Радев: Шипка е и символ на битката, която водим в сърцето си

Президентът с реч на връх Шипка по повод 144 години от Шипченската епопея
Обновена: 21 авг 2021 14:40 | 21 авг 2021 12:50, Петя Славова
390
Радев: Шипка е и символ на битката, която водим в сърцето си
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев участва в честванията на паметника Шипка. Държавният глава прие почетният строй, с който започва и официалната церемония по отбелязването на 144 години от Шипченската епопея. Днес няма да има възстановка на боевете.

"Пета поредна година съм тук, заедно с вас, на това свято място, което обединява народа ни. Тук сме заедно в жегите на август, и при виелиците през март. Вие ми давате силата да вървим напред", заяви президентът Румен Радев на връх Шипка по случай 144 години от Шипченската епопея.

Още по темата

"Шипка е чутовен подвиг на българските опълченци и българските войни, които заедно отстояха прохода. Но Шипка е и символ на онази битка, която всеки българин води дълбоко в сърцето си. Битката между страха и смелостта, между малодушието и доблестта, между егоизма и родолюбието, в която се решава личното и националното ни бъдеще", заяви държавният глава.

"Всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и нашите освободители. Да живее България", обяви още Румен Радев.

"Преди 144 години на този връх се решава изходът от Руско-турската освободителна война и съдбата на България. От тогава всяка година, поколения наред, хиляди българи от всички краища на Родината изкачват Шипка, за да отдадат почит пред паметта на онези, на които дължим свободата си.

Нямам грам съмнение, че всички ние заедно, с общи усилия и солидарност, ще победим страха, колебанието, унинието, за да може да просперира България. Защото никой не може и няма сила, която да спре осъзнатите хора по пътя към свободата.

Благодаря на всички участници в похода към върха за извървените километри, защото всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и на нашите освободители! Да живее България!", каза още в словото си президентът, цитиран от БГНЕС.

Какво още каза президентът вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
27
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Абе , за 15-бона/месечно , и аз мога да говоря , далече по-големи безмислици и клишета ,бе.......САМО МЕ ИЗБЕРЕТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ....ха,ха,хаааааааааа
226
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На руските бедняци им промиват така главите, като всяка минута им набиват в главите, как външния враг ги дебне, и че те са в състояние на постоянна война. Пускат им по цял ден пропаганда и филмчета от ВСВ, а в центровете на градовете им са курдисани навсякъде отпадъци още от 45та година (когато не падне някой безаналогов *** направо от небето, де). И тоя шапкар се порбва да мобилизира така еУектората, но то от техния не останаха много, пък сега покрай ковида съвсем :)))))
225
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъдещето на България е в обединението на лидерите на комунистическите кланове. ***, Бойкикев и Галевица трябва веднъж завинаги да се разберат за порциите!
224
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо комсомолците от ДБ и Лодкаря подкрепят КРадев ?
223
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам и позор е това чучоло да ни приветства. Върви си в Русия, там да крадеш и лъжеш!
222
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шипка е чутовен подвиг на българските опълченци и РУСКИТЕ воини Нали не забравяте , че на Шипка са се сражавали Орловският и Брянският полк, ръководител на отбраната е бил ген.Столетов, а на помощ са пристигнали 2-а и 4-а бригада?
221
3
 
25
 
! Отговори
Какви битки, преди 2 години
Радев?ЗА еврАЗИЯ ЛИ?МИСЛЕТЕ за България!ОБЪРКАХТЕ Я!Трябваше да обединявате, а сега по ВАША вина НЕ се събират хора за ПРАВИТЕЛСТВО!!И какво ще правим???С Вдигнат юмрук видяхме какво докара 9.09.44РАЗРУХА.Градивност, Интелигентност, Духовност е нашето бъдеще!
220
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този има одобрението на 60% от българския народ? Не го вярвам, статистиците да си коригират данните.
219
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
157 Обади се на Карбовски.
218
4
 
31
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
До АнонименЯвно цигарения митрополит Киро Гундяев яко му е набил канчето!
217
3
 
35
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
Само някои от националните предатели водят битка в сърцето си, защото явно ги гризе съвестта, но повечето от тях продължават, необезпокоявани от никого, да служат на Кремъл.
216
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
183 Комунистите си присвоиха не само честванията на Шипка, но и борбата срещу фашизма.
215
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чебурашка "Радев, коя е твоята родина-майка България или Русия?" Ами, той отговори на този въпрос, макар и да беше без да иска, като каза следното в речта си: " "Всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ." Ъммм, другаря Радев явно не се смята за част от "бългрския народ". Можем само да предположим, че в такъв случай се има за част от руския народ, тъй като нали уж руснаците ни били освободили.
214
3
 
30
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, СЪВЕТСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ИЗБИВАХА БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ! СЪЩИТЕ СЪВЕТСКИ ТЕРОРИСТИ КОИТО ДНЕС СА СОЦИАЛИСТИ И РУСОФИЛИ, ВКЛЮЧАЯ И РУМЕН КЛИЗМАТА.
213
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям глупенедер излезе тоя, нямам думи.
212
2
 
29
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 години
ЖАЛНИ СТОНОВЕ ПРОРУСКИ ЩО ЗВУЧАТ ОКОЛО МЕН, КАТО РУСКИТЕ ПАРИЦИ ЩЕ ПРИТИХВАТ ДЕН СЛЕД ДЕН
211
2
 
31
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
До ЧебурашкаСмея се с глас като гледам пръдливия напън на нашите съветски пенсионери към изграждане на проруски режим в путински стил. Видели жабите че подковават коня и вдигнали крак. Но все пак не е и толкова смешно защото тези психопати ще фалират страната, повече от това не могат.
210
1
 
19
 
! Отговори
До Чебурашка преди 2 години
Хаха, ако можех бих ти сложил поне 10 плюса, право в десятката !
209
1
 
22
 
! Отговори
РАДЕВ преди 2 години
До ЧебурашкаРУСИЯ, ПУТЛЕРУСИЯ
208
2
 
36
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Радев, коя е твоята родина-майка България или Русия?