Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша

Президентът и шефът на ПГ на ГЕРБ си размениха остри реплики
17 авг 2021 11:12, Красимир Ангелов
170
Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша
Снимка: БГНЕС

Няма нужда от допълнителни консултации с ПГ на ГЕРБ – когато ни връчите мандата, ще го върнем в рамките на същия ден, увери председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в началото на вторите консултации при президента Румен Радев.

От своя страна президентът отвърна, че това е облекчение за него, съобщава БГНЕС.

Още по темата
Още в началото на разговорите, които са с цел да се изчерпат всички възможности за формиране на редовно правителство в рамките на 46 Народно събрание, Радев и Атанасова размениха остри реплики.

Независимо дали дадена политическа сила в парламента се е обявила за опозиция, или има амбициите да участва в управлението на страната, всяка парламентарно представена политическа партия трябва да има ясни позиция и ангажимент по тези въпроси, които касаят всички българи, касаят възможността да преминем устойчиво през предстоящите кризи, касаят бъдещето на страната, каза президентът и поиска ГЕРБ-СДС да му посочи как виждат формулата за съставяне на редовен кабинет.

"Мястото на темата за актуализация на бюджета е в парламента. ГЕРБ остави финансово и икономически стабилна държава", добави Атанасова и подчерта, че месеци наред опозиционните партии и лично президентът са твърдели обратното.

"Преди година също имахме COVID криза, г-н президент, също се справяхме с редица предизвикателства. Надявам се, че мигрантската вълна не е забравена, а правителството на ГЕРБ се справи и с това. Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. Тези партии с такива намерения застанаха пред своите избиратели през април и юли. Сега е ред на тяхна отговорност, а на ваша, г-н президент. Тези партии се родиха под вашия юмрук тук на площада", заяви още Атанасова.

Как се справихте с COVID-кризата си личи по това, че хиляди българи загубиха живота си по време на вълните, които вие уж управлявахте. Умираха по линейки и стълби на болниците, контрира от своя страна държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
2
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 2 години
Днес РР говори "народа си даде мнението на изборите".Партията която го подкрепи на кое място е в класацията ?
139
4
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 2 години
Радев за каква здравна криза говори ? Ако е за "манипулативния вирус" нещо му изневерява паметта....качи ги на Шипка ,после за някаква смъртност говори ...
138
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде на следващите избори ГЕРБ под чертата!
137
3
 
2
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
С КАКВИТО БУКВИ СИ ИСКАМ С ТАКИВА ЩЕ ПИША, ТРОЛОВЕТЕ НА ГЕРБ И ГЕРБЕСТИТЕ САЙТОВЕ ПРАВОПИС НЕ ГЛЕДАТ.
136
3
 
1
 
! Отговори
до 138,139 140 преди 2 години
В българския има правила за малки и главни букви....или не си чувал за тях, жалко, 1 ви клас
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 143,.........ти невменяем ли си бе, кой се прави на интересен пръв, Деса Поетеса и ти какво искаш да и каже, браво моме.
134
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев леле и за ротен командир не става. Заядлив като дърт съндък. Импийчмънт. Държавата не ти е военно поделение откъснато някъде в изолация.
133
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алтернативата до кога ще я чакаме да направи нещо полезно за народ и държава ? Радев мънка едва, едва. Като каза, че ГЕРБ са виновни, че са умрели хора от ковид не повярвах на ушите си. Видя ми се много ограничен.
132
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" хиляди българи загубиха живота си по време на вълните, които вие уж управлявахте." -каза Радев. Сега ще проследим как Радев и Кацаров ще се справят с ковид- кризата и ще обобщим след година.
131
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФИГУРАНТЪТ НЕ ГОВОРИ- ТОЙ ПРЕЦЕЖДА ДУМИТЕ- ЗЛОБЕН, ЗЛЪЧЕН, ПРОТИВЕН.
130
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФИГУРАНТЪТ НЕ ГОВОРИ- ТОЙ СЪСКА КАТО ЗМИЯ...
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБЕСТИЯТ МУТРОБИЗНЕС ПОМПА ИНФЛАЦИЯТА И ГЛЕДА ДА НЕ СЕ АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА - ВЪН ВСИЧКИ ГЕРБАВЦИ ОТ БОРДОВЕТЕ!
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РАДЕВАТА ХУНТАГЕРБЕСТАТА ХУНТА, ПИШЕТЕ СИ КОЛКОТО ИСКАТЕ ЗА РАДЕВ, МАЛКИ СТЕ ДУЛОВСКАТА ПРЪЧКА НИЩО НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ ОСВЕН ДА ГОВОРИ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ.
127
0
 
2
 
! Отговори
до 134 преди 2 години
ооо миличък, Радвв ли връща кухи мандати
126
0
 
4
 
! Отговори
до РАДЕВАТА ХУНТА преди 2 години
абе чукк, Радев ли ти е виновен че два пармамента 5 месеца не могат правителство да направят, той няма полза от служебно правителство при президентски избори, ама де толкова акъл да го проумееш.
125
6
 
5
 
! Отговори
РАДЕВАТА ХУНТА преди 2 години
ФИГУРАНТЪТ НАПРАВИ ПОГРОМ НАД ДЪРЖАВНОСТТА С ТОВА "ПРАВИТЕЛСТВО"- ДА ГИ ИЗБРОИМ- ОНЯ С КОВЧЕЗИТЕ, ДРУГИЯТ ДЕТО" Е ГОЛЯМ ИЗМАМНИК, НО МНОГО УМЕН", СЛЕДВАЩИЯТ С ФИРМА НА АДРЕС В БОРДЕЙ И НЕ ПЛАТИЛ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ОТ 1 500 000ЛВ ДАНЪК КЪМ НАП НО ШЕФ НА НАП, ДРУГИЯТ С ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО И С НЕВАЛИДНИ АКТОВЕ, ЕДИН ПРЕГЪРНАЛ ЗДРАВО ДАМАДЖАНАТА И В СЛЕДСТВИЕ НА ТОВА ЧЕСТО Е В ДЕЛИРИУМ...ЕТО ТОВА ИЗЧАГЪРТА ГЕРБ.
124
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше първа ханъма на миналите избори и правителство не направи! Сега е втора ханъма и пак бяга да се скрие в харема на Ердоган! До кога бе ханъма ще се криеш? Безгръбначна, страхлива ханъма! Излъга всичките си 9% гласоподаватели! Как може да има още толкова предатели, че да гласуват за една страхлива бабка като борисова? Къде ви е достойнството, че да гласувате за безгръбначна ханъма?
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изпълзява от харема Боко ханъм и да прави правителство! За какво се явява на избори ако няма да справи правителство? Излъга всички 9% на хранилка в групировка гроб, че ще ги уреди, а сега се покри в харема да я пълнят афганистанците! Къде си *** жено Борисова, нали се казваше, че си мъж, а се скри като шутка в харема! Прави правителство и стига си се жалвала! Ако няма да справи правителство да не се явява повече на избори!
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако Боко е коня то Деса е жабата в Герб
121
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко е простичка милата, така и не разбра че има национални интереси и приоритети и ако помагаш да се решват само печелиш в очите на хората.