Адв. Рангелов: Да се върне охраната на патриарха и главния прокурор

Според него обаче освобождаването на Кристиан Николов крие риск от бягство от правосъдие
Обновена: 3 сеп 2021 22:08 | 3 сеп 2021 21:56, Красимир Ангелов
71

СГС освободи под гаранция подсъдимия за убийството на Милен Цветков, депутатите решиха да свалят охраната на НСО за главния прокурор и патриарха, а все повече усилия се полагат 46-ото НС да се закрие Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Какво ни казват всички тези промени?

"Смятам, че решението на съдиите по делото за убийството на Милен Цветков, е било добре обмислено. Но трябва да имаме предвид, че обвинението на този подсъдим е много тежко и то предвижда включително "доживотен затвор", заяви адвокат Людмил Рангелов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него обаче освобождаването на Кристиан Николов крие риск от бягство от правосъдие. В крайна сметка след протеста на прокуратурата, окончателното решение за мярката на Кристиан Николов ще вземе до дни Софийският апелативен съд.

Адвокатът коментира и решението на депутатите да свалят охраната на НСО от някои държавни личности.

"Не мога да приема, че патриархът трябва да остане без охрана от НСО. Това е личност, която е обединяваща. Той представлява най-важната религия в страната, не можем да оставим този човек на частна фирма, това е въпрос на престиж и уважение", заяви Рангелов и изрази своето убеждение, че някои текстове ще бъдат коригирани.

"Очаквам при окончателното гласуване да бъде върната охраната не само на патриарха, но и на главния прокурор. Не можеш да го оставиш без охрана, по презумпция това винаги е високо застрашена позиция.  Вярно, че тежката престъпност не е онази от 90-те години, но и сега се засягат големи интереси", мотивира се Рангелов.

Адвокатът изрази и мнение, че съдбата на Специализирания съд и Специализираната прокуратура не трябва да се решава от това народно събрание.

"Надявам се или въобще да не се стигне до второ четене или да се променят текстовете. От тези промени всеки се старае да извади политически дивиденти. Да закриеш нещо е много просто, но не трябва да се случва в рамките на този парламент. Парламентът е много раздробен и няма да се създаде добър законопроект, който да реши всички проблеми, произлизащи от закриването", заяви адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Той прогнозира забавяне на делата с поне една година, ако се стигне до закриването на специализираните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
5
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
За охрана се плаща, а в държавата няма пари за патриарха и Гешев ! То дори и в бюджета няма, а през следващата година съвсем няма да има. Който се страхува, да плаща заплати на охранителите си. Така както си плащат Бойко Борисов, Сланислав Трифонов и останалите мутри от 90-те години на миналия век. Там ще си останат такива като тях, въпреки че се преструват на политици и си имат собствени партии. Честито на депутатите от 47-то НС.
24
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква охрана за главен прокурор! Това е престъпна организация и и се полага не охрана ,а затвор.
23
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гл прокурор без значение дали е Гешев , мешев или хаджи Мравин , трябва да се охранява доживот , ако искате да има истинско обвинение в държавата. Всичко друго е лажи да те лажим. А Тошко е много висок , цели 1.55 и поведението му е точно такова , злобен пинчер.
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Тримата големи" са Боко, Делян и Доган. Да се върне охрананата на Тримата големи, Тримата тенори, Тримата от запаса и Тримата ***.
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Патриарха е духовния баща на нацията.И тази охрана е символ по скоро на почит и уважение към Църквата.
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ако утре се случи случка с моя патриарх кой ще поеме отговорност? Никой! Между другото, с идващото от Афган, вероятността за "танц на сабите" се увеличава.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адвоката на мутрите ли беше.
18
12
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Наа Гешев и Борисов като влязат в затвора охрана няма да им е нужна, бай Ставри ще ги охранява
17
6
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
До 13 колкото и охрана да има това няма да попречи да го убият ако искат, в нормалните държави администраторите са слуги на народа и нямат охрана!!!!
16
4
 
7
 
! Отговори
О хо хо до 116 преди 2 години
НАУЧИ ПРАВОПИСА НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ПРЕДИ ДА РЪСИШ АКЪЛ НА КИЛОГРАМ ОТ ИТН!!!
15
12
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Специално Гешев няма какво да го мислим. Той каза, че получава огромна заплата и сам може да си наеме фирма. Какво са за него 4-5 хил на месец за охрана.
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсьонер които е от листата на БКП дава акъл . Хайде няма нужда !!!
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хммм, да ни каже адвоктина кк се справят другите прокурори без охрана ???Ролята на главния пеокурор Гешев е да се занимава с контрола и менажирането на другите. Това от самосебе си означава че той не се занимава с дела и като такъв риска е много по малък като цяло .Ако погледнемми другите европейски държави ще видим че персонална охрана няма. Ще повторя за по бавните персонална охрана няма !!!
12
1
 
17
 
! Отговори
Край преди 2 години
Маринела - не познавам Рангелов но с оценката ти ХаджиГуньов Адвокатина съм съгласен на 100%. Креслив некадърник който е много далече от правото.
11
2
 
22
 
! Отговори
Край преди 2 години
Днес заплашиха тази семпла женица и тя го снесе направо. Хем тя никога ничии интереси не е засегнала за 5лв. даже - толкова е незначителна.Властта трябва да бъде с охрана. След като слезнат от власт премиера и министрите и гл. прокурори също. Здрава охрана. Преди 25 г. убиха бивш премиер - Луканов. Сърбите убиха Зоран Джинджич. Тия приказки за колелетата и метрото да се возели ги оставете за децата.
10
4
 
31
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 2 години
Познавам адвокат Рангелов лично. Изключително ерудиран, умен и възпитан човек. Пример за това какъв трябва да бъде един истински адвокат. Точно противоположното на това, което е адвокат Хаджигенов. За мен Хаджигенов е позор както за адвокатската професия, така и за юристите като цяло. Жалко е когато подобни неграмотни лyмпени пипат и променят законите, все едно това е устав на търговско дружество. Задължение на българската държава е да осигури защита на своите ръководители, които и да са те.
9
12
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
България е идеално нормалната държава. Всичко около нас е леш, освен може би Румъния.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отклоняването на темата към такива маловажни неща като охраната и служебните коли, е работа на кривомуцунестата итънарка Ива Митова, впоследствие на Тошко. Те всячески вършат услуги на Гешев., като вулгаризират принципните искания на протестния блок. Това са едни платени кресльовци, които изземват позицията на автентичния протест.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България НЕ Е нормална държава. Изборите и парламента го доказаха безапелационно..
6
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата където се осигурява специална държавна охрана на педофилите.