Радев дава на БСП третия мандат за кабинет

Социалистите ще го получат в петък
Обновена: 26 авг 2021 15:15 | 26 авг 2021 15:07, Веселина Йорданова
203
Радев дава на БСП третия мандат за кабинет
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи трети проучвателен мандат за съставяне на правителство.
 
На 27 август, петък, от 9:30 часа президентът ще връчи третия проучвателен мандат на третата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание "БСП за България", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На практика това е изборът на Радев, тъй като досега той беше длъжен да връчи мандат на първата и втората по сила партия в парламента.

Това е и последната възможност за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.

Досега ИТН обявиха, че ще бъдат в опозиция, а от "Демократична България" многократно са казвали, че не могат да подкрепят правителство с мандат на социалистите.

ГЕРБ пък настояват за бързи избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: БСПРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
Орлин Соколов преди 2 години
Всичко се върти около газопроводите и АЕЦ-Белене.Въртят,сучат и все към Кремъл гледат.Комунистът е безродник,идеологията му е да се подложи на всеки със власт и пари,пък ако ще и майка си да продаде.
164
0
 
7
 
! Отговори
истина преди 2 години
Слави не иска редовно правителство, Радев не иска редовно правителство - докога ще си играят игричките на гърба на народа. Радев ако искаше наистина да направи нещо, нямаше да връчи мандата на БСП. Всичко е цирк и измама за пред хората.
163
0
 
9
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Първият самопровъзгласил се за втори мандат Президент на България. На военен не трябва да се дава власт. Демокрацията им е чужда.Немислимо е още един мандат да му слушаме клишетата.Време е да понамалим малко военните паради,остатъци от комунизма.Половината мандат го изкара по паради и парадчета.
162
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изборите до дупка са чудесно нещо ... Така служебното правителство ще чегърта до пълната ви анихилация, герберастчета ...Не ни трябва редовно правителство ...Анихилация, гербери ..
161
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е най слабия президент-Кашата която е в момента е забърка той.Страх го тресе за втория мандат.Фуражките са наплашили журналисти и политолози - за да го величаят,но този е вреден за България.
160
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
За Радев няма да гласувами роклички на Деса да купувам,а вицето да продължи да си лежи, да прави килограми и тежи!
159
15
 
3
 
! Отговори
Радевист преди 2 години
Радев най-великият ,най-достойния ,най-справедливия и най-социалния президент кайто сме имали някога .В сравнение с предишното пл.у-же -ко подобно същество Радев изгря като ярка звезда на политическия небосклон .Докато Радев се въздига крадливата банкянска мутра залязва ,Докато БСП набира мощ ГЕРБ се разкапва ден след ден.Слава ген.Радев унощожи мутрите и олигарсите започвайки от техния мачкащ таралежи тартор!
158
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Само погледнете как гледа "държавният глава " ! Гледа не като пръднал , а като на.***.н ! Той така вони вече , че се усеща чак в Турция. Тоя мизирабъл щял да "дава" властта на БСП !!!! Това ако не е тапигьозлък ,здраве му кажи ! Интересно защо досега не му е поискан импийчмънт от съда ????!!!! Фигурантът погазва демонстративно конституцията и се кефи на бездействието на държавата !!
157
1
 
9
 
! Отговори
бащицата преди 2 години
...ЕМИ ИМАМЕ СИ ВЕЧЕ И ЦАР КОЙТО РАЗДАВА ВЛАСТ И УПРАВЛЕНИЕ- НЪЛ ИСКАХТЕ ДИМУКРАЦИЯ- ЕЙ ВИА НА
156
1
 
9
 
! Отговори
Гигов преди 2 години
След като се наиграят пред погледа ни мижав,после борда ще свалят,държавата ще потрошат,на Елеонорада угодят и Путин да задоволят.
155
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после този и кабинета му ще си ходи.
154
0
 
3
 
! Отговори
gosho преди 2 години
napravyat li cherveno pravitestvo byagaite kum bankite ako imate neshto spesteno da teglite,che teya 12 godini gladna dieta.gechev mu svetyat ochite kolko banki ima za falirane ,toy ima opit v grabejite na chujdi vlogove
153
1
 
4
 
! Отговори
USA преди 2 години
182 ВАДИ ЛЕНИНА !
152
2
 
1
 
! Отговори
USA преди 2 години
ШАШАИ БАЦЕ ПРУЛЕТАРИЯТА ТАПАФ !
151
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маята увисна,сега ще си ляга с Кутев.Те и БСП имитират "промяна" след 2 национални катастрофи .Вероятно др.Гечев ще е министър на икономиката ,а сбъркания Я.Стоилов на правораздаването,другата марионетка и т.н.Нови избори ,другаре!И повече партии на " промяната " като хаджиите и пинокиевци да не припарват,че и чалгарите.Нови ,значи нови,ама къде са!
150
0
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Само така, Фигурант Урко. Я как хубаво си свил устнички като от планетата на маймуните :))) Не забравяй кой те е родил - БСП
149
2
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Вече станахме за смях в цяла Европа и в целия цивилизован свят. Всичките ни партии - станаха за посмешище. И как не разбират, че няма никаква полза от нови избори, пак ще се повтори тази конфигурация, и пак няма да има правителство! Тези пари, които ги гласите за нови избори, по-добре ги раздайте на пенсионерите!
148
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е тръгнало изборите ще почнат да идват по-често от цикъла на жените.
147
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай мандрата , пардон мандата на *** да се радват!
146
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите се крият зад социалната политика. За тях чуждия живот не значи нищо. Важното е да си построят комунизма.