Морето край Обзор взе две жертви

Те работили в морския курорт
9 авг 2021 11:16,
16
Морето край Обзор взе две жертви
Снимка: Pixabay

Две нови жертви взе морето край Обзор. Удавили са се младеж на 26 години и 43-годишен мъж. Сигнал за трагичния инцидент е подаден около 18.30 часа в събота, информираха от ОД на МВР – Бургас.

Двамата са работили в морския курорт и решили да поплуват. 26-годишният мъж започнал да се дави, като вероятно е бил отнесен от мъртво вълнение. Малко по-късно водата повлякла още един човек от компанията, а след това и 43-годишния мъж.

Още по темата
Вторият успял да излезе от морето с помощта на свои приятели.

Другите двама били повлечени от бурното море. Смъртта на мъжете е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Бяла.

Телата им са откарани в УМБАЛ – Бургас за аутопсия. Работата по случая продължава. Починалите са от село Богомилово и от Шуменско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двамата оцелели и двамата удавени са извадени от спасителите на близкия хотел. Било е след работно време, но са се прибирали от вечеря. И въпреки това като са видели давещата се група са влезли да им помогнат. Жалко за удавените, но пишете истината, тези хора заслужават благодарност. Рискуват живота си и в работно и в извън работно време.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавах момчето Душица голяма, но нямаше късмет и сега и това 😓😓😓 Да почива в мир душичката ❤
14
2
 
2
 
! Отговори
От 10 преди 2 години
Човек, за да изпадне в критична ситуация, значи е зле с плуването. Вие на такъв човек му давате съвет да плува в бурно море 50м успоредно на брега. Как точно ще стане това.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то Обзор е където Стара планина влиза в морето, дъното предизвиква всякскви аномалии .
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така хем имало мъртво вълнение, хем бурното море ги завлякло?
11
0
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Как го каза все дърпа навътре по цялото протежение. Няма как да стане. Водата която тече навътре трябва дадойде отнякъде. Простичко. И най дългия залив има много малки пясъчни коси в които вълните изкарват вода, а между тях потоци, по които водата тече навътре. На едното място вълните ще те изхвърлят навън, на другото място водата може да те завлече. Ако си зад прибоя трябва да плуваш право към брега докато вълната те подхване и да се ориентираш дали те носи към косата или към обратния поток
10
7
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Живея на морето,на сезон имам по стотина плажа,обикалям навсякъде и плувам сравнително добре -1км под 20 мин.Това с мъртвите зони и успоредното плуване са пълни глупости.Ако отидеш на плаж с много дълга плажна ивица,напр. няколко километра-условията по протежение на цялата ивица са еднакви.Няма зони и петна.При вълнение от 2-3 бала и повече на 20-30м от брега се усеща,че дърпа навътре.НАВСЯКЪДЕ!!Спасението е с енергично плуване към брега да преминеш едни критични 10-15 м.
9
0
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
До Анонимен 8..."При мъртво вълнение, когато хората усетят че ги дърпа навътре - изпадат в паника и тръгват срещу брега.".....Точно така - това е много ценен съвет,и ми се е случвало да го ползвам. Т.нар. Мъртво Вълнение в морето си е като канал, като улица перпендикулярна на бреговата ивица,затова не се бори с нея,Ами успоредно на нея след макс 30-40м. излизаш от коридора и тогава чак плуваш към брега.Радвам се, че прочетох компетентно мнение. Да сте живи и здрави всички, и разумни в морето.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При мъртво вълнение, когато хората усетят че ги дърпа навътре - изпадат в паника и тръгват срещу брега. Не можеш така да излезеш от мъртво вълнение. Тръгваш успоредно на брега. Мъртвото вълнение не е по желия плаж. То е петно от плажната ивица и обикновено е около 50 метра. След него, морето не дърпа. Тогава тръгваш към брега. И не изпадайте в паника ако ви повлече морето - тръгнете успоредно на брега за да излезете от мъртвото вълнение.
7
1
 
15
 
! Отговори
aefsse преди 2 години
Алоооооо, журналята- "бурно море" и "мъртво влнение" са тотално различни понятия!!!! Не заблуждавайте хората, причинявате жертви като им бъркате опасностите!!!
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 3 дена е червен флаг
5
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Август почват мъртваците. Не си играйте на рулетка, ако не сте добри плувци в морето. Намокроете се и излезте да пиете бира.
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отишли горките да изкарат някой лев ......Бог да ги прости!
3
0
 
49
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Смея да твърдя, че плувам доста добре на ниво аматьор любител де- не ПРОФИ, и от тая гледна точка плувеца трябва да знае границите си и да уважава морето. Като го видиш, че ври и кипи от вълни, влизаш до кръста колкото да се намокриш, а не да се правиш на атлет пред мацките на плажа.Лека им пръст на горките.
2
9
 
7
 
! Отговори
ПЕБРОЯВАНЕ 2021 преди 2 години
- 2 броя
1
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишете ги коронавирус, че никой не ще да си бучи отрови срещу кихавица.

Спонсорирани публикации