Бозуков: Земеделците в Пловдивско ще получат обезщетения

Той се срещна с тях
Обновена: 30 авг 2021 16:27 | 30 авг 2021 14:03,
2
Бозуков: Земеделците в Пловдивско ще получат обезщетения
Снимка: БГНЕС

Земеделският министър Христо Бозуков се срещна с ощетените от градушката земеделци в Пловдивско. Той им даде обещание, че ще получат обезщетения във възможно най-голям размер.

Бозуков увери, че ще обърне внимание на всеки конкретен случай.

Той уточни, че трябва да се подават заявления в земеделските служби.

„Във възможно най-кратък срок направете заявленията до общинските служби „Земеделие“ днес или утре. Не оставяйте за края на седмицата, тези дни, първите дни, за да може да започне да се работи по въпроса, да идват на терен хората от службите, за да огледат нещата и да направят протоколите“, поясни земеделският министър.

Още по темата
Той не се ангажира, че стопаните ще получат 100-процентово обезщетение, както те настояват, но подчерта, че ще се търсят възможности компенсациите да са възможно максимални.

Запитан каква е причината да спре близо за час изстрелването на ракети, за да бъдат предотвратени евентуалните поражения от градушката, Христо Бозуков уточни, че паузата е била заради кацането в района на военен транспортен самолет от съюзническите сили.

Утре той ще се срещне с представители на Министерството на отбраната и тогава ще се запознае с конкретните причини.

Христо Бозуков започна заедно с производители от Ръжево Конаре да извършва оглед на поразените от градушката масиви край селото. Мостът, който беше блокиран от производителите, вече е освободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хора трябва да получан обещетения за провалената им реколта, но от този които е виновен да я плати или пак ще е от джоба на държавата. Кажете чий беше самолета заради който ще трябва да плащате .