МВнР: Евакуацията на българите в Кабул приключи успешно

И последният българин, потърсил помощ, е евакуиран
30 авг 2021 12:51, Красимир Ангелов
10
МВнР: Евакуацията на българите в Кабул приключи успешно
Снимка: БГНЕС

Операциите по извеждането на български граждани от Афганистан приключиха успешно, съобщиха от Министерство на външните работи.

Още по темата
От там казаха, че и последният ни сънародник, потърсил до момента съдействие за евакуация от Кабул, вече е на сигурно място и очаква завръщането си в България.

Министерството на външните работи изказва благодарност към чуждестранните партньори и съюзници за съдействието им при евакуацията на българските граждани от Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
France преди 2 години
Браво, Франция също приключи със своето евакуиране.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво правеха нашите печалбари там и защо толкова години им плащахме ?
8
3
 
1
 
! Отговори
Portugal преди 2 години
Помните ли как афганистанската армия, тренирана от години от американците, се предаде без бой на талибаните и се присъедини към тях? Същото е и с "бежанците". Реално те също подкрепят талибаните, но използват момента да отидат в Европа за пари. Затова 90% са мъже. Афганистан е дива, дива, дива страна с над 80% неграмотно ислямистко население .
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4 Не ги евакуират в Европа! САЩ ги транспортира всички до определени точки под техен контрол в Близкия изток ( тяхни бази или летища обикновенно), след което всяка държава от ЕС си ги прибира своите! Така е и с нашите сънародници!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 Хипотетично може би има и " още", но тези които са заявили желание да напуснат Кабул- са евакуирани! Примерно има американски граждани които са заявили желанието си пред американското посолство, че остават с бизнеса си в Афганистан- хора всякакви! Но в случая с евакуацията на масата американци и европейци, основна беше ролята на американските военни- техните военно транспортни " Херкулес" свършиха повечето работа, затова и благодарността е към тях
5
2
 
5
 
! Отговори
АК преди 2 години
Какъв го дирят българите там? Ах, да бе, помагат за спасяване на мира.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1:Защо ги евакуират в Европа? Защо? Малко джамии ли имаме, или малко забрадки?
3
3
 
5
 
! Отговори
АФГАНИСТАНЦИТЕ преди 2 години
не са лоши хора, трагедията им е че са станали мюслюмани
2
4
 
5
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Да видим. Уж беше приключило преди 10 дена и изведнъж се оказа, че имало още.До 1:Не ми ги хвали американци к немци- евакуираха хиляди башибозук, без документи, без нищо, а си зарязаха своите хора. Имало около 300 немеца останали там и не можели да евакуират. Изведоха що оrKI от зор да се покажат на света колко са хуманни и си осъдиха своите на смърт.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на Американците и англичаните, техните военни самолети евакуираха над 100000 души за по малко от 2 седмици!

Спонсорирани публикации