Колко сме българите? Преброяване 2021 официално стартира

То е лесно и бързо, направете го онлайн, призова Атанас Пеканов
106

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Атанас Пеканов, заедно с председателя на Националния статистически институт Сергей Цветарски, откриха официално "Преброяване 2021".

Още по темата
"Преброяването е лесно и бързо, направете го онлайн", призова вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

"В ролята ми на вицепремиер, аз вярвам, че в 21 век само така можем да вземем правилните решения. Само ако знаем всичко за страната си, можем да търсим правилните политики, работещите ефективни стратегии. Всеки от вас трябва да участва в преброяването. Това ще повиши представителността на взетите решения", заяви още вицепремиерът.

По думите му българите трябва да имаме ясната картина какво става в цялата ни страна. Според Пеканов онлайн преброяването е една добра възможност, особено в ситуацията на пандемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз или ще се преброя електронно или хич няма да се броя. Ще направя едно копие на срутената система, и нека посмеят да ме глобят :)
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сайта падна
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Системата официално се срути
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква я мислехме пък стана кат всеки път. Парашутисти и накадърници. ГДБОП пак броят мухите
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За целия ден от НСИ имат подадени само 52810 заявки за регистрация." Заявките са подадени, но успешните регистрации едва ли са повече от 10.
66
0
 
7
 
! Отговори
Карл Фридрих Гаус преди 2 години
Изключително НЕкачествен материал от люде , работи в Националната Статистика и напълно нормално нещата да НЕ вървят. Няма как хора - грам не разбиращи от Статистика - и "набутани" там с дебели връзки , По политически причини , роднински връзки и любовници на някои - да ти правят цяло Национално Преброяване! Това щеше да е смешно - ако не беше трагично! Има няколко Семейства! Цели Семейства , които "работят" там! Има сума ти роднини също! Има страшно малко ИСТИНСКИ ЕКСПЕРТИ...
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно безмислено упражнение.При това резултатите няма да имат нищо общо с истината.Накрая калинките от НСИ ще натъкмят числата по свое усмотрение.
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За целия ден от НСИ имат подадени само 52810 заявки за регистрация. Представете си ако бяха стотици хиляди. Много се изложиха държавните калинки с този калпав софтуер.
63
0
 
6
 
! Отговори
Карл Фридрих Гаус преди 2 години
Българската Статистика е адски зле и в последните 15 години там работят над 50 процента крайно НЕкомпетентни люде! Имам поглед върху нещата и знам. Между 10 и 20 процента са можещите , разбиращите и знаещите как се работи там! Но те почти "нямат думата" , защото са страшно намачкани от останалите. В последните 10 години конкретно - Там започнаха работа изключително НЕкачествени хора , които нямат никакви допирни точки с работата там! Говоря за - "Наши хора" , Политически Назначения,Роднини!
62
0
 
6
 
! Отговори
Погромист преди 2 години
Regix системата е имала по-малко от 10 000 заявки за час и се е сринала. Смятайте колко скапани са им програмистите на държавна хранилка.
61
0
 
3
 
! Отговори
toma преди 2 години
И на мене ми казва, че такова лице с такова ЕГН и номер ЛК няма !?!?!?Да се смея ли ? Да плача ли ?
60
0
 
0
 
! Отговори
Старата мома преди 2 години
До 65Именно това казвам и аз.
59
0
 
9
 
! Отговори
Преброяващ се 2 преди 2 години
... Системата им за преброяването НЕ бачка от първия ден. Ха ха ха. Обаче идете им вижте шефовете. Всеки ден по 3 часа. Обедно време. Са заседнали в скъпарските ресторанти из Региона на Националната Статистика. При тоя ценоразпис и надутите още повече цени сега - Смятайте какви заплати взимат Началниците им там , за да кибичат всеки ден в доста гъзарски заведения! И от къде идват парите... Айде да дойдат и да пожелаят да ме "глобят" - да видим как ще стане.....
58
0
 
8
 
! Отговори
Зара преди 2 години
Опитах няколко пъти он-лайн, но системата не работи.....Без коментар!
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Старата мома 52МВР трябва да има данните кой кога е пребивавал извън страната. Ако ги няма, не си е свършило работата. Площ на жилище има в нотариален акт и собственикът е записан и плаща данъце ежегодно точно върху тази известна площ.
56
0
 
11
 
! Отговори
Преброяващ се преди 2 години
Ха ха ха! Още от първия ден - Системата на тия смешници не им работи! За няколко часа пробвах няколко пъти - НЕ става! Не че ме учудва де! Все пак сме в България... Ха ха ха! Кой знае колко пари са смъкнали за да я "направят". Шефовете там са "напълнили джобчетата". И до там! Типично ... По нашенски! Айде да дойдат да ме "глобят" с 160 лева после. Да видим как ще стане... Чакам ги. За да ме "глобят". Тия Бай ***... Шефовете им взимат от 2 бона нагоре за да си бъркат в носа и да чакат...
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46Всички тези данни би трябвало да ги имат, ако другите системи да точни. Собственикът на жилището е известен и плаща данъщи. Какво е жилището също е ясно пак оттам. Колко души живеят би трябвало да е видно в МВР и Общината. Досега не ги е интересувало, защо сега, в момента на Ковид и по този начин? Кому е нужно? Или е имало пари по грантове? А колко телевизора или хладилника има някой си е негова работа. Днес 2, утре 3 или 1, както всичко сега се разваля бързо.
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
програмистите ни са по-зле от индийците , факт. досега го карахте на стари лаври от комунизма, ама сега се разбра че сте силно надценени чрез американския дългов балон за следене и нищо друго полезни не можете да направите.. една въшлива система за 5-6 млн потребителя не могат ахах аре наче напиши един сървър рекуест да тръгне бе
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не мога. 15 минути ме държаха на адрес.5-6пъти ми изписаха "грешка ",после системата заби.Появи се "изчакайте" после ми казаха че не съм попълнили всички полета. Проверих няколко пъти, нямаше непопълнени полета. И така -полвин час НЕ можах да си попълня адреса!!!! Все пак знам къде живея.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам смисъл в това да получиш код и да го предадеш лично на човек, който да обикаля от апартамент на апартамент и така е възможно да пренася зараза. По-логично би било в 21-век, този код като толкова е небходим по автоматичен път да се върне/получи в НСИ.