Зам.-министър Петров: Не вирусът, хората се държат по различен начин след 23 ч.!

Целите на мерките - да не се претоварят болниците и да бъдат предпазени най-уязвимите
3 сеп 2021 08:50, Елка Василева
79
Зам.-министър Петров: Не вирусът, хората се държат по различен начин след 23 ч.!
Снимка: архив, БГНЕС

"Искам да поясня - никой никого не желае да ваксинира. В момента така или иначе има ограничение в капацитета за заведенията. Няма ограничения в капацитета в процента, просто има задължително отстояние между маси и столове". Това каза заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров пред БНТ.

По думите му практически нищо няма да се промени за заведенията, които работят до 23 ч. Новите мерки засягат главно нощните клубове.

Още по темата

"Този въпрос отдавна се поставя - дали вирусът се държи по един начин преди 23 ч и след 23 ч. Не, не се държи, но хората се държат по различен начин след 23 ч. Ние не сме някакви канцеларски плъхове и ходим също по заведения, знаем какво става в един ресторант и в едно нощно заведение", уточни Петров.

Заместник-министърът поясни, че в момента възприемаме възможно най-леките мерки. Основните цели са две - да не се претоварят болниците и да бъде предпазена най-уязвимата част от обществото.

"В момента ниското ниво на ваксинация при нас се отразява като висока смъртност. Ние нямаме чак такова ниво на заболеваемост, но имаме доста по-висока смъртност от тази в Западна Европа", каза зам.-министърът.

Кампаниите ще продължат, но изборът за имунизиране е личен. Според Петров антиваксиналните настроения са големи и не могат да се преодолеят лесно.

Той обясни още, че ограниченията на открито са създадени за местата, където се събират тълпи: конгреси и големи фестивали, на които идват хора от цялата страна.

"Ако трябва, ще прецизираме текста, никой текст не е съвършен. В самата заповед има, че ресорните министерства по отношение на техните структури, ще имат право да издават указания съгласно с министерството", уточни заместник-министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
11
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
прах в очите, да кажеш нещо и в също време да не кажеш нищо..
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почва да става смешно и жалко.
22
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе човече, какво си тръгнал да раздаваш акъл на безмозъчни.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите четат и тълкуват законите както дявола Библията!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОМЯНА , А?
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умник,след 23 часа мнозинството хора си лягат да спят. Тези,които висят по цели нощи по кръчмите през деня не са много активни да ръсят вируси.
18
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По заведенията трябва да има само ваксинирани или с имунитет от боледуване. ... Мокър от вода не се бои. Ако имат вируси ще си ги предават между себе си.
17
1
 
5
 
! Отговори
Сорс сроС преди 2 години
Бъгнали са!
16
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в държавите, които все даваме за пример, процентът на ваксинираните е висок, а у нас най-нисък. Не виждам логика да копираме всичко друго, но не и това
15
6
 
10
 
! Отговори
Антъни Фаучи 2 преди 2 години
Пълна и стопроцентова "Ваксинация" на цялата Планета или "Вируса" няма да го спрем - Дори обратното - ще се появяват още стотици по - заразни и силни "варианти" ! Генерала Ви го каза миналата година - Той е наше момче и ни слушка - Затова му плащаме и добре ! Каза Ви го - "ЯКО ЩЕ ***!" ... И то пред камерите! И така ще бъде докато НЕ ваксинираме цялата Земя и всички са ПОД БОТУША ни! България по принцип НЕ ни интересува много - Но тук сте много НЕпослушни - и ТРЯБВА да Ви наказваме!!!
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На практика служебното правителство освен некадърно и крадливо се оказа и страхливо, -----////------ Не знам какъв игьод требва да си, за да искаш правителството да те затваря? Искаш ГЕРБ с КПП-тата и 100% затворени заведения ли? Това дори само като пропаганда е тьпо, а ако го мислиш наистина, си за лудницата.
13
10
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КАКВОТО БИЛО ДОСЕГА БИЛО! ВРЕМЕ Е ВСИЧКО РАЗВЛЕКАТЕЛНО ДА СЕ ЗАТВОРИ ОТ 23 ЧАСА ДО 6 ЧАСА СУТРИНТА :D ОДОБРЯВАМ И БЕЗ КОВИД
12
6
 
17
 
! Отговори
Антъни Фаучи преди 2 години
Пълен Локдаун ! Не само в България , а във всички Държави , които НЕ ни слушкат и НЕ искат да се "ваксинират" с нашите "страхотни течности" , които се водят - "Ваксини" ! Тотален Локдаун. Затваряне на всичко. Намаляване на заплати и пенсии. Ако НЕ си "ваксиниран" - СПИРАНЕ НА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ или НЕПЛАТЕН ОТПУСК до момента , в които се "боднеш" ! Не ни интересуват протестите по цял свят! Вие вече сте под БОТУША НА НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД и ще се съобразявате! Ще се "ваксинирате" или ще Ви смачкаме!
11
1
 
3
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Много останаха детсвени
10
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как да не искате, като чак подкупвате хората с ваучери 20лв.? Това не е ли подсъдимо, говорим за здравето на хората! Да не говорим за измислените статистики с липсващи статистики в тях, да не говорим за медийната проганда, всеки час, всеки ден сулльо и пулльо се агитират и всяват паника и страх.
9
9
 
14
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Стойчо Кацаров, Асен Василев и Кирил Петков са национални престарели и видни корупционери, някои от тях осъдени измамници, други пък чужди поданици, а трети някакви мас*тии, които си менят мнението през часове...
8
3
 
20
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 2 години
"Кампаниите ще продължат, но изборът за имунизиране е личен. Според Петров антиваксиналните настроения са големи и не могат да се преодолеят лесно."****************************************Успехът на тези "кампании" ще е като този на САЩ в Афганистан.
7
8
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 9 малко са, но има и отговорни.
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БayДа не би да мислиш че преди 23 часа се пазят хората отишли на заведение. Хората се забавляват и им е все тая за вируса.
5
16
 
20
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
На практика служебното правителство освен некадърно и крадливо се оказа и страхливо, като издаде заповед, в която на практика няма никакви ограничения! Само чалгарниците няма да работят, всичко друго си остава по старому! А като се замислят собствениците на дискотеки, просто променят часовия диапазон и пак си правят партитата! Има достатъчно безделници, които да се разцепват през деня или в ранната част на нощта...