Кабинетът спира строежа на правителствен комплекс

Работна група ще провери по ведомства има ли необходимост от него
8
Кабинетът спира строежа на правителствен комплекс
Снимка: БГНЕС

Правителството спира изграждането на нов правителствен комплекс на територията на "София Тех Парк" от Държавната консолидационна компания до обединяване на всички заинтересовани ведомства около нуждата от строителството му.

Още по темата
Ще бъде създадена Междуведомствена работна група, към министъра на икономиката, в състав всички заинтересовани ведомства, която да изследва необходимостта и целесъобразността от строителството на нов правителствен комплекс. Това съобщиха от МС.

Работната група ще разгледа конкретните изисквания за работни и поддържащи дейността помещения, тяхното разпределение и други специфични особености, необходими за изработване на функционален идеен проект и да представи доклад от дейността си пред Министерския съвет с цел окончателно взимане на решение.

Правителството оправомощава министъра на икономиката да сведе до знанието на ДКК ЕАД и „Монтажи“ ЕАД  приетите решения и да възложи на ДКК ЕАД предприемането на необходимите действия за ограничаване потенциалните вреди за държавата, както и за нейните дъщерни дружества.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Населението ни има-няма 6 милиона, те вместо да намалят администрацията, нови сгради строят. А междувременно детска болница не, все едно гледаме Чаушеско и неговия помпозен парламент.
7
1
 
2
 
! Отговори
Спира го преди 1 месец
За да го предостави на едни наши хора
6
1
 
13
 
! Отговори
bravo преди 1 месец
Поздравления Кирил Петков!
5
2
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
А онзи до 5-те кюшета какво ще го правим?
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямам против!Държавата си купила части от банка, държавата си купила сграда за 180 млн.лв., държавата... Тези мислеха, че ще векуват и си постилаха постоянно. Няма да стане!Ще паднете на твърдо.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв е тоя правителствен комплекс - боредния бардак за Бойко и Вежди за 200млн?
2
5
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
Мачкай Янев всеки ден,за да видят как...командир може да управлява държавата.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Па ше го пуснат като му "придобият" собствеността...