Системата за преброяване – атакувана от хакери

Установени са IP адресите на недоброжелателите
Обновена: 7 сеп 2021 11:25 | 7 сеп 2021 11:22,
82
Системата за преброяване – атакувана от хакери
Снимка: Pixabay

Хакерска атака е извършена срещу системата за преброяване. Информацията потвърди Диана Янчева, заместник-председател на НСИ.

Атаката е засечена още при първата степен на защита. Продължава работата по преодоляването й, което ще доведе до ограничаването на част от ресурсите. Установени са IP адресите, от които е направен опит за проникване.

Още по темата
„Засега имаме 56 грешни имейл адреса. Другото, което често се греши, е, че се попълва датата, на която изтича документът за самоличност, а не на която е издадена. До 6 часа са обработени над 62 000 заявки, а от 2 часа има страхотен наплив – над 200 000 потребители. Системата работи по-бавно, това ще се преодолее, като се включат всички ресурси”, обясни Диана Янчева.

"Ние очакваме още атаки, които не приемаме за злонамерени, а по-скоро начин за някой да се изяви. Надяваме се, че няма да бъдат успешни. Взели сме мерки", допълниха от НСИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Не са IBM преди 2 години
А ICL сървъри от 1988 г.
23
0
 
4
 
! Отговори
От 24 преди 2 години
О, какво? На някой не му хареса истината ли? Къде са им сървърите и какви са? Аз нямам право да реша, как се съхраняват лизните ми данни, но нямам право и на компенсация, когато изтичат така свободно ... Ко? Време е ЕК да набие по 100 евро глоба за всеки засеган потребител, а 1 евро, както направи с НАП, та да видим.
22
0
 
19
 
! Отговори
ДжоЛан преди 2 години
какви хакери ви гонят ве. некадърна работа е това, сървърът ви издиша, а трябва да е направен да обслужва милион заявки.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли един, дето "хакна" или пос-коро описа метода, как да се направи, данните на всички в Стара Загора, след като мнгоократно писа, че имат огромни дупки в сигурността, но никой не го отчете, а после го арестуваха, без реално да е извършил каквото и да е престъпление, а след това нямаше и ЕДНО УВОЛНЕНИЕ!!!!!Това е България! Безобразие и шуробаджанащина! Провал в икономически, социален и морален аспект! И най-лошото е, че малкото които искаме промяна към по-добро, ни считат за луди.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19 Бил Гейтс Де тоя късмет братче.. Ментарляци отвсякъде
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6 - Facebook има сотина бекъпсървъра за всяка страна. Доколкото познавам нашите, има някой рафт със 17 годишни IBM сървъри, дето са с WIndows Server 2003-a.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Службата, която трябва да пази от тези неща не са умни. Твърде вероятно е вече да са ви хакнали статистиката
17
1
 
18
 
! Отговори
НАПлийкс преди 2 години
Не са хакери, а потребители, направили грешката да се опитат да се преброят електронно.
16
1
 
8
 
! Отговори
Предпочитам преди 2 години
160 лв глоба.
15
1
 
13
 
! Отговори
Това си е преди 2 години
Чиста DoS атака. Народът хакна системата.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Другото, което често се греши, е, че се попълва датата, на която изтича документът за самоличност, а не на която е издадена."Защо изобщо това се събира! Това е част от регистър, който може дасе ползва. Идеята на подобни системи е да се елиминира човешката грешка, да се намаля неправилните въвеждания при събирането на статистичесни дани. Какво правите? Изобщо имате ли предства? Колко милина глътна този проект? 3бaxти скапаната държава! Не ме бройте! Само ще си гледам имотите от чужбона и тва е
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ МОЖЕ ДА СЕ УСТАНОВИ ВРЪЗКА С ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ТЕЛЕФОНИ
12
1
 
16
 
! Отговори
Ухаа преди 2 години
Толкова лични данни на едно място не са за изпускане.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата ви работа е такава. Я някой психо хакер в градинките ще прати мейл до председателя на парламента, я ще обсъждате атаки, които не били злонамерени.
10
1
 
8
 
! Отговори
Как преди 2 години
пък не съм тръгнал да се преброявам и да им давам информация...
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6 - Факата, че си бил в компания, в която е имало човек, когото наричаш "шефчето" и това е ок, е първата ти грешка
8
1
 
25
 
! Отговори
/dev/null преди 2 години
Нали са сложили клаудфлеър, какви хакери. Просто явно им е хилаво сървърчето, не са оразмерили ресурсите и се опитват да си прикрият некадърността...
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много бързо. Имат някакви бъгове в системата и казват, че са хакери, а те сами си го хакат.
6
1
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Докато софта се прави от "правилните" фирми, на "правилната" цена и се отчитат , няма да има подобрение. Това е във всяка сфера в тази не-държава.
5
1
 
28
 
! Отговори
хах преди 2 години
Взели били мерки, обаче в момента сайта им не бачка, защо ли? Как пък един път не се направи едно нещо свястно в тая територия бре! И все хакерите са им трън, те некадърни да сътворят нещо читаво, но не хакерска атака и толкоз, сайта на НСИ ***, спря преброяването! Ама иначе плашат с глоба от 160лв при отказ от преброяването!

Спонсорирани публикации