Стартът на 18-ото преброяване на населението ще бъде даден в 0:00 ч.

Преброителната карта съдържа и въпроси за жилището
91
Стартът на 18-ото преброяване на населението ще бъде даден в 0:00 ч.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стартът на 18-ото преброяване на населението и жилищния фонд в България ще бъде даден в 0:00 ч. на 7 септември, посочват от Националния статистически институт (НСИ).

Тогава ще бъде отворена информационната система "Преброяване" и всеки, който живее постоянно в България, ще може да се преброи онлайн. Препоръчваме този начин, защото е бърз, лесен, удобен и в условията на пандемия - безопасен. След това срещата с преброител ще бъде само при предаването на уникалния 15-цифрен код, който генерира системата при успешно преброяване.

За да сме сигурни, че някой няма да се преброи от наше име, е необходимо да се регистрираме с валидна електронна поща, ЕГН и номер на български документ за самоличност.

Данните от регистрацията се използват само за идентифициране на лицето и не се съхраняват от НСИ. Следва потвърждение на регистрацията - получава се имейл с линк, на който трябва да се кликне до два часа. След потвърждението се отваря екран за попълване на електронната преброителна карта. Там трябва да се влезе с имейла и паролата от регистрацията.

Преброителната карта съдържа въпроси за жилището, домакинството и хората в едно домакинство.

Попълването на преброителната карта отнема средно 20 минути. То може да се прекъсне и да продължи по-късно, но трябва да е завършена и потвърдена всяка страница с бутона "Напред". Ако незавършена страница остане отворена повече от 30 минути, без въвеждане, връзката прекъсва.

Позволено е връщано в предишни страници на преброителната карта и редактиране на информацията, но само до окончателното й приключване. След това, до 17 септември, данните ще може само да се виждат, но не и да бъдат редактирани.

След успешното преброяване, всеки ще получи съобщение и имейл с уникален 15-цифрен код, който трябва да запази и да предаде на преброителя, когато позвъни на вратата му.

Важно е да бъде посочен адрес, на който се живее в действителност, а не по регистрация.

Достъпът до електронната карта ще бъде ограничен само за България, тъй като българите, живеещи постоянно в чужбина, ще бъдат преброени в страната, в която живеят, посочват от НСИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: преброяваненси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
ДоАлтерниращ веганис преди 2 години
А може ли тогава линк с резултатите?
46
0
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Тая работа да им казвам какво имам хич не ми допада. Да те знаят как си материално. И за какво е тая сложнотия, да попълваш 16 бланки за едно преброяване. Аз като си купих жилището на изборите видях, че без да се обаждам на някой съм в списъка за гласуващи в моя район. С адреса ми и т.н. Както са успели за едни избори да ме открият и да ме включат в списъците с точния ми адрес, да ме преброят и сега по тоя начин
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цецо *** ще си брои асансьорите.
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкот на малоумното ви преброяване! Със 160 лева глоба ще изплашите гаргите, палячовци!
43
0
 
11
 
! Отговори
DD преди 2 години
В този ред на мисли...да свържем е-майл,с егн и домашен адрес. и лична карта.То затова и глоба има..че да се доберем да тази връзка.Да посочим и с кого живеем,.,значи електронното е толкова ялово колкото присъственото. я си събирайте тия данни от МВР иНАП ,всеки си е написал със сменената Л.К. кой му е настоящ и постоянен адрес.Толкоз.
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да бе, дай си егн и лична карта и в другиден някой ти продал жилището.Ай мерси. Колкото НАП ни опази данните толкова и тези
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся ще има нова измама мугави преброители ще преброяват къщите
40
0
 
22
 
! Отговори
бааа го преди 2 години
От утре искат да ни броят под предлог, че не знаят колко сме като население, обаче не пропускат да ми пратят писъмце с дължимата сума за данък сграда, МПС.........
39
0
 
14
 
! Отговори
посеркото преди 2 години
Ще има ли къде да запиша точното количество на съдържанието на WC-то към момента на преброяването, за да може след това да се изчисли средното съдържание за страната?
38
2
 
7
 
! Отговори
.xls преди 2 години
Ако не бяха махнали Мишо Константинов, резултатите пак шяха да бъдат: 6,5 милиона и 6,9 милиона (по избирателни списъци), при реални - около пет милиона.
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще бойкотирам преброяването, без това няма да съм си у дома когато ще минават.
36
0
 
20
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
''След успешното преброяване ще получим съобщение и имейл с уникален 15-цифрен код, който трябва да запазим и да предадем на преброителя, когато позвъни на вратата ни.''------Той ще звъни, но дали ще му отворим?!
35
0
 
3
 
! Отговори
чудесна''д преди 2 години
От преброяването през 1985 год. става ясно, че сме били 8 948 649.Сега предполагам, че ще сме 6 948 649.....................
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държава, която прави опити да си умори населението чрез масова ваксинация, не трябва да знае какъв е броят на опитните мишки.
33
1
 
11
 
! Отговори
Гената преди 2 години
Обявявам награда от 100,00 лв. ако някой ми каже как точно ще бъдат преброени българите в чужбина.
32
0
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
И тогава имаше код. Дойде една леля вкъщи. Мислех, че са напреднали и шв би спестят това.
31
3
 
25
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Призовавам всички българи заедно да бойкотираме преброяването и да завключим домовете си за преброителите.
30
0
 
17
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Аман с тези кодове, беее. Толкова ли не може да се приключи със затвсрянето на прозореца, ами трябва да чакам лелката, че да й подам кода.
29
0
 
6
 
! Отговори
Колабиращ Наркоман преди 2 години
По цял свят наркоманите се "ваксинираха". Чуят ли за спринцовка, направо не издържат. Вижте Алтерниращия, флаката му е изпържила мозъка.
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ще идва преброител? Това напълно обезсмисля идеята на онлайн преброяването. Защо няма опция да препращаме обратно по онлайн път 15 цифрения код? Нали е уникален? Егати цирка!