Заведенията готвят големи протести заради новата заповед на МЗ

Те ще я обжалват
20 авг 2021 12:55,
283
Заведенията готвят големи протести заради новата заповед на МЗ
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на заведенията готвят големи национални протести от следващата седмица. Причината за недоволството е новата заповед, подписана от здравния министър Стойчо Кацаров, съобщи председателят на браншовата организация Ричард Алибегов.

Той допълни, че още днес нареждането, според което обектите могат да работят на повече от 50% капацитет само ако персоналът и клиентите са ваксинирани, преболедували или с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди посещението си.

"Ние сме в стачна готовност. Прави се организация за следващата седмица за национални протести. Не разбирам защо този човек, след като целият сектор в туризма му иска оставката за очевидно несправяне със ситуацията, той продължава да стои на министерския пост", заяви Ричард Алибегов. Той е против ваксинацията на персонала насила. Това ще остави заведенията и без клиенти, коментира още Алибегов, цитиран от БНР.

Още по темата
Заповедта на здравния министър засяга и служителите на администрациите. Те трябва да работят с до 50% от служителите си присъствено, а останалите ще са от дистанция. В столичния район „Триадица“ организацията е направена още от тази сутрин, каза кметът Димитър Божилов.

"Има и проследимост кой служител кога физически си изпълнява задълженията и по този начин всъщност ние контролираме и работата на служителите, които работят дистанционно", поясни той.

Останалите служители са с плаващо начало на работния ден между 7:30 и 10:00 часа, за да се избегне струпване.

Заповедта на министъра обхваща и присъствени обучения и семинари, културни прояви, като кино и театър, спортни състезания с публика, посещения на зали за спорт  и СПА центрове, детски центрове с организирани занимания за деца, игрални зали и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
3
 
11
 
! Отговори
Та преди 2 години
Питам го едно рестрантьорче защо крие ДДС-ТО, като печалбата му от една салата която е 7 лева му е 500-600%, той ми вика - ми що па не взема още 20%. Правете си сметка кви бизнесмени са. Той клиента нали си ги плаща тези 20% защо просто не ги преведе на НАП па да си прибира останалите 600%.
230
3
 
22
 
! Отговори
Доктор Охболи преди 2 години
Алибегов две години не спря да реве за пари. Следващия да влезе
229
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се пълнят заведенията, само ако 70% от музиката е чалгата на Слави!
228
5
 
2
 
! Отговори
Georgi Demirev преди 2 години
Направо ми иде да си пусна Pink Floyd-Another Brick in the wall. НЯМА ТАКЪВ ФАШИЗЪМ. Скоро бях в Италия, без green pass, не може да влезеш в музей, в ресторант само отвън. Обмисляли го за публичния транспорт. Скоро, за дс си вляза в хола , ще ми трябва PCR тест или ваксина. Много ми е интересно да видя как никой няма да я спазва и тая простотия тука.
227
8
 
7
 
! Отговори
без думи преди 2 години
преди Бойко им даде пара да си седят в къщи с 60/40 или да работят с бонуси първа линия топ. радев им отне всичко, отне бъдещето на децата (
226
6
 
4
 
! Отговори
жалкия фигурант преди 2 години
радев и слави трифоноф ги излъгаха, гориха маски викаха няма ковид, а сега им забиха наж в гърба.
225
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така им е наредил Боко. Трябва да има хаос за да се върне пак той и да продължава да си пълни чекмеджето а ние да сме най-бедни в Европа.
224
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да усети намаление на цените след като им свалиха ддс на 9%? Справка Слънчака 32 лева сух спаружун бургер и 12 лева удавени във воняща мазнина картофки.
223
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия тарикати да почнат да си плащат на персонала осигуровките - реалните и тогава да имат искания към държавата а не да мамят държавата а да искат подкрепа.
222
2
 
21
 
! Отговори
W преди 2 години
Е няма такава нахална *** като бг кръчмаря. Масите са 150% не на 50%, ДДС на 9%, храната и обслужването под всяква разумна критика, а за хигиена само може да си мечтаем. Затваряй!
221
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
готвят протести заради бойко- хаос той обеща и най-верните му храненичета излизат да цаливат ръка или квот там им подаде
220
13
 
5
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Аз съм последния, който ще адвокатства служебното правителство и некадърния му здравен министър, но тези с протестите са тотално изперкали. Но наистина е забавно обркъжението около Радев да се пекат на огъня, който разпалваха под ГЕРБ :)
219
5
 
25
 
! Отговори
Симо преди 2 години
Какво прави една т.нар. ,,сервитьорка"?Хили се за бакшиши,докато нейна връстничка учи медицина.Какво прави един барман?Продава алкохол на невръстни деца и застаряващи ергени,докато една жена на средна възраст мие входове да издържа трите си невръстни деца.Какво прави собственик на такова заведение,докато хирург оперира 8 часа пациент?Сменя си джипа всяка година.Да,лесни пари се правят от дискотеките,но всеки млад човек трябва да е наясно,че това занимание е до време и да има алтернатива.
218
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще затрие България !
217
5
 
27
 
! Отговори
отврат преди 2 години
Нагло, долно, нахално кръчмарско племе. Предлагам целия български народ да се мобилизира да ги изхранва, да им яде вирусите, бактериите и гнусните манджи.Единствени имат 9% ДДС , а и него не плащат.
216
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък не съм съгласен, уж на 50%, а всичко е претъпкано. Елате на морска гара Варна, да видите за какво става реч. Опашки пред заведенията всяка вечер, маси само с резервация. Данъка им 9%, цените убийствени, 200 г. сафрид 11,90 - най евтиния вариант, бира под 3,50 малка наливна няма. А само реват! Аз не съм ОК като родител, децата да си стоят в къщи online/евентуално/, а заведенията да са претъпкани и само да реват, не се наядоха!
215
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам на протестите , всеки с камък в ръка и бой по търтеите. Който и да удариш няма да сгрешиш, все носи някаква вина за тази пандемия. Колкото повече ги търпим, толкова повече ще страдаме . Защо да храним тези 240 търтея, като те само крадат и лъжат народа?
214
6
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Къде бяха тези смели протестиращи кръчмари по времето на Винету? Все си виках по времето на Винету, тези собственици на заведения и персонала ще се вдигнат и ще протестират. Аха, аха да протестират, но не протестираха. Падна Винету, сега са по-смели и от най-смелите, защото знаят, че Президента не бие. не ти праща НАП и РЗИ и всички възможни бухалки ако си надигнеш главата.
213
2
 
2
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Адресите семействата с снимки на всички държавни псенца и бок луци да се разлепят навсякъде из всеки квартал.Джихад до последен дъх за майка България въоръжена война с/у *** на Сатаната
212
4
 
7
 
! Отговори
Xaxa преди 2 години
Не разбирам на кого са им притрябвали заведения? Ако не можеш сам да си направиш веселото тогава пиенето по кръчмите е безмислено.