Природният газ поскъпва с 12% от днес

Цената на парното и топлата вода няма да се промени
Обновена: 1 авг 2021 10:18 | 1 авг 2021 09:58, Анисия Иванова
62
Природният газ поскъпва с 12% от днес
Снимка: БГНЕС

Природният газ поскъпва с близо 12% от 1 август. От Комисията за енергийно и водно регулиране са изчислили, че природният газ трябва да струва 55,84 лева за мегаватчас при досегашна цена от 49,94 лева. Основната причина за поскъпването е увеличение на цените на международните пазари.

Не се очаква новата цена да доведе до оскъпяване на парното и топлата вода. Само преди месец цената на синьото гориво се увеличи с още над 10 на сто.

С това поскъпване, според анализатори, цената на природния газ в България ще подобри 75-месечен рекорд. Последният месец с по-високи стойности на газа са били в края на 2014 г., когато са били 64.86 лв./мВтч.

Така само в рамките на последната година цената на природния газ ще се е увеличила с над 150% - за сравнение, природният газ през септември 2020 г. струваше 22.46 лв./мВтч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: газпоскъпванеКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената на газта не зависи нито от КЕВР нито от клепоушко, Трифоноглу или Баце. Това е световна тенденция с увеличаване на потреблението и перспективата със СП2. С поскъпването на рублата, за жалост на всички българи (и радост на русофилите българо-предатели) цените ще растат.
10
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адските цени още не сте ги видели. Адските цени са резултат от политиката на герб и техните европейски ментори.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ни баламосвате? Всичко ще поскъпне.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами вдигайте цени... 9мм струват стотинки ..
7
8
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОРИСОВ ПОЛУЧИ 40% НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ГАЗА НО НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНАТА ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НЯМАШЕ! ТАЯ КОМИСИЯ Е НАЗНАЧЕНА ОЩЕ ОТ БОРИСОВ И ОЩЕ НЕ Е СМЕНЕНА!
6
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво ли ви е при Румен Радев? Още нищо не сте видяли, Жан Виденовата зима ще изглежда като приказка спрямо Зима 21//22 на самальотчик - матрьошка Румен Радев.
5
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави Трифнов дойде на власт и донесе АДските цени на овчеглавия народ, който гласува за ИТН и Тошко Джуджето Афринакнски от Ямбол с кривите зъби.
4
3
 
8
 
! Отговори
1-н преди 2 години
На ток му е майкатаКато поскъпва засяга всички и пипат малко по внимателноЕее ако имаш традиции да си го береш тока не ти пука...
3
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че протестърчетата, крафт бираджиите и бутиковите тротинеткаджии свалиха ГЕРБ и лошия Борисов от власт, а добрите от служебното правителство на Радев добронамерено им вдигнаха ток, газ, парно, храни, горива.
2
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на фигуранта Румен Радев, за която мечтахте, гласувахте, ликувахте и се радвахте, е ФАКТ! ГЕРБ ги няма, подобри ли ви се жизненият стандарт, вдигнаха ли ви се заплатите, гои? Другия път пак гласувайте за мракобесния комунист от БСП Румен Радев!
1
1
 
22
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Честито на печелившите, които си разкопаха населените места и си разбиха улиците, за да се поставят в зависимост от още един монополист.