МВнР призова да не се огласяват подробности около евкауацията от Кабул

Четирима български граждани ще бъдат изведени от Афганистан до часове
20 авг 2021 14:48, Нели Христова
9
МВнР призова да не се огласяват подробности около евкауацията от Кабул
Снимка: БГНЕС

МВнР не е преставало през последните дни да работи активно за изтеглянето на българските граждани от Афганистан, като тяхната евакуация е наш непосредствен приоритет, посочват от министерството.

В условията на непрекъснато променяща се, сложна и несигурна обстановка МВнР информира своевременно българското общество за хода на евакуацията, при строго съблюдаване на сигурността на засегнатите граждани. Но тъй като процесът на евакуация не е приключил, се обръщаме с призив към представителите на медиите, както и към гражданите, да се въздържат от огласяването на подробности около обстоятелствата по изтеглянето на българските граждани от Афганистан, които биха могли да застрашат сигурността както на вече изведените ни сънародници, така и на тези, които предстои да бъдат евакуирани и на партньорите, които ни оказват съдействие, посочват от МВнР

До този момент извън Кабул са изведени 14 български граждани, а четирима са на сигурно място и им предстои евакуация в следващите часове. С тях има постоянен контакт.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да не лъсва истината ли?
7
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Дупе ли дават за да се евакуират ?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този сайт живее от такива "сензации"
5
0
 
1
 
! Отговори
х преди 1 месец
Roger that, Affirmative
4
3
 
9
 
! Отговори
sherlock преди 1 месец
...подробности около "евкауацията"(???!!!) от Кабул
3
0
 
18
 
! Отговори
Призовават медиите? преди 1 месец
Кога медиите са се съобразявали с нещо освен печалбата от реклами и гонитбата на рейтинги?Пуснете и гледайте сутрешните блокове на главните телевизии.Едни и също до болка втръснало се слугуване от водещите,получаващи заповеди в слушалките какво да питат събеседника-услужливо подсещане на нашите и провокации към чуждите. Самите водещи болни от звездомания не се усещат колко са жалки,изкривяват информацията и заблуждават хората.Не стават за гледане,интернет осъжда пасквила,наречен ТВ на забрава.
2
5
 
2
 
! Отговори
Просто е преди 1 месец
Наемат отряд муджахидини от Смарагдовата долина и талибанците духат супата.
1
3
 
10
 
! Отговори
Натовеца преди 1 месец
Добре всички тихо шшшшшшшш!