Радев връчва мандат за кабинет на ГЕРБ-СДС утре

Очаква се той веднага да бъде върнат обратно на президента
Обновена: 19 авг 2021 15:34 | 19 авг 2021 15:34, Веселина Йорданова
71
Радев връчва мандат за кабинет на ГЕРБ-СДС утре
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател на ГЕРБ-СДС на 20 август, петък, в 9.30 часа на "Дондуков" 2.

Още по темата
Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Съгласно конституционната процедура президентът ще връчи мандат на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание.

Очаква се това отново да е Даниел Митов, който да върне мандата веднага на президента.

От ГЕРБ-СДС дадоха заявка, че ще обявят проектоправителство, но няма да търсят съгласие за него, а настояват за бързи избори.

След това по процедура президентът трябва да връчи третия мандат на избрана от него парламентарна сила. Коя ще е тя, за момента не е ясно, но с това се изчерпват шансовете за кабинет в рамките на този парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
2
 
! Отговори
Илиана преди 2 години
Г-жо Илиева, ако се забрани на работещите в чужбина да гласуват това означава край с нашата държава. Мафията и без това е с огромни пипала, които ще трябва да се изкоренят узбоснови. Плюс това работещите в чужбина внасят данъци в държавата, както и валута. Това което вие предлагате е просто немислимо.
44
4
 
3
 
! Отговори
Илиева преди 2 години
Да се забрани да гласуват българите работещи в чужбина за чужди държави. Да се гласува само в България.
43
0
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До ПолитологТц, мандатите на Пламен Узунов свършват в краят на октомври;)))
42
4
 
12
 
! Отговори
щерев преди 2 години
Време е някой да изхвърли ***...Това само ГЕРБ може да го направи и г-н Борисов да им покаже виж как се прави и управлява държава..ха.ха.ха
41
1
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 2 години
Трябва да свикнем с това, че докато ИТН не станат трета или четвърта партия по брой депутати ще имаме поне по три пъти парламентарни избори на година. Какво да се прави, парламентарната демокрация има недостатъци, но по-добра от нея не е измислена.
40
2
 
14
 
! Отговори
РАДЕВ ДЕЙСТВА... преди 2 години
ДО ЗИМАТА - ЩЕ Е УУМЪРТВИЛ ОЩЕ 200 000 СИМПАТИЗАНТИ НА БСП..
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, държавата е пълен батак, инфлацията завъртя всички цени на горе, тези си играят на мандати.... ц ц ц ц ц
38
19
 
8
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Харесва ми как президента спокойно, хладнокръчно изгирава ходовете, с точността на грос майстор. Предвидил е президентските избори да са в края на Октомври, където след силна кампания да спечели 2-ри мандат, и вече около 15-20 Ноември може да са парламентарните, на които я се явят 35-40%, я не. Следва почти същата конфигурация и служебното правителство на Радев ще ни управлява поне до 4-тите избори през Февруари- Март 2022г. ГЕРБ-ерастите могат да си пишат глупостите. Вече не пречат на никой.
37
8
 
5
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Анонимен 42: Народното събрание ще има време да работи колкото е необходимо за да се приемат нужните на държавата закони, а след това ще вървим на избори. Третият мандат ще бъде даден (най-вероятно) на БСП, а те няма да го върнат докато поне спешните закони не бъдат приети. Конституцията не ограничава времето за връщане на мандата от третата парламентарна група - Чл. 99 (3). Така че време ще има (колкото и да препират гербаджиите).
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е щом думата Меsти ви притеснява ......
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдератора, не мести цифрите 044 пишеше на 043, който стана 043, стига с ефтинни номера. не ви ли учат да броите до 50?
34
5
 
15
 
! Отговори
Дони преди 2 години
Пълна карикатура, която така си е повярвал ,че си прави каквото си иска-нито спазва Конституцията,нито закони.Тоя трябва да си получи това което заслужава-само като си помисли за власт и да почне да му се повдига.Негодник злобен и болен за власт
33
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен043, май ти не си наясно: С всички главни се пише само в един случай в такава медийна суб-категория - познай в кой: имаш три опита. Конституцията я прочети пак - в частта "Избори", и в издание, което е валидно към днес! Там всико е написано ясно, дори за випонoаджий като теб и каскета, с ветеринарно образование, пардон пара-юридическо.
32
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Както вървят нещата, ще дойде ден да се замислим дали не е по-добре да създадем Четвърто българско царство и да възстановим Търновската конституция.
31
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тамън НС започна да работи по някакви закони, от вчера и с месец закъснение, и хайде - рулетката се извърта и го закриват. Дори 9 дневното фиаско на 45рия парламент имаше комисии на 2рия ден.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Препоръка!.....ами тогава лично фигуранта трябва да ги поведе, с гордо вдигнат юмрук и в шпалир последвант от паважните партии и служебния кабинет! бойко ще затвори вратата след тях!
29
15
 
1
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Анонимен 35-36: " Давай да вървим на избори"? И закъде да бързаме? Има 40 законопроекта внесени в Народното събрание, на първо място - актуализацията на бюджета. Иначе няма да има пари нито за Ковид, нито за подпомагане на фирмите, нито за актуализация на пенсиите. Депутатите трябва да имат време да работят, дано свършат и нещо полезно. От серийно провеждане на избори никой няма да спечели, най-малко избирателите. Бойко и гербаджиите бързат, защото си мислят, че от проблеми ще спечелят.
28
13
 
4
 
! Отговори
Кренвирши герб преди 2 години
Смятам за редно - освободителят на - Бьлгария от мутренското робство един ден да застане в историята справедливо до - Левски и Ботев
27
25
 
4
 
! Отговори
Либертадор преди 2 години
Президент Радев - освободителят от гербаво иго, много по-тежко от турското!
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шапката как бави нещата... не е истина. За тоя човек плащаме 110к годишна заплата, без разходите за обслужване... сами смятайте.

Спонсорирани публикации