Представиха нови командири във Въоръжените сили

Панайотов: Изпълнението на задачите изисква подход извън стереотипите
26
Представиха нови командири във Въоръжените сили
Снимка: БГНЕС

Новите командири във Въоръжените сили бяха представени днес от министъра на отбраната Георги Панайотов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

На специална церемония генерал-майор Валери Цолов пое командването на Съвместното командване на силите от генерал-лейтенант Любчо Тодоров, който е назначен за съветник по сигурността на върховния главнокомандващ. От 1 септември Съвместното командване на силите се трансформира във функционално интегрирана структура на оперативно ниво за планиране и провеждане на съвместни операции по трите мисии на Въоръжените сили на Република България, за администриране и национален контрол на военните формирования, участващи в операции и мисии извън територията на страната.

Двете нови структури - Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана и Командването за логистична поддръжка ще започнат своята работа от 1 септември. Те са създадени в резултат на проведения Стратегически преглед на отбраната. Техните основни функции са определени в Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България до 2032 г. , съобщиха от МО.

Командването за логистична поддръжка (КЛП) е структура на оперативно ниво, която ще осъществява логистична поддръжка на Българската армия в мирно време, на въоръжените сили във военно време и поддръжка на силите на НАТО на територията на Република България. За негов командир е назначен бригаден генерал Тодор Тодоров.

Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана (ККИПКО) е структура на оперативно ниво, предназначена да осъществява комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана на органите и пунктовете за ръководство, командване и управление на страната и въоръжените сили на стратегическо ниво. Негов командир ще бъде бригаден генерал Васил Събински.

"Днес е особен ден, защото маркира фазата на реализацията на Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2032 и Плана за развитие на Въоръжените сили на Република България до 2026 г. Изпълнението на вашите задачи изисква подход, който излиза извън стереотипите. Времената, в които живеем, са такива, че изискват нестандартни решения. Аз съм сигурен, че вашата подготовка, вашия опит и натрупаната мъдрост ще ви помогнат в предизвикателствата. Във ваше лице и в лицето на командирите в Българската армия аз виждам мъже и жени в униформа и цивилни служители, които поставят на първо място България. Това е единственият път към сигурно бъдеще. Това неразривно е свързано с модернизацията на Българската армия и нейното превъоръжаване", заяви в обръщението си към новите командири министърът на отбраната Георги Панайотов. 

По-късно през деня адмирал Емил Ефтимов представи пред личния състав и новоназначения командир на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана  бригаден генерал Васил Събински.


26
Още по темата: АрмияМОКомандири
Още от Общество
Строежът на "Алепу" - политическа дъвка, но законна ли е?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
Номенклатурата било тя гражданска или военна има едно вечно и неизменно свойство ,да се самовъзпроизвежда ! Пример за това е Бг.Държава с най голяма администрация ,и жалки остатъци от армия,но генерали и полковници с лопата да ринеш.Вземете най големия некадърник и го уредете на работа в някое министерство. Той престава да бъде некадърник защото институцията като орган на държавата се ползва(или би трябвало да се ползва) с уважение ! Запомнете това !
22
1
 
3
 
! Отговори
Слави преди 3 седмици
Търси се високоплатена длъжност на командири с армия от тюфлеци.Колкото повече се толерират с редица привилегии толкова и се понижава качеството им за сметка на всички останали
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
генерал дето и еди човек не е убил в бой е като хирург без една операция в живота ще идете ли на такъв доктор под ножа
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами ко искаш от руската ссср школа нормално е нашите и още повече тяхните за нищо да не стават
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
то в нашата армия саде само генерали има,че и бригадни на това отгоре...ама кого ще командват никой незнае..традицията да се назначават чантаджий не е отминала..
18
4
 
2
 
! Отговори
истината боли преди 3 седмици
всеки един полуграмотен талибан е по способен от който и да е руски генерал Талиба има кървава практика а пияндуристанеца куха пропаганда и джудже
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
руснацитевинаги са били едни надути хвалипръцковци дето за нищо неставаткожегетович срещу шкембевойвода Шмембито ще прегази руския индиянец и буквално и в професионален план
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
то че армията е зле злее *** и руската е още по зле
15
2
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
Всеки един полуграмотен талибански полеви командир е в пъти по опитен във военното дело от който и да е бг генерал завършил военната академия. Обаче истината боли !
14
1
 
4
 
! Отговори
Това е ! преди 3 седмици
Много вожд, малко индианец....
13
1
 
4
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 седмици
Талибаните в Афганистан са в пъти по добре въоръжени от нашата васална дружинка,наречена кой знае защо "армия"
12
0
 
5
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 седмици
Ега ти въоръжените "сили." Ай стига. А не могат да се справят с ромската напаст...
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Румен Радев ще започне да убива чрез бг.армия ...ЗАПОЧВАМЕ ДА СЕ ГОТВИМ ЗА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА .....
10
4
 
4
 
! Отговори
Радев вън преди 3 седмици
И тук радев_паша удари на камък. Няма как да разчита на никаква си армия, защото ловците са в пъти повече в БГ, от някакви си високоплатени . А оня Киро, дето го лансират, по-скоро го пързалят.
9
3
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
Питам ? Тия нови командири участвали ли са поне в една престрелка ? Книжни мишки,нищо повече !
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нови командири ,а къде са въоръжените сили ?
7
7
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Да сменя докато може, малко му остана на Рундю.
6
2
 
7
 
! Отговори
Сержант преди 3 седмици
С държавни пари колко реформи направиха без нужда и на никого не се потърси отговорност. То закриваха и откриваха отново само да може да се угоди на някой кариерист. Виновни няма, само при народни на вятъра. Ало ВП, къде сте бе мишоци. За дребни работи и по поръчките сте много силни. Ха разследвайте глупостите за милиони, сътворени на високо ниво. Дано един ден се намери някой смелчага да покаже истината.
5
1
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 3 седмици
Какъв партизани то гори не останаха, това което не изсякоха го запалиха.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако ни напднат, ще е като Афганистан, армията ще дезертира.. може да остане някой ентуасиаст, под формата на партизанин в гората..