Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало
14 авг 2021 21:47, Нели Христова
727
Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи
Снимка: NOVA

"Хващат те, повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци". Така студентът Евгени Марчев описва пред Нова Телевизия нощта на протеста миналата година, когато той бива пребит и арестуван.

Днес бяха разпространи видео записи в интернет, които връщат и спомените му от вечерта на ареста - особено отношението на полицаите към задържаното момиче.

"Помня както самото влачене така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР", казва Евгени.

Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени - да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.

„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.

„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях”, добавя Евгени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


727
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
3
 
10
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Щом са си превишли правата, милиционерите и техните началници трябва бързичко да си понесат наказанието. Ако протестиращите са извършили "престъпленя" прокуратурата да им повдигне обвинения. Едното престъпление не може да се оправдава с другото.
373
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До факт "След като всичко е наред, защо Борисов освободи вътрешния министър тогава" Значи, хем Борисов е "скрил", че полицаите са си превишили правата, хем е отстранил вътрешния министър? Хммммм. Май нещо опита за очерняне не успява.
372
5
 
4
 
! Отговори
579 преди 2 години
,,Защо са крили този запис. ? ...,, Ами,защото в Бояна филм са били претрупани с работа и чак сега успяха да го натъкмят. Само малко часовника не са докарали, ама иначе много прилича на истински, да не вЕрваш .
371
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 585 "ези кадри да ги дават по БНТ всеки божи ден, за да види простият българин какъв садист е допуснал да го управлява цели 12 години." Трябва всеки ден да дават кадри от лагерите в Белене, за да види простия българин какви хора изпозлват тоя запис, за да правят политически гонения.
370
4
 
2
 
! Отговори
факт преди 2 години
След като всичко е наред, защо Борисов освободи вътрешния министър тогава и го укри като депутат? Закона е категоричен и безпристрастен - класически случай на полицейски произвол! Сега ще ви осъдят в Хага и Страсбург, но дали нашият съд ще се окаже на висотата на този в САЩ - едва ли? Такива *** трябва да бъдат уволнявани дисциплинарно и да получават минимум 15 години затвор! Абе, всеки ден хулигани трошат пейки и катерушки, трошат бутилки навсякъде, наглеят, минава полицейската кола и никой
369
9
 
6
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Колко требе да си прос, че да гласуваш за ГЕРБ - е те тва не мога да го разбера.
368
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бау "След като всичко е в рамките на правомощията им, защо са крили този запис?" Има превишаване на правата, което не означава, че протестиращите не са извършили редица престъпления (включително и по време на задържането -виждат се ясно). Ако някой искаше да скрие наистина какво е ставало тези записи нямаше да ги има. А най-същественото в случая е, че случая се използва за политически цели, в духа на старите ДС традиции.
367
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малкият симулант се сополиви пред репортерките, ама други глозгат кокала. Бабикянчо закрива редакцията в. Труд- това е нашата свобода страхливи руски слуги. Посеркото изяде два шамара и сега плащаме висок ток,спряха парите на медиците,намалиха пенсиите. Тебе,предателю,Бог ще те съди.
366
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези кадри да ги дават по БНТ всеки божи ден, за да види простият българин какъв садист е допуснал да го управлява цели 12 години.
365
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОПГ Герб - 2% на предстоящите избори.
364
6
 
3
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Герберастията не е доубита и ще саботира! Бойко не е в сл. арест, Гершуин си е прокурор, Кошлука си е в телевизията, кметства, агенции, администрации и ИТН!
363
1
 
15
 
! Отговори
джави преди 2 години
Горките невинни протестиращи-въобще не хвърлят павета.
362
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За антибългарите от чалгахунтата - презрение и позор.
361
6
 
4
 
! Отговори
Бау преди 2 години
След като всичко е в рамките на правомощията им, защо са крили този запис? Да бяха го показали, да види обществото още тогава безупречните действия на мутромилиционерите и да ги наградят! Гербераската централа този път е стресирана и не се сети да обяви всичко за монтаж! Както при случаите с Мишо Бирата и спалнята на Толупа! Дори не отричат, че има животински побой на *** в униформа, а аргумента е - бият ги, но те са лоши! А тапанаря в униформа бие, защотое гербераст и му се бие!
360
1
 
2
 
! Отговори
До 572 преди 2 години
Говориш като непорочната Мая Галева. Пътници сте . Факт
359
5
 
11
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Антибългарската чалго-протестърска хунта начело с агента на чужди разузнавания фигуранта Радев искат да счупят държавата до края на годината! Хазната е изпразнена до шушка от обичащия мускулести мъже харвардски крадец на софтуер. Няма да има пари за пенсии, не само за добавки. Ценовият шок за гражданите е невиждан от години. Предстои безпрецедентен мигрантски натиск, но алкохолик Чашков вместо да стегне редиците на полицията съвсем по сталинистки готви чистка. Мечтата им е "Няма такава държава"!
358
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро почваме дас бием герберастите зад колоните на МС. После ще ги намажем с катран и ще ги овъргаляме в перушина.
357
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибаните в Афганистан забраниха ваксинирането. Правителството на българските талибани Радев/Кацаров продадоха ваксините,купени с наши пари на африкански диктатор . Оставка,мутри талибански.
356
9
 
16
 
! Отговори
Един от мнозинството преди 2 години
Ох, горкият ! А га хвърляше павета и ракети и палеше със слама, защитаващите НС полицаи - добре ти беше !? Га противозаконно лежеше по жълти павета и кръстовища и ограничаваше свободите на един милион души - добре ти беше !? А га извърши съзнателен терористичен акт в метрото - добре ти беше !? МАЛКО СА ТЕ БИЛИ, МЕТЕЖНИКО - това е истината !
355
6
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
И още нещо - идват президентско избори. Тогава герберасчета, както казва вашия Вожд, Радев ще ви го набие с 200.

Спонсорирани публикации