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Забавни са опитите на ДПС да се разграничат от близнака си ГЕРБ.И накрая ще се намерят будали да им повярват....
15
17
 
10
 
! Отговори
преди 2 години
Изключително нахално е точно ДПС да отправя такива обвнинения.
14
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На другаря Карадайов защо не му е започнал да расте носа , като на Буратино ?! Същата дървена глава и същите лъжи , че и по-големи !
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички политически субекти казват истината за негативите на противниците. Така беше и преди - всичко за което комунистите плюеха капиталистите е вярно и всичко което капиталистите казваха за комунистите беше вярно. Там е работата, че капитализма функционираше, а комунизма не !
12
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е моментът да се забрани ДПС и да се арестува Йордан Цонев за назидание. Срам ме е да си призная, но българинът Йордан Цонев е по корумпиран и от турците. Ахмед Доган ще дойде в ДБ или в БСП. Турците ще свалят скоро Ердоган и те ще видят свобода, както когато ние свалихме *** Борисов
11
1
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не са карайте бийте са за суджука :)))
10
5
 
18
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Карадайъта е прав по отношение на Ицо Дебаркиращия и " генерал" /ха ха ха!!/ Атанасов!!!
9
7
 
5
 
! Отговори
Хм преди 2 години
За кого работят ДПС и ГЕРБ,след като най-важните им предизборни срещи бяха с Ердоган?По законите на Левски има само едно определение за това и едно наказание!Сещате се!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха , кой да го каже ?! Нарочно създадената "партия" - Д(П)С , за контрол на останалите ,чиито лидер в сянка явно заяви , че те разпределят паричните потоци , и която "партия" е "балансьор на всяка власт" ( разбирай ГОСПОДАР на всяка власт).Сега , когато им се заклатиха краката ,дрънкат какви ли не врели-некипели от рода на "крадецът вика: дръжте крадеца" и то в прекия смисъл ,също като съюзниците си от ГЕрП !
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС е отделило турците в България, за да се закрепят във властта. В същото време Турция им налива пари за да има влияние в България. Не знам службите за национална сигурност защо не реагират. Реално тази партия създава потенциален етнически проблем.. а преди 40 години всички живеехме заедно - българи, *** и турци
6
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извадете на Христо и сие парите, които са получили от непеотата последните 10 години и ще е потресаващо! Пари, които са пъти повече от тези, които би получил нормален човек при пазарни условия! Следователно, какво са им плащали с тези неприлични пари? Броене на лалугери- 2 милиона евро!
5
2
 
20
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Движението за права и свободи отнема повече от всички други правата и свободите на турците в България. Реално капсулова една част от обществото за лични облаги - гласове. Изкуствено ги отделят от българите, а реално всички сме българи и може да живеем заедно и да гласуваме за който си искаме. Какви права и свободи имат турците като не могат да гласуват за друг освен за ДПС ?!
4
3
 
12
 
! Отговори
Бай Хуауей(о) до 4 преди 2 години
Ами Сорос в кой парламент на коя държава е ДИРЕКТНО представен? Ама здраво рекетира навсякъде по опорните точки на неолиберализма. Орбан още се бори с него. Следете политиката и четете, а после коментирайте.