БСП връща нереализиран мандат, няма да предлага премиер

Надделяло мнението да се даде възможност да се актуализира бюджетът
Обновена: 2 сеп 2021 17:29 | 2 сеп 2021 17:22, Веселина Йорданова
75
БСП връща нереализиран мандат, няма да предлага премиер
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Направихме всичко възможно, връщаме нереализиран мандата за кабинет във вторник. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на БСП.

Още по темата
Решението е взето със 108 гласа "за", 6 "против" и 8 "въздържали се".

Нинова каза, че е имало предложение за връщане на мандата дори още днес или утре, както и да бъде задържан по-дълго. Надделяло обаче мнението да се даде възможност за актуализация на бюджета.

Положихме максимални усилия за постигане на мнозинство и за формиране на кабинет и работещ парламент. Трите партии на протеста ни отказаха, смятаме, че е безсмислено да се предлага министър-председател, обясни Нинова.

Социалистите са доволни, че ще има извънредно заседание на парламента във вторник за второ четене на актуализацията на бюджетите на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване.

Нинова обаче изрази притеснение за бюджета да не се допусне "популистко и предизборно наддаване", което накрая да не доведе до резултат, защото имало всякакви предложения, внесени от партиите.
 
Тя уточни, че социалистите са обвързали момента на връщане на мандата единствено с актуализацията на бюджета, а датата на следващите парламентарни избори не е била аргумент.
 
Според Нинова с връщането на мандата във вторник има възможност за приемането и на законите за НСО на второ четене.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56------Хкрементче, тоест преминала през черволяка храна, въздържай се дацапаш терена! БСП ще съществува и без Нинова, и без Гергов, и без Станишев!А България ще я има и без Боколука, и без мозъчно увредения Слави, и без СДС, и много още други!
54
2
 
1
 
! Отговори
До анонимен 51 преди 2 години
"...всичко върви по плана на фигуранта, грабеж и ликвидация на обикновените българи."Шебек, като съчиняваш лъжи и клевети, дай пример какво ти ограби достойният мъж, когото мафиотът с дирник на хипопотам и такава муцуна нарече фигурант, а шебеците повтарят в хор това! Ама си тъъъъъп и сценаристите ви на са съчинили опорки за това!
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбогом другарко хамелеон. От СДС в БСП, сега отново ли ще се връщаш там или ще ходиш в партията на Радев? Тя БСП-то вече едва плува над водата и скоро ще се удави. Ти направи каквото трябва и е време да си ходиш. На следващите избори ви желая 5% и после да ви няма. Дълго ви хранихме. Стига!
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после на тая и увря главата, че никой не я иска. Сега се напъва да осигури пари за хората на Радев да харчат безконтролно пари и да надуят инфлацията. После ние да му мислим. Те тези от НС са осигурили пари, чак до 9-то коляно.
51
1
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Мисля че още,на българина Ама никак Не му е ясно! Защо аджеба,му се предоставя възможността ,както никога до сега,да гласува и гласува! Аз лично,ще се разхождам до урните и гласувам,докато не се разбере,че времето на статуквото приключи! БСП,ДПС и ГЕРБ трябва да се оттеглят от властта! Колко още ще се повтарят нещата българино.Зависи само от теб!-:)))
50
3
 
2
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
до 56 Кликнах ти плюс,защото съм съгласен с теб! -:) Но защо не вметна,че и ГЕРБ и ДПС заслужават участта на БСП?! -:))Само попитах де!
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умните хора мислим няколко хода напред и се учим от грешките на останалите.Тези червени отпадъции кой ги допусна да са в парламента и защо всички уж носители на промяната се сдушиха точно с тях, с БКП - замислете се над тези въпроси и ще ви се изясни какво е България.
48
0
 
8
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Има ли очудени?
47
3
 
7
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
До 46 Да успя да довърши БСП! Тя затова се и внедри в БСП!-:) Един бивш член на Мракобесническото СДС от крадци и приватизатори след 1989 г.Лично аз се чудя,как успя да влезе в БСП? Младите не знаят,но ние я помним,как и от къде " тръгне в голямата политика" Нинова!-:( Време е и БСП и ГЕРБ и ДПС да си ходят от властта! Тяхното време мина! С години едно и също? Е стига вече!!!!
46
0
 
17
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 2 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
45
12
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
И добре правиш Корнелия!-:) Слави мисля че е на прав път! Каза че борбата ще е дълга! И че ще я спечелим! Тези партии от статуквото " играят" заедно като стари кокали в парламента,следващи личните си партийни интереси!-:( Жалко,но го доказаха,чрез факта,че гласуват " задружно" щом Слави иска да им отнема благинките?!-:( А уж много се " мразят" а? -:( Лицемерни са били през изминалите 12 г вече всички !! Избори до ДУПКА! Докато се стопи статуквото! Иначе ще е пак същото! Браво Слави!-:)С теб СМЕ!
44
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова беше видимо доволна, всичко върви по плана на фигуранта, грабеж и ликвидация на обикновените българи. Това ли е промяната???
43
2
 
11
 
! Отговори
новата и победа преди 2 години
е нищо де , нали поне се снима с папката :) ше има с какво да хвали на внуците .
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
очаквайте скоро СерГей се завръща начело на бкп сегашния бсп на червен кон На Корни и изтече мандата
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази не проумя, че с комунист никой ортак няма да стане.
40
3
 
11
 
! Отговори
БРАВО НА РАДЕВ преди 2 години
КАТЕГОРИЧНО ДОКАЗА .....ЧЕ И БЕЗ БСП , МОЖЕЛО.....ХА,ХА,ХАААААААА...!
39
1
 
17
 
! Отговори
БРАВО НА РАДЕВ... преди 2 години
УСПЯ ДА ДОВЪРШИ БСП/БКП..... И МИЛИОНЕРКАТА К. НИНОВА...
38
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всичко са виновни протестърите и Радев !!!Ще сменяли модела " Борисов " ....Абе,льольвци,та той този модел бе най-успешен и приемлив от всичките модели преди него ! Скачали разни пикльовци по площадите и искали промяна....Ква промяна искате бе,зародиши,да бяхте прочели и поинтересували какви времена бяха преди Борисов ! Видели те кво е в Англия и Германия и поискали тук така....Оп,ще почакате за стандарта им,защото кога те си го воюваха,тук спаха по заводите и изнасяха кой каквото му падне.
37
16
 
3
 
! Отговори
6 преди 2 години
Мъжко момиче е тя!Каквото и да говорят онези ***-та!
36
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволенете Видинската проста . Преброи кворума и каза, че нямало кворум. Кой и даде да управлява?

Спонсорирани публикации