Нова идея: По 20 лв. ваучери за храна на желаещи да се ваксинират

При желание те могат да бъдат и дарени
139

Продължават да се търсят стимули, с които да се засили ваксинацията у нас.

Една от новите идеи е ваучери за храна. Подобна практика се въвежда за първи път у нас.

В 5 града у нас ще се раздават ваучери за храна на всеки, който си постави ваксина в мобилните пунктове пред магазините на голяма търговска верига. Ваучерите са на стойност 20 лв. В София имаше хора, които се възползваха от предложението още в първия ден. Имаше обаче и такива, които бяха отблъснати от идеята за раздаването на ваучери на ваксинираните.

"Това са смешни пари, които мен лично не могат да ме мотивират. Все още съм скептично настроен към ваксините и не бих поел този риск", коментира столичанин пред телевизия Bulgaria ON AIR.

В Пловдив интересът беше голям. Опашка се изви от рано сутринта пред новия пункт.

"Работя с много хора, шофьор в градския транспорт съм и сега си сложих втора доза",  каза един от ваксинираните днес.

Освен да задържат ваучерите, хората могат да ги дарят за социално значима кауза в специално обозначени за целта кутии. Дарените от кампанията средства ще бъдат предоставени на фондация на медици и учители, загубили битката с Ковид-19.

А заради новия стимул лекарите очакват по-голям интерес през уикенда.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
10
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Пародия! Ще има СЕЧ!
91
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гн.ус.на идея..Да си ги заврат тези ваучери някъде.
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пинтии! Сърбите от месеци дават по 3 000 динара = 50 лева!
89
2
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ахахахахахахахахаххахахахахха :))))))))))))))) 20лв ?????? Че на мен само водката на ден ми е петорно по-скъпа. Тези са ебaxти балъците. Трябва да си бетер клош, за да се навиеш за тези смешни пари, да си сложиш ваксината, ако не вярваш в нея. Аз ако не бях карал Короната, щях да си сложа "Модерна", ама ако ми предложеха ваучер за 20лв щях да ги накарам да го изядат. То това си е направо обида
88
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вьзмутен Вярно е, гаврата е пълна, но не заради ваксините - те са си наред, а заради това, че лъсна, че ако *** види, че има келепирец и веднага е там - забравя и принципи и све.
87
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
потници раздават ли? и един лев чорап ми трябва!
86
1
 
22
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Гаврата е пьлна , да исползваш недоимака на хората за да им поставиш - експериментален препаратНаи добре да закриваме и кои накьдето види
85
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българска фондация на медици и учители няма да получи от мен нищо, защото първите все те гледат в ръцете какво ще им оставиш, а вторите са просто второкласни! Лек уикенд!
84
1
 
15
 
! Отговори
БНБ преди 2 години
Кой ще ги плаща ваучерите ? То и аз мога да раздавам не само ваучери, а и пари, както банката Бойко Борисов Раздава даваше на герберските фирми и ромите, за да гласуват за собствената му партия. Имало едно време една такава банка като ББР, както и КТБ. Честито на работещите в банките. Тези неща с финансите не стават само със заплати. Трябва си и акъл за да се печели от финансовите и капиталови пазари !
83
2
 
19
 
! Отговори
Хм! преди 2 години
На ваксърите ако им дам 20 кинта, ще се откажат ли от ваксинацията?
82
1
 
21
 
! Отговори
Една Странница преди 2 години
Значи взимате данъци и давате ваучери за храна, което директно помага само на чуждестранните вериги магазини. Поне да бяха наши магазини. Продажници. Вие сте там горе, но знайте си, че децата ви никога няма да могат да са у дома в Англия & по света, където масово ги пращате (визирам политиците). Мда, гърбоносите успяха да ви направят животни без памет и без цел.
81
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше за добро, щяхме на опашки да се редим, а то - гмо бклуци.
80
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнусна постъпка. Това говори достатъчно за моралното падения на политиците.
79
27
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Хората на Запад слагат трета,а края на годината и четвърта ваксина идва ,а вие още мислите дали ще се дупчете.Айде марш да ви боцкат
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха!!!!!За къв *** ти е отровна гъба да присъства на ваксинацията.Да си седи у дома да не е от малкото проценти ваксинирани,дето могат да се заразят.Спорно е дали ще го изкара леко или хард.Ще ни тежи на съвестта на тези дето се дърпаме и не дойдохме доброволно,а се налага да ни търсят стимули,за да ни мотивират Тотално са изтрещяли,някои хора и с право бяха изпратени в къщи.Ореваха пространството с призивите си за ваксинация.Сешници!За 20 лева ли ще се ваксинирам,бе скле.....ти!Бегай с вятъра
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха!!!!!- Само с млади мед сестри не могат ме прилъга, но ако Кантарджиев го тропосат на мобилните центрове да обслужва след ваксиниране, бих се прежалил за ваксина. И за втората бих дошъл ако е там,. А и трета бустерна
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 леваТ.е. 5 бутилки олио по 4 леваДобрееее....
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 95- Да бе, да:) Веригите не са ги корумпирали? Ахаа.
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ванко - точно така, от нашите данъци са само десетките милиони за милионите непожелани дози "ваксина", които сега ще се изхвърлят безславно. Но тия няколко дузини ваучери за 20 лв са от веригата магазини, споко.
73
0
 
14
 
! Отговори
ЖИРАФ преди 2 години
Имаше мекици на спирката в квартала. Сигурен съм че биха ме ваксинирали и биха ми дали две безплатни мекици. Обаче затвориха. Жалко.