Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало
14 авг 2021 21:47, Нели Христова
727
Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи
Снимка: NOVA

"Хващат те, повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци". Така студентът Евгени Марчев описва пред Нова Телевизия нощта на протеста миналата година, когато той бива пребит и арестуван.

Днес бяха разпространи видео записи в интернет, които връщат и спомените му от вечерта на ареста - особено отношението на полицаите към задържаното момиче.

"Помня както самото влачене така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР", казва Евгени.

Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени - да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.

„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.

„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях”, добавя Евгени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


727
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
6
 
7
 
! Отговори
Чук и Гек преди 2 години
Жандармерията има право да налага безогледно всякакъв побой! Никой друг! От гледна точка на закона на самите полицаи, те са закоравели престъпници в този случай! Американеца го осъдиха на 22,5 години затвор, затова, че удуши престъпника при задържане! Тук група зверове убиха Чората при задържане и са оправдани!
353
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малкото страхливо комунистче защо се е домъкнало да прави метежи. Сега и изборите фалшифирипаха. Марш при Путин, *** нещастна.
352
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези холивудски кадри, правени в киницентъра Бояна за някой нов х-американск филм пРезидента са опитва да подмени дневния ред, че не спазва конституцията. Назначава чужди граждани и краадци на софтуер за министри, не желае да връчва мандат на 2-рата полит. сила , вдигна цените на тока, не плаща на строителите, служ. министри си гласуваха допълнително 6 заплати при напускане на министерството, рекитира парламента да вземе и изхарчи още пари като заложи капани за бъдещото редовно правителство
351
10
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Лицето Бойко Методиев Борисов при всички положения ще свърши в затвора. Факт.
350
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е да ни припомнят как вече цяло една година тия *** ни тормозят. Сега всигат тока,намаляват пенсиите. Крадат с пълни шепи, талибаните мракобесни.
349
1
 
4
 
! Отговори
до 560 преди 2 години
Прав си. Демокрацията не е за народи *** между малоазийска и азиатска култура. Всеки народ си заслужава управлението. Ако огледаш световната карта, това твърдение е неоспоримоо до аксиома. Все едно в талибански Афганистан да въдвориш западна демокрация. Всеки си пази "традициооонните ценности": Те шериата, ние ориенталско-комунистически "морал".
348
5
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Тука гербераските тро лчета май позабравиха фактите - а те са че камъни хвърляха едни, а милиционерите на карикатурата на диктатор биха други.
347
6
 
5
 
! Отговори
Катани преди 2 години
Герберунгелите създадоха престъпен корумпиран орктопод , чиито пипала много трудно могат да бъдат отсечени завинаги !
346
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо не покажат как тия талибанчета плашеха майката с двета малки деца на кръстовището на Ситняково .Доста се бяха нахъсали да управляват,хък се издъниха. Уж били бити, пък показват само един и същ *** от групичката,която нападна полицаите и ги палеше живи.
345
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето тази *** на обществото ядеха бой в милицията и се молеха повече да не попадат там.Затова имаше ред и морал.Не искам България да се превърне в свинеферма като америка.Демокрацията роди деградация!Там *** стреля по полицая и след като полицая го гръмна веднага черни бели извратеност правят протест хахаах.Тези хвалещи Хамерика да гледат-"Применение оружия сотрудниками полиции".Искам си режима на СОЦА само това е спасението!
344
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе, занимават ни с подхвърлен запис - менте! Подхвърлянето - стар милиционерски специалитет! Нахъсват се заслепените за предстоящите избори!
343
4
 
16
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
АМИ , ХАЙДЕ ДА ФЪРЛЯМЕ И НИЕ КАМЪНИ БОМБИ И РАКЕТИ ПО РАШКОВ, ПА ДА ВИДИМЕ С КАКВО ЩЕ НИ ЧЕРПИ....!
342
5
 
10
 
! Отговори
Йордан преди 2 години
Ако Рашков уволни макар и един полицай, който си е свършил работата, с него е свършено като министър! Олеква незабавно и вече заповедите му или ще се изпълняват вяло или въобще няма да се изпълняват! До един месец максимум на турската граница става напечено! Говорим не са хиляди, а за милиони ислямисти! Абсолютни диваци! Нахлуят ли ще стане страшно! Кражби, изнасилвания, погром по села и градове! Тези "насилия" от кадрите ще ни се сторят като скеч от телевизия 7/8!
341
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен пък в момента ми е много по-интересно да видя какво ще направи управлението на МВР спрямо тези полицаи. Защото едно е да говориш за честност, съвсем друго е да я покажеш с дела. Та, какво ще направи г-министъра с тези полицаи е въпросът. Той е техен работодател и има всички правомощия да докаже на дела всичко онова дето ни говореше 3 месеца. Та, какво ще направи МВР сега?
340
4
 
11
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
Преди този и онзи платен протестър да се изказва - трябва едно да е ясно. Това което се случи миналото лято, бе опит за преврат. За такъв метеж, какъвто подклаждаше Разединителя с вдигнатия юмрук, във всяка нормална държава (към която ни лъжеха, че ни водят метежниците) действията на полицията с цел опазване на реда, живота (техния и на гражданите) и сградите щеше да бъде многократно по-твърд от това което се вижда на клиповете. Това е истината ! Другото е манипулация !
339
5
 
13
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Ами, КАТО хвърляш БОМБИ, камъни и ракети по полицията, НЕ ВЕРВАМ да искат да ТЕ черпят с кафе и коняче...хахахаааа
338
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се вижда ясно бит ли е, или са го галели с перце.
337
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков ще ги уволни ли сега? Чакаме да видим. Няма нужда съда да се произнася ако министъра на МВР смята че това е нередно. Той има правото да ги уволни за уронване престижа на МВР! А пък те да съдят и ако са невинни да се върнат на работа. Хайде г-н Рашков, докажете всички, че вярвате че поведението на полицаите е нередно. Уволнете ги. Имате това право.
336
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този да не е студентчето от Хага? Гледахме го тогава, уж пребит, а нямаше дори една драскотина. Здрав и много енергичен, разказваше как са го смачкали от бой, ама нещо не му личеше да е бит. И защо точно сега претоплят тази манджа?
335
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само един въпрос, нали Рашков от 3 месеца чисти? Защо толкова харесващата служебното правителство Мая не е дала този запис след като го имат на любимия си Рашков? Трябваше да му го даде за да се разбере кои са полицаите и да бъдат наказани. Рашков има това право да ги уволни директно, а пък съда после да си ги съди. Но не! Нито Мая прави нещо, нито Рашков. А между другото Рашков сега ще ги уволни ли? Те са негови подопечни. Може да уволнява за 2 минути в други министерства, значи тук ще е за 1 м