Да изкачиш връх с кауза: Мартин Петров покори кавказкия в. Елбрус

Миналата година той става доброволец в COVID отделение
9 авг 2021 10:05, Ния Христова
9
Българинът Мартин Петров успя за покори кавказкия първенец връх Елбрус, който е висок 5642 м. Поводът е годишнината на университета, който завършва.
 
"Прибрахме се тази нощ от експедицията. Леко уморен съм, но емоционално зареден. Никога не съм се занимавал с алпинизъм или този вид туризъм. Но член съм на организацията "Лайънс Клуб Видин" и една от основните ни каузи е борбата с диабета. И по-специално - подкрепата на децата с диабет тип 1 и техните родители. Така възникна идеята да изкачим Монблан през 2020 г.", каза Мартин Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
И сподели, че тазгодишното изкачване на Елбрус е посветено на 30-годишнината на Американския университет в България, на който той е възпитаник.
 
"Каузата привлича внимание и това е важно, защото тя се превърна в национална такава", допълни той.
 
Миналата година Мартин Петров е и доброволец в COVID отделение.
 
"В края на миналата година местната болница имаше сериозни затруднения с персонала. Месец и половина преди Нова година помагах в Ковид отделението. Това имаше ефект и доста хора след мен се включиха. След Нова година нещата се стабилизираха", коментира още той.
 
А при изкачването на върхове той подчерта, че няма специални ритуали.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкачвал съм първенеца на Европа двуглавия връх Елбрус. Изкачването му не е трудно. Подобно е на изкачването на връх Мусала в Рила, само където е с 2 717 м по-висок.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като се кАчи там, ко? Поредния Баирбудала.
7
2
 
5
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Този Мартин, колко ви плати за рекламната статия ? Питам сериозно. Ако не е много скъпо, да платя за реклама и аз.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е тръгнало, няма да се изненадам, ако след едини нови избори и нов кастинг за нови лица в политиката, Мартин Петров бъде избран за премиер на Тикволандия. Той никога не се е занимавал с управление на държава, с алпинизъм или този вид туризъм, но има кауза и най-важното - възпитаник е на американския университет в България.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако този ми обясни с цифри как и с колко неговуя напън да катери върхове помага на децата с диабет, бих му казал "браво". До тогава си мисля, че има далеч по-практични начини да се участва в тази кауза, без да се налага да ходи до Кавказ
4
0
 
4
 
! Отговори
ТВ преди 2 години
Не го е покорил, а ИЗКАЧИЛ. Изкачването е в пряка зависимост от благосклонността на планината :)
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възпитаникът на американския университет в България знае ли, че разположеният в Русия кавказкия първенец Елбрус е най-високият връх в Европа? Знае ли, че първенецът на Кавказ е двуглав? Гледан от Северен Кавказ, Елбрус наподобява двугърба камила и в тази връзка, не става ясно кой връх е изкачил Мартин - източният или западният.
2
1
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Кухарка му казваме
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За изкачването добре, но щом прочетох в чест на кой университет е рязко ми падна в очите. Освен това пича не е ли на малко повечко годинки от нормалното за завършващ висше образование. А Тва за коВид отделението вече се изтърка като реклама!