Янев призова НС да разгледа актуализация на бюджета

"Наблюдаваме ситуация, която е трудно прогнозируема, това ни притеснява"
Обновена: 12 авг 2021 10:33 | 12 авг 2021 10:33, Веселина Йорданова
150
Янев призова НС да разгледа актуализация на бюджета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев призова депутатите да намерят възможност да дебатират необходимостта от актуализация на бюджета.

"Без такава актуализация в следващите месеци до края на годината ще бъде особено трудно, в условията на задаващата се здравна криза, да се полагат онези мерки от държавата, които са необходими за бизнеса, здравната система, социалната система", посочи той в началото на редовното заседание на правителството.

По думите му, за да избегнем социално напрежение през есента, депутатите да имат предвид желанията на хората, които са ги избрали за предвидимост.

Още по темата
"Наблюдаваме ситуация, която е трудно прогнозируема, политическа динамика, която трудно се поддава на анализ. Притеснява ни, че тази динамика и процесите могат да имат негативо отношение както върху политическата среда в България, така и предизвикват притеснения по отношение на стабилността. Това, което наблюдаваме, води до непредвидимост в политическата среда", коментира той вътрешнополитическата ситуация.

Премиерът съобщи пред министрите, че ситуацията с пожарите е овладяна към момента, има няколко огнища, които са под контрол. Той напомни обаче, че температурите са много високи и призова гражданите да
бъдат внимателни в техните стопански и битови дейности, за да не създават предпоставки за нови пожари.

Янев коментира, че снощи нашият екип от пожарникари се върна с успешна мисия от Република Северна Македония и изрази благодарността на премиера Зоран Заев не само към пожарникарите, но и към целия български народ за съпричастността.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: бюджетСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори от Да България Георги Ганев казва, че не е необходима актуиализация. Дацов каза, че в бюджета на ГЕРБ има "кухини". ББ им вика мазнинки. Обвиняваха при приемането на бюджета миналата година, че са заложени малко приходи и са раздути раходите, та да може после ББ да раздава от джипката излишъка. На фона на това великите министри на Радефф повишили събираемостта! А и сега няма пари? Мерките на ГЕРБ нали бяха"недеквани"? А ги оставиха същите!!! Явно по-добро "НЕМА и в склада"!!!! Изчегъртвай!
31
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИКАКВА АКТУАЛИЗАЦИЯ! БОКО НАЛИ Е ЗАЛОЖИЛ БЮДЖЕТ! КАТО НЕ СТИГАТ ПАРИТЕ - ОТИВАТЕ В БАНКЯ ДА ГО ПИТАТЕ ЗАЩО!!!
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи му военен и не го обиждай повече
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунисте Янев не ти ли е достатъчно, че назначи децата си на държавната хранилка с огромни заплати, че и на бюджета посягаш. То бива алчност ама комунистическата алчност е безкрайна.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите взеха цялата власт в Българи с 88% неодобрение на изборите. Сега искат и ненужана актуализация на бюджета да могат да докопат милионите.
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ КВА АКТУАЛИЗАЦИЯ БЕ, ТОЙ ТИКВАТА НАЛИ НАПРАВИ ПЕРФЕКТИЯ Б/ДЖЕТ?
26
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗПРАВЕТЕ СЕ МУТРИ ! ВАШЕТО ВРЕМЕ ИДВА ОТНОВО ! НА ЕСЕН ГЕРБ ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И ТЕХНИЯ ВОДАЧ БОЙКО ВМЕСТО В ЗАТВОРА, ПАК ЩЕ БЪДЕ ПРЕМИЕР ! ПАК ЗАПОЧВАТ КРАЖБИТЕ, КОРУПЦИЯТА,ЗАГРАБВАНЕТО НА БИЗНЕСИ И ТАКА ДО ПЪЛНАТА РАЗРУХА НА ДЪРЖАВАТА ! ИЗПРАВЯЙТЕ СЕ МУТРИ !
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българските граждани много добре го казаха на европейските ви партньори:спрете да давате пари на българските политици,те ги крадат!
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберунгели, колкото и да лазите навсякъде, свърши се вашата. Бойко Рашков остава още няколко месеца. Скръб и паника. Хахах
23
10
 
6
 
! Отговори
еврика преди 2 години
Направо с третия мандат служебното правителство да става редовно и така до края на света за ужас ГРОБ и неговите болонки ***...И така просто си ставаме президентска република,защото каквито и избори да има ,партиите няма да се разберат и така Радев ще си управлява чрез служебните правителства и де факто ставаме президентска република,което е много хубаво и полезно за държавата ни докато президент е Радев де...
22
3
 
7
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
Ти *** ли си, или така са ти казали. Какво служебно правителство те гони. Това са фючърси на цената на газа на международните пазари.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Специалисти казаха,че има лостове с които правителството може да продължи да управлява без да тегли заем.Престанете да хленчите ,а работете беза да крадете.Със заеми всеки може
20
7
 
7
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Време е за забрана на всички престъпни партии.Хората искат да видят най-после справедливост,съд и присъди.Не може за 30 години да няма осъден нито един едър политик,олигарх или магистрат.А такива като Гешев,Цацаров и сие за за бесилото.
19
5
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Актуализацията на бюджета е последната грижа на враждуващите шайки в Парламента, а мUнчо се опитва да прехвърли горещия картоф в джоба на някой друг щото и на него взе да му пари под седалището ... Ама кой каквото си дроби това и ще сърба и скоро ще се сбъднат пророческите думи на червената вещерка Нора Ананива от един предишен парламент, че ще дойде "Видов ден" и тогава на фигурантите и техните облюдки ще им се овиди ... !!!
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената на газта и на тока отива до небесата заради служебния кабинет. Какво общо имат партиите тука, Слави Василев?
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май наистина заради простотията и алчността на т.нар. партии накрая ще я докараме до военен режим. Гледайте накъде отива цената на газа и направете сметка, какви цени ни чакат наесен
16
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев крайно време е да спреш с ченгесарските номера и внушения, и хубаво да проумееш че Парламента не ти е на подчинение, точно обратното ти си на подчинение на Парламента, и не депутатите ти дължат обяснение, а ти на тях
15
1
 
4
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
До суверен С тая куха лейка, далеч няма да стигнеш !
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички им обясняват, че са съчинили кофти актуализация, те обаче си я искат. Добре, че не е сформирана финансовата комисия в НС, че да се тръгне към гласуване.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г. , че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит не позволи това да се случи.