Природният газ поскъпва с 12% от днес

Цената на парното и топлата вода няма да се промени
Обновена: 1 авг 2021 10:18 | 1 авг 2021 09:58, Анисия Иванова
62
Природният газ поскъпва с 12% от днес
Снимка: БГНЕС

Природният газ поскъпва с близо 12% от 1 август. От Комисията за енергийно и водно регулиране са изчислили, че природният газ трябва да струва 55,84 лева за мегаватчас при досегашна цена от 49,94 лева. Основната причина за поскъпването е увеличение на цените на международните пазари.

Не се очаква новата цена да доведе до оскъпяване на парното и топлата вода. Само преди месец цената на синьото гориво се увеличи с още над 10 на сто.

С това поскъпване, според анализатори, цената на природния газ в България ще подобри 75-месечен рекорд. Последният месец с по-високи стойности на газа са били в края на 2014 г., когато са били 64.86 лв./мВтч.

Така само в рамките на последната година цената на природния газ ще се е увеличила с над 150% - за сравнение, природният газ през септември 2020 г. струваше 22.46 лв./мВтч.


62
Още по темата: газпоскъпванеКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
19
 
0
 
! Отговори
Това е добре! преди 2 месеца
Щом се вдигат цените, значи има търсене и индустрия. Да не мислите, че с една сметка за отопление сте много големи платци и крепите газовата икономика? Газта е суровина за много продукти и даже може да се дестилира до гориво, а и освен това всеки може да намали много лесно сметката си за отопление, като просто изолира малко стените и тавана.., ама мързела и ракията са по-лесни.
34
2
 
16
 
! Отговори
Stiling преди 2 месеца
Споко зимата очаквам двойна цена на парното. Всички суровини се вдигат цените. Най-неприятно ще ви изненадат обаче с цената на тока поне 30 процента нагоре заради въглеродните квоти. НЕК е в фактически фалит заради натисканите цени на тока за битови потребители. Бойко ви държа цените ниски за да не пискате ама вече няма накъде или фалит на енергетиката или вдигане на цените. Тежко ще е на следващото правителство.
33
6
 
16
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Безумното печатане на еврос за наши бизнесмени и послушни диктатори, от некадърниците в Брюксел е причината за инфлацията.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До нема а се плуашите да шнорхелите и плавниците ще са без пари,а иди отите чалгари без брой
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Атлантическите слабоумни тролита спамят, че новите са виновни, вместо гордо да се хвалят, че сме наравно с партньорите в ЕС.
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен29 факт е че ни управляват 3 ти месец некадърници,които само плямпат,крадат и плюят боко!ама точно неговите пари още харчат.ток ,бензин,газ,вода,олио,захар,брашно и тн...всичко скача защото трябват пари за пликовете на радев и хунтата му
29
2
 
13
 
! Отговори
нема а се плуашите преди 2 месеца
спокойно бе , ако философа продавач на джапанки и бански стане премиер , цените ше паднат драстично .
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До House M.D. това е енергийната мощност на единица обем газ .аман чалгарски тро лове!мутри некадърни ,за 3 мес.разсипахте държавата
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обективен факт е, че поскъпването е резултат от прилагането и за нас на същите договори като за останалите ЕС държави.
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В един момент май ще се затъркалят глави по улиците. Спряхме колко потока вече, само защото ачериканците искат да ни държат на къса каишка. Но когато ножа опре до кокала, ще има пердах. Така стават всички революции - дебелите дебелеят а бедните беднеят, докато последните усетят, че вече нямат нищо за губене.
25
1
 
3
 
! Отговори
от Монтана преди 2 месеца
единото с колко ше поскъпне ?
24
4
 
7
 
! Отговори
миро преди 2 месеца
вън мутро чалгарска!!!
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До зелен чорап мутрата радев бърза да пълни пликовете
22
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
Няма сарказъм, колега. Мерната единица за газовете е кубически метър, както за течностите е литър. Ват е единица за мощност, а не за количество материал. Затова и попитах.
21
12
 
6
 
! Отговори
зелен чорап преди 2 месеца
гарантирано от фигуранта радев и некадърната му хунта
20
1
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 месеца
До 21:ВИЖДАМ САРКАЗЪМ.ТОВА Е ДОБРЕ
19
3
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
Откога газовете се измерват във Ват, а не в кубически метър?
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Важното е, че безплатно си разкопахме и изровихме плодородната земя!? За да доставим газ на сърбите, които съществуват с омразата си към нас... ...и за да угодим на турци и руснаци, които пък ни убеждават, че това е нашата съдба...
17
4
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 месеца
ВЕЧЕ 1000лв. Не стигат за нищо ама то цените се качват в световен мащаб.в БГ 9 МИЛИАРДА ДАДЕНИ НА НАШИ ХОРА.АМА ТО Е ЗАРАДИ ЦЕНИТЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ
16
2
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 месеца
ДО 15:РАЗБИРА СЕ, ЧЕ СИ ПРАВ АМА ТОКА СТУДЕНАТА ВОДА ТОПЛОФИКАЦИЯ 10% ПОСЛЕ 15% ПОСЛЕ 5% ХА СЕГА СЛОЖИ ВЪРЖУ ТЯХ ДДС И КАТО ГО СМЕТНЕШ МИНАВА 50% ЩОТО СЛЕДВАЩОТО ВДИГАНЕ Е ВЪРХУ И ПРЕДИШНОТО А ЗАПЛАТИТЕ 10% И ВДИГАНЕ ТРУДООСИГУРИТЕЛНИЯ СТАЖ.