Системата за преброяване – атакувана от хакери

Установени са IP адресите на недоброжелателите
Обновена: 7 сеп 2021 11:25 | 7 сеп 2021 11:22,
82
Системата за преброяване – атакувана от хакери
Снимка: Pixabay

Хакерска атака е извършена срещу системата за преброяване. Информацията потвърди Диана Янчева, заместник-председател на НСИ.

Атаката е засечена още при първата степен на защита. Продължава работата по преодоляването й, което ще доведе до ограничаването на част от ресурсите. Установени са IP адресите, от които е направен опит за проникване.

Още по темата
„Засега имаме 56 грешни имейл адреса. Другото, което често се греши, е, че се попълва датата, на която изтича документът за самоличност, а не на която е издадена. До 6 часа са обработени над 62 000 заявки, а от 2 часа има страхотен наплив – над 200 000 потребители. Системата работи по-бавно, това ще се преодолее, като се включат всички ресурси”, обясни Диана Янчева.

"Ние очакваме още атаки, които не приемаме за злонамерени, а по-скоро начин за някой да се изяви. Надяваме се, че няма да бъдат успешни. Взели сме мерки", допълниха от НСИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работех преди 5 години във фирма правеща софтуер за администрацията. Казвам на шефчето - нали знаеш, че от към сигурност сме нула! Той вика - е нали сме много добре и се направи, че все едно нищо не съм му казал. Всичкият такъв софтуер е да се изкарват големи пари. Не да вършат работа. Фейсбука ви как не умира при хакерски атаки.
3
3
 
17
 
! Отговори
мак преди 2 години
Този някой иска само да се изяви, що за глупости. Оня заплашил Митева също искаше да се изяви, ама взехте заплахата насериозно. Сега ни остава несигурност, да пуснем чужд човек в къщи или да се притесняваме, че ще ни хакнат данните. Ако откажем, ще ни глобят, а този, който не е опазил системата ще остане чист. Както с НАП.
2
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
от 9,30 започнах да се регистрирам - системата не приема адресната ми рагистрация а картата за да посоча, не се отваря
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"които не приемаме за злонамерени" Ми, да, защо пък да не искат напълно добронамерено да ви съберат базите данни заедно с информацията за личните документи на населението. Дето се вика, напълно безобидна работа ...

Спонсорирани публикации