Министър Светлан Стоев пред НАТО: Ще приемем до 70 афганистанци

Министрите на външните работи на страните-членки на Алианса проведоха видеоконферентна среща
Обновена: 20 авг 2021 19:29 | 20 авг 2021 19:26, Анисия Иванова
79
Министър Светлан Стоев пред НАТО: Ще приемем до 70 афганистанци
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Република България Светлан Стоев обсъди последните развития в Афганистан на извънредна видеоконферентна среща на министрите на външните работи на страните - членки на НАТО.

Българският министър изрази благодарността си към съюзниците, осигуряващи в тази сложна ситуация безпрепятствено функциониране на летището в Кабул и гарантиращи безпрепятственото напускане на Афганистан от гражданите на съюзнически и партньорски държави, както и на афганистанци, сътрудничели на международните сили.

Министър Стоев информира също така колегите си за решение за приемане на до 70 афганистански граждани. Той подчерта необходимостта от извършване на обстойна равносметка на развитията в Афганистан и възможните последствия за сигурността, сред които нарастване на терористичната заплаха и нелегална миграция.

В хода на срещата съюзниците бяха единодушни, че народът на Афганистан заслужава достоен живот в сигурна и стабилна държава, надграждайки постигнатото в политическата, социалната и икономическата сфера през последните две десетилетия, съобщиха от МВнР.

Бе отправен призив за формиране на приобщаващо и репрезентативно правителство с пълноценното участие на жени и малцинствени групи, което да изпълнява международните ангажименти на Афганистан, да спазва правата на човека и принципите на върховенството на правото и да гарантира, че Афганистан никога повече няма да се превърне в убежище за терористи. Съюзниците потвърдиха решимостта си да продължат борбата с тероризма.

Срещата приключи с приемане на съвместно заявление на министрите за Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То в Европа вече няма достоен начин на живот ... той ми говори за Афганистан.Айде стига с цирковете и лицемерието... България се изпразни от мизерия и корумпирани парцали.Говори ми за достоен начин на живот.На едни не им стига за самолет за други за хлеб!!!Ега си и подигравката с народа!!;
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приемете ги. Ама ги пратете във някоя циганскааа махала, като Столипиново. Набързо ще се върнат в Афганистан.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 ама не афганистанеца, а афганистанки! И какво? Съгласиха ли се? Защото не чухме нещо такова.
10
2
 
7
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Да се надяваме да не ни принудят на повече, че знаем никаквото преговаряне на онова грозното от граб. И тъй като са свикнали само на ДА, и татко ердоган каза, че не ги искаааа. Та... дано греша. Но макарон не го виждам да се съгласи и на 70 дори... Дано да удържим на натиска. Естествено - това се случва и с дементното съдействие на бай Гън , който удобно е оставил 8500 военни коли и техника. Да ни е честит провала на САЩ.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще приемаме, натоварете жени и деца от тия, дето са най-закъсали и не ги пускат защото нямат необходимите документи за пътуване и хамериканците "благосклонно" им искат по 2хил долара! Да им покажем как се прави! А мъжете ги оставете да си стоят там и да защитават страната си!
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 афганистанеца е равно на 70 изнасилени жени. Да? Не? Решавайте!
7
3
 
13
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Който е служил в армията е наясно,че не може да изпитва уважение към дезертьори!
6
2
 
15
 
! Отговори
Афганистанки преди 2 години
На Афганистанките съм навит. Афганистанците да ходят в Германия
5
1
 
10
 
! Отговори
Ами преди 2 години
ние и толкова с КОВИД поканихме - помните, предаваха го по всички ТВ канали, как Ананиев с Китайският Посланник посрещаше Вирусоносителти от Китай на Летище София и им осигуряваше безпрепятствено влизане в България - така КОВИД дойде, но Отговорност на Ананиев не се търси. Така, ще си вкараме и Джихадизъм - нека съвсем Направим страна на Ад под Небето!!
4
2
 
24
 
! Отговори
Странджата преди 2 години
Сега клип с прехвърлено бебе през ограда преди с удавен дете в морето! Алоооо я стига с тая пропаганда който иска брадати пръчове да си ги взима лично в къщи !!!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приемате жени и деца, не тези 20 - 30 г. мъже със странно виждане за живота и манталитет от 18 век.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се приемат афганци, но само християни с висше образование и то - жени!
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо да ни отговорят от канадското посолство, после да се натягаме за афганци.