Комитова: Цяла България е разкопана, трябват още пари

Регионалният министър иска актуализация на бюджета на АПИ с 1.5 млрд.
49
Комитова: Цяла България е разкопана, трябват още пари
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова настоя за актуализация на бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" с 1,5 млрд. лева, за да бъдат завършени пътните ремонти.

Комитова поиска законодателни промени, за да може министерствата да преустановят вече сключени обществени поръчки, които в нарушение, чрез допълнителни възлагания, са нараснали в пъти.

"Цяла България е разкопана. Започнати са безброй много обекти без финансово обезпечение. Всички тези ремонти се възлагат от Агенция "Пътна инфраструктура" на N на брой фирми. Бюджет на АПИ за 2021 г. - 382 милиона, а АПИ, по тези договори, поема ангажименти за 2,9 милиарда лева за текущ ремонт и поддръжка, от които 1,5 млрд. трябва да се усвоят тази година", каза тя.

В отговор на критики на депутати от ГЕРБ за спрени ремонти в различни области на страната, министър Комитова разкри, че фирмите са сключвали допълнителни договори с уверението, че парите ще им бъдат осигурени в края на годината с министерски постановления, предаде БНР.

"Аз не съм в позиция да спирам. Фирмите, ако преценят, могат да спрат, защото са работили досега без пари и очакват в края на годината пари. Задачи, които са необезпечени с пари в строителството, е желателно да се избягват, защото ще стигнем до незавършено строителство", обясни Комитова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: МРРБВиолета Комитова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
След някоя и друга година, построеното от Бойко ще иска ремонт. От няма и къде ще трябва да намалят кражбите и да "отпуснат на народонаселението". Или да поканят ГЕРБ отново да свърши работата.
22
6
 
17
 
! Отговори
шофьор преди 2 години
Ами Слави да извади от чекмеджето. Стига е крал. Когато беше Бойко пари имаше за всичко.
21
5
 
15
 
! Отговори
Дрисла преди 2 години
Само пари иска.За 2 месеца пролуката всичко.Крадци
20
3
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Е, може ли да се строи без пари Какви ги говори тази жена По-малко ще си прехвърлят парите
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Епа Буци е търсил самуиловото съкровище.
18
4
 
13
 
! Отговори
СТР. ТЕХНИК преди 2 години
Тази май не знае какво иска ,или какво трябва да се прави.Радев, откъде я изкопа лелката?
17
6
 
7
 
! Отговори
багерист преди 2 години
алоооо , как се строи нещо без да се копае *** ? това да не е лего .
16
3
 
6
 
! Отговори
чао минке преди 2 години
и ти цялата си разкопана ама за теб пари нема кой да даде .
15
10
 
17
 
! Отговори
Дънхил преди 2 години
Хората на Радев спряха всички важни проекти. Точка.
14
4
 
6
 
! Отговори
До 8 ми преди 2 години
Добре ги реди, но къде е кражбата. Обещали им още 10, всеки може да обещава, но само договора задължава.Спечелили с ниски цени, не е новост в бизнес практиката. Получили аванс, почват парите свършили, мотивирано искат доплащане. Приема се, обекта приключва, не се приема обекта спира. И нещата отиват на съд.Това е ясно на всяко дете, има толкоз реални случаи от близкото минало. Но е добре нещата да се случват, заради народа, а претенциите винаги после могат да се отнесат към съда.Иначе дупки
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия и дуржавните пари пак окрадоха, столетницата си крадяха партиината каса до сега, сега опослакаха държавата.
12
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая как лъже не е истина. Никога не съм вярвал че служебни министри могат да са такива схемаджии. Ама - няма как да се наядете колкото Боко в толкова кратки срокове. Срам и позор. Никога не съм смятал, че такава наглост съществува. Да крадеш там където живееш. Да рушиш родината си.
11
11
 
19
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Пари има, но вие решихте да увеличите разходите за пенсии с 1.5 млрд. Нищо, асфалт не се яде.
10
5
 
7
 
! Отговори
Гълъбов преди 2 години
Мани са мо..
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да ти дам пари, ***, щом ти трябват. То и на боци му трябваха. Тия в чукмуджуту не стегаха.
8
6
 
26
 
! Отговори
Чапо преди 2 години
Ами намерете пари. Баце как се оправяше. Вие само пълните партийните каси.
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 Ами, просто тук са други схеми. Хвърлените предварително милиарди са за магистралите през Автомагистрали. Тук на други или същите фирми са дадени поръчки от АПИ за ремонт на пътища. Спечелили са с ниски цени, които друг е нямало как да даде, защото са нереални. След това са знаели, че ще им се възложи по 10 извън поръчките. В случая разликата е над 7 пъти- 400 000 000 до реалните 2 900 000 000. Т.е. просто друга кражба.
6
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Права е. Всичкото път е дупка връз дупка. Един Борисов се хвана да свърши нещо по въпроса и са ще го изядат... Некадърността вилнее.
5
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА- КАК ТАКА НЯМА ФИНАНСИРАНЕ- НАЛИ СА ХВЪРЛЕНИ МИЛИАРДИ ПРЕДВАРИТЕЛНО, АВАНСОВО- А КАКВИ СА ФАКТИТЕ, ГОВОРЕХА ЗА КРАЖБИ, ОТКЛОНЕНИЯ- НЯМА ФАКТИ, АКО НЯМА ФАКТИ ЗНАЧИ ПРИКАЗКИТЕ ЗА КРАЖБИТЕ СА БИЛЕ ЛЪЖИ...МАЛИЙ ТАЯ ДИВА БАБА ЗАТЪНА В ЛЪЖИ И ОБЪРКА ТОТАЛЕН ХАОС- УВОЛНЯВА, НАЗНАЧАВА, ПАК УВОЛНЯВА, ИЗМИ СИ РЪЦЕТЕ С НОВОНАЗНАЧЕНИ,ПОСЛЕ ПАК УВОЛНЯВА.....
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън, дрън.Всеки договор за такъв тип дейност има поетапно плащане до цялостно завършване. Спре ли плащане, спира работа. Тези мутро олигархични времена, бачкайте пък ще платим някога свършиха. Отделно за допълнителна работа с мотивирано основание, се прави доп споразумение. Ако не се плати, нещата пак спират. Никой не работи за браво. Останалите претенции в прокуратурата, МВР или където и харесва, но да плаща е длъжна.

Спонсорирани публикации