Радев пред "Демократична България": Расте залогът за третия мандат

Христо Иванов: За кратко трябва управление, което да осигури "Първа помощ"
Обновена: 18 авг 2021 14:40 | 18 авг 2021 14:40, Веселина Йорданова
123
Радев пред "Демократична България": Расте залогът за третия мандат
Снимка: БГНЕС

Изправени сме пред предизвикателства, които изискват съставяне на редовно правителство, каза президентът Румен Радев в началото на консултациите с представителите на парламентарната група на "Демократична България".

Още по темата
Той припомни, че вчера от ГЕРБ-СДС потвърдиха намерението си за връщането на втория мандат веднага и отбеляза, че расте залогът за третия мандат, за който се изисква компромис.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов определи третия мандат като кризисен.

Всички трябва да осъзнаем отговорността си с третия мандат да се опитаме да компенсираме дефицитите на подхода при първия мандат и да излъчим управление, което поне за периода на зимните месеци да преведе страната, без да причиняваме още едни парламентарни избори, каза той.

Иванов отбеляза обаче, че не е могло с първия мандат от ДБ да приемат едностранен подход, налагане на мнение, отказ от диалог. Това беше не просто въпрос на лоша технология, а проблематично за мандата на промяна, който българските граждани дадоха, смята той.

По думите му важно е партиите без ГЕРБ и ДПС да си извлекат уроците и за кратко време да опитат да излъчат управление, което да осигури "първа помощ" на страната пред сложните предизвикателства, които я очакват.

Съпредседателят на "Демократична България" смята, че третият мандат може да бъде използван чрез диалог, но ключовият момент според него е ИТН да влязат в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Turchin преди 2 години
Долу фашиста радев. На съд за гавра с конституциятa.
86
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Третият мандат със сигуронст не трябва да се дава на ДБ, защото тези хора изобщо си нямат понятие от държавно управление, доста от тях като Иванов са го показали вече, а другите са новаци.
85
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До СтарСДС-ар: "Всички стари СДС-ри да се съберем и пометем комунистите"? ................. Какво ще измитате. Един файтон хора сте на пенсионна възраст. Излезте и изметете стълбищата пред блоковете, в които живеете, та да свършите нещо полезно.
84
0
 
1
 
! Отговори
До 97 преди 2 години
Ми те тея изброените баце са за панделата, как да ги е страх от престъпници.
83
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
В главата на Иванов ,особено тези ,в които не участва правителствата са според сезона,зимен пролетен ,летен.
82
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По платените Герберски *** се вижда статуквото от кой го е най-много страх,а това са Радев, ДБ и Кирил Петков.
81
1
 
2
 
! Отговори
Един Pk преди 2 години
До 79Много точно.То май едните са от КГБ а други от ГРУ - ще се изтрепят.Но всички май имат страх от ДБ защото зад тях стоят по умни и образовани хора от големите градове и трудно ги контролират.Също ги устрйва и много простото население ,*** и др.Борбата е за малката държава на кръстопът и един глупав народ който да крадат.Имат медиите,парите ,енергетиката и артистите до най- високо ниво.
80
2
 
2
 
! Отговори
СтарСДС-ар преди 2 години
Долу комуниста Радев, Само СДС.Всички стари СДС-ри да се съберем и пометем комунистите.
79
0
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Не гласувам за Политически Импотентни люде.
78
5
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 2 години
До Анонимен 91: Има някаква истина в казаното долу, но разговорът за напускането на ЕС и НАТО е много сериозен и от стратегическо естество. Нужна е алтернатива (икономическа и военнополитическа), каквато към момента липсва. Засега трябва да изчакаме на standby, докато дезинтеграцията на ЕС не стане очевиден факт. Нужни са умни глави обаче, не като сегашния президент и неговото правителство, а не си спомням да сме имали досега президент от такъв калибър - визионер и лидер.
77
2
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Радев, колкото и да се правиш, нямаш полезен ход. Няма как да избегнеш народната любов наесен с цените на тока и парното, ковид кризата, мигрантите, фалитите и прочие. НЯМАШ ИЗХОД! Но този път протестът ще бъде ИСТИНСКИ, НЕ ДУБАЙСКИ! А, приятелски съвет: провери цените на авиолиниите (защото нямаш самолет) и виж там кой какво ти говореше навремето за "Грипените" да те уредят с някоя дача в северните провинции.
76
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез хора не са добре с главата . Нали който го вземе мандата ще го бият с камъни хората. Трябва да се прекрати еврог.ейско робство за да се промени нещо . От към Брюксел се свива потреблението за да се спасява нечии бизнес. А точно свиването на потреблението ще убива все повече бизнеси .Проблемите са от най високо естество . Няма как да се правят реформи без да се напусне ЕС ;) Всичко друго е гола европропаганда която направи телевизиите ни напълно не годни за гледане като през соца ;)
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев,сдърпай им ушите и да се Обединяват Веднага ! инак банкянския пак ще ни друса с 200 !
74
2
 
18
 
! Отговори
Очевидното преди 2 години
тоя Христо е абсолютен лаладжия - много говори, а нищо не казва. Човек остава с впечатление, че всъщност основно мрънка без да знае какво точно иска. Не мога да си обясня какви хора са гласували за него, че е в момента в парламента
73
1
 
21
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 години
И М П И Й Ч М Ъ Н Т !!! ВЪН ОТ ПРЕЗИДЕТСТВОТО ВЪН! КОМУНИСТИЧЕСКАТА *** И СЛУГА НА КОСТОВ, ПРОКОПИЕВ И БОЖКОВ !
72
2
 
21
 
! Отговори
Що правиш така преди 2 години
Бе Ице как може да искаш подкрепа от хора, с които до преди два дена се плюехте по всички възможни канали. Такъв нагъл лицемер като теб отдавна не се беше срещал.
71
2
 
17
 
! Отговори
Росен преди 2 години
Твоите залози в покера, който играеш повече от 1 година са пълен банкрут.Да ти имам самочувствието селянино от Славяново.За политик не ставаш,само рушиш .Лекувай си болезнената страст към властт,защото само мълчиш всичко
70
3
 
19
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 2 години
Христо Иванов пак иска с чужда пита помен да прави....
69
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и какво от това няма да има Правителство нали това искаш бе Ушат демагог що го бъэикащ Ристе бръдатия той и така си е сбъркан по цели нощи не спбълнува че вече естанал Мин.Предстл.
68
1
 
21
 
! Отговори
Алчни въшки... преди 2 години
Ааааа май някой се притесняват повече за келепиреца и кокала, който им се изплъзва и запяха нова песен за КРИЗАТА!!! ЖАЛКИ СТЕ!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС!!! Безпринципни дребни кариеристи, които калкулират само далаверата, сдружавайки се и дявола (БСП) дори!!! Гнусно, грозно и безпринципно поведение, което ще ви закрие.